Ολυμπιακός – Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε…

Ολυμπιακός – Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε…

Η… Ριζούπολη «μεταφέρθηκε» στο Ρέντη και οι «απαντήσεις» στο γήπεδο προσεχώς.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως το ματς στη Ριζούπολη ήταν το χειρότερο φετινό για τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, σίγουρα ένα από τα χειρότερα συνολικά στην παρουσία του Πορτογάλου στο μεγάλο λιμάνι.

Από τον Μαρτίνς έως τον τελευταίο παίκτη που αγωνίστηκε στο Ρέντη, με ελάχιστες εξαιρέσεις (βλέπε Αβραάμ, Βρουσάι, Βαλμπουενά) ήταν ξεκάθαρο πως η προετοιμασία για το ματς ήταν κακή.

Πρώτα από όλα ψυχολογικά ο Ολυμπιακός νόμιζε πως πάει για βόλτα στη Ριζούπολη. Για… ξεμούδιασμα μετά την διακοπή των εορτών. Σε ένα πρωτάθλημα που το έχει ήδη πάρει…

Κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει. Ούτε για περίπατο είναι τα ματς με ομάδες κατώτερες αγωνιστικά ούτε το πρωτάθλημα ήταν/είναι ήδη στα χέρια τους μετά από 15 (και πλέον 16) αγωνιστικές.

Τόσο ο Πέδρο Μαρτίνς όσο και οι παίκτες του έδειξαν να κατανοούν τις αιτίες της γκέλας στη Ριζούπολη.

Για αυτό και δεν άφησαν και πολύ ώρα να περάσει από το ποδαρικό με το… αριστερό στο 2022.

Μπορεί η διαφορά να είναι και πάλι μεγάλη (+9) όμως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και κυρίως ο Ολυμπιακός οφείλει να δείξει σοβαρότητα και προσοχή σε έναν Ιανουάριο γεμάτο δύσκολα ματς και με πολλά προβλήματα και απουσίες αγωνιστικές. Και αυτό ακριβώς μεταξύ άλλων συζήτησαν οι ερυθρόλευκοι στο Ρέντη ώστε αν υπήρξε κανείς που και χθες δεν κατάλαβε το λάθος, να το βάλει πλέον καλά στο μυαλό του. Ότι… κανονάκι είχε να σπαταλήσει ο Ολυμπιακός το σπατάλησε.

«Τέλος τα δώρα» είναι το σύνθημα και το μυαλό και πάλι εκεί που πρέπει. Οι διακοπές τελείωσαν και το πρωτάθλημα έχει δρόμο και αυτό έγινε πλέον κατανοητό σε όλους.

Για να έρθουν γρήγορα οι «απαντήσεις» και το 0-0 στη Ριζούπολη να είναι όπως το 0-0 της πρεμιέρας με τον Ατρόμητο και με τον ΠΑΟ στο Καραισκάκη. Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό 10-0. Χωρίς να εντυπωσιάσει η ομάδα. Τα αποτελέσματα όμως ήρθαν και αυτή την στιγμή αυτό που μετράει είναι να παραμείνει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Οι παρατηρήσεις του Μαρτίνς ήταν (σχεδόν) προς όλους. Πολλοί στη Ριζούπολη έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία. Και έδειξαν πως μέχρι τώρα καλώς ο προπονητής τους δεν τους δίνει πολλές ευκαιρίες ή δεν τους έχει βασικούς και αναντικατάστατους.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται και πάλι το δυνατό κέντρο που δεν έχει φέτος όπως μας είχε συνηθίσει. Χρειάζεται να βρει γκολ και εκτός Ελ Αραμπί. Χρειάζεται την σιγουριά στην άμυνα.

Οι απαντήσεις δόθηκαν και οι «απαντήσεις» θα έρθουν στο γήπεδο. Αυτό τόνισαν όλοι, και αυτό περιμένει ο Μαρτίνς και άπαντες στο μεγάλο λιμάνι. Το ματς με τον Αστέρα είναι πολύ δύσκολο, είναι όμως και η πρώτη ευκαιρία για «απαντήσεις». Πρώτα από όλα στους εαυτούς τους, οι ίδιοι έφτασαν στο +11 μετά από μόλις 15 αγωνιστικές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ