Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ 1-0

Ο Αστέρας επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στην Τρίπολη για την 16η αγωνιστική της Superleague και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μειώνοντας στους 2 βαθμούς την απόστασή του από την πρώτη εξάδα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ξεκίνησε νικηφόρα το 2022, καθώς επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 16η αγωνιστική της Superleague.

Οι Αρκάδες ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη σε γκολ του Ριέρα λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Έτσι, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έφτασε τους 20 βαθμούς (8η θέση) και βρίσκεται στο -2 από τα πλέι οφ, ενώ οι Κρητικοί, που είχαν δοκάρι με τον Λάμπρου στο 62′, παρέμειναν στην 6η θέση και τους 22 βαθμούς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Δίκαιο προβάδισμα του Αστέρα με τον Ριέρα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία μόλις στο 1′ με τον Μπαράλες, ο οποίος έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ΟΦΗ απάντησε στις ευκαιρίες στο 6′ με τον Καμάου χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά γρήγορος με τον Αστέρα να έχει τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας και τους Κρητικούς να απειλούν με κόντρα επιθέσεις.

Η ομάδα του Ράσταβατς ανέβασε την πίεσή της και έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες σε διάστημα 3 λεπτών. Στο 23′ ο Σίτο έπιασε μόνος του την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 26′ ο Μπαράλες με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Βάτερμαν έδιωξε σωτήρια.

Ο ΟΦΗ ισορρόπησε την κατάσταση και έφτασε κοντά στο γκολ στο 28′, με τον Ναμπί να κάνει το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η πίεση των Αρκάδων καρποφόρησε λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Λάμπρου έχασε την μπάλα, ο Αστέρας βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Καρμόνα να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ριέρα με πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν για το 1-0 στο 38′.

Το δοκάρι στέρησε την ισοφάριση από τον ΟΦΗ 

Η ομάδα του Νιόπλια πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου. Στο 62′ ο ΟΦΗ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, αλλά το σουτ από πλάγια θέση του Λάμπρου τράνταξε το δοκάρι του Παπαδόπουλου, ενώ λίγο αργότερα ο Τσιλιανίδης δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς στα τελευταία λεπτά και απείλησαν με τους Μπαράλες (71′) και Σόνι (79′), χωρίς να καταφέρουν να σκοράρουν, με το 1-0 να μένει ως το τέλος.

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Ατιένθα, Μουνάφο (91΄Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77΄Βαλιέντε), Σίτο (67΄Κρεσπί), Ριέρα (67΄Τιλίκα), Καπίγια (46΄Σόνι), Μπαράλες.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (86΄Στάικος), Γκαγέγκος (64΄Γρίβας), Ναμπί (58΄Φαν Ντάινεν), Καμάου (46΄Τσιλιανίδης), Καστάνιος (64΄Νέιρα), Λάμπρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ