Ολυμπιακός : Η επιμονή των Γάλλων για Μπεν Αρφά

Ολυμπιακός : Η επιμονή των Γάλλων για Μπεν Αρφά

Γιατί οι Γάλλοι επιμένουν να γράφουν για ενδιαφέρον των πειραιωτών για τον 31χρονο άσο της Παρί. Οι πληροφορίες από γαλλικές «πηγές», η παρουσία του Μοντέστο στην ομάδα του Πειραιά και η δραστηριοποίηση του Ολυμπιακού στην γαλλική αγορά. Σίγουρη η αποχώρηση του παίκτη από την ομάδα του Παρισιού.

Δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου αναφέρουν και σήμερα πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος θα αποχωρήσει από την Παρί Σεν Ζερμέν στο τέλος της φετινής περιόδου. Φυσικά αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα του διεθνούς μεσοεπιθετικού συνδέεται με τους πρωταθλητές Ελλάδος. Ωστόσο αυτό που παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, είναι ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα ρεπορτάζ του γαλλικού Τύπου που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του 31χρονου άσου της Παρί.

Έχει λοιπόν ξεχωριστή σημασία να σταθεί κάποιος στην επιμονή των γαλλικών μέσων ενημέρωσης για τον Ολυμπιακό και τον Μπεν Αρφά, εστιάζοντας σε κάποιες σημαντικές παραμέτρους του ρεπορτάζ. Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες προέρχονται από γαλλικές «πηγές», οι οποίες επιμένουν για ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδος. Βέβαια οι Γάλλοι επισημαίνουν πως ο Ολυμπιακός δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται για την απόκτηση του παίκτη. Κάνουν λόγο ακόμα και για ενδεχόμενο επιστροφής του διεθνούς άσου στην Λιόν.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι από πλευράς Ολυμπιακού δεν υπάρχει καμιά επιβεβαίωση των συγκεκριμένων πληροφοριών. Οι Γάλλοι όμως επιμένουν να γράφουν για ερυθρόλευκους και Μπεν Αρφά θεωρώντας επίσης πως η παρουσία του Φρανσουά Μοντέστο στην ομάδα του Πειραιά παίζει καταλυτικό ρόλο στα μεταγραφικά δρώμενα των πρωταθλητών Ελλάδος. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει κινηθεί δυναμικά τα τελευταία χρόνια στην γαλλική αγορά, με την απόκτηση πολλών παικτών και τελευταίες περιπτώσεις είναι του Σισέ και του Καμαρά.

Ο Μοντέστο θα έχει σημαντικό λόγο στην μεταγραφική δραστηριότητα του Ολυμπιακού το καλοκαίρι και αυτό ενδεχομένως να οδηγεί τους Γάλλους στο συμπέρασμα πως ο Μπεν Αρφά θα είναι στην μεταγραφική ατζέντα του αρχισκάουτερ των πειραιωτών. Σε ότι αφορά τον ίδιο τον παίκτη, είναι δεδομένο πως θα αποχωρήσει από την Παρί στο τέλος της φετινής περιόδου. Ο Μπεν Αρφά δεν βρίσκει χρόνο συμμετοχές στην γαλλική ομάδα και γι’ αυτό το λόγο θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο διεθνής Γάλλος μεσοεπιθετικός (μπορεί να παίξει σαν επιτελικός μέσος αλλά και στα άκρα της επίθεσης) έχει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο στην Παρί Σεν Ζερμέν, το οποίο δεν πρόκειται να βρει σε άλλη ομάδα. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο Μπεν Αρφά, αλλά το ζητούμενο αυτή την στιγμή για τον 31χρονο άσο είναι να βρει ομάδα που θα του εγγυηθεί θέση βασικού.

Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει πολύ κοντά στην απόκτηση του Μπεν Αρφά τον Ιανουάριο του 2010 όταν αγωνίζονταν στην Μαρσέιγ και τα είχε «σπάσει» με την γαλλική ομάδα. Ο Μπεν Αρφά είχε μεγάλη κόντρα και με τον τότε προπονητή του, Ντιντιέ Ντεσάν και γι’ αυτό το λόγο ήθελε να φύγει από την ομάδα της Μασσαλίας. Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει επίσημη πρόταση για την απόκτηση του, οι δύο ομάδες έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία αλλά τελικά η μεταγραφή δεν είχε πραγματοποιηθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ