Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ό,τι κανένας άλλος…

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ό,τι κανένας άλλος…

Με βάσει τα στατιστικά στοιχεία, τους αριθμούς και τα πραγματικά δεδομένα, ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να πετύχει κάτι ανεπανάληπτο στον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς διανύει την τέταρτη σεζόν του στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχοντας αποδείξει εδώ και πολύ καιρό τις ικανότητες του, αποτελώντας αναμφίβολα έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς που έχουν εργαστεί στο λιμάνι.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει καταφέρει στο διάστημα που είναι στην Ελλάδα να αγαπηθεί όσο ελάχιστοι από τον ιδιαίτερα απαιτητικό κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ φυσικά έχει κατακτήσει δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο και οδεύει ολοταχώς για το τρίτο σερί πρωτάθλημα. Οι ομάδες που έχει δημιουργήσει από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι και σήμερα εντυπωσιάζουν και ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην Ελλάδα και μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο προπονητής των Πειραιωτών συνεχίζει να γράφει ιστορία σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και στον ίδιο τον σύλλογο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απασχολήσει ομάδες από το εξωτερικό, όμως μένει πιστός στον Ολυμπιακό. Τα ρεκόρ, τα επιτεύγματα και φυσικά τα τρόπαια και οι διακρίσεις πολλές για τον Πορτογάλο που έχει βρει το λιμάνι του.

Ο Μαρτίνς είναι ο 5ος Πορτογάλος μετά τους Λεονάρντο Ζαρντίμ, Βίτορ Περέιρα, Μάρκο Σίλβα και Πάουλο Μπέντο και σε σύγκριση με τους συμπατριώτες του ο μοναδικός που έχει καταφέρει να κάτσει πάνω από μια σεζόν. Σε σχέση με τους υπόλοιπους μάλιστα μόνο ο Σίλβα έμεινε ολόκληρη χρονιά, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν μόλις μισή σεζόν. Ο Μαρτίνς κατάφερε και κάτι ακόμη στο λιμάνι. Να παραμείνει για πάρα πολύ καιρό και παρότι αμφισβητήθηκε στην πρώτη του σεζόν, όταν δεν κατάφερε να κερδίσει κάποιον τίτλο και δεν πέρασε τη Λαμία στα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Μαρτίνς σημαίνει νίκες στην Ευρώπη

Μετά από 4 χρόνια όμως είναι ένας από τους θρύλους του συλλόγου. Είναι ήδη ο πρώτος προπονητής σε νίκες στις διοργανώσεις της UEFA. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει 23 νίκες σε 52 αγώνες για τους ερυθρόλευκους και ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ, που ανήκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το ρεκόρ το κατέρριψε τον Οκτώβριο του 2020, όταν νίκησε τη Μαρσέιγ του Βίλας Μπόας στη φάση των ομίλων του Champions League, ενώ όσον αφορά τα υπόλοιπα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη έχει 9 ισοπαλίες και 29 ήττες.

Ξεπερνώντας τον Μπάγεβιτς

Εκτός από τα ευρωπαϊκά ματς και τις νίκες όμως ο Μαρτίνς έχει ακόμη ένα σπουδαίο ερυθρόλευκο επίτευγμα. Έχει καταφέρει να περάσει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον καιρό που ήταν επικεφαλής στον σύλλογο, αφού ο Σερβοέλληνας τεχνικός έχει 1232 ημέρες μεταξύ Ιουνίου 1996 και Νοεμβρίου 1999 που ήταν σερί στον πάγκο της ομάδας, ενώ ο Μαρτίνς έχει καταγράψει 1284 ημέρες και συνεχίζει…

Ο Μαρτίνς πλέον κυνηγάει δυο μυθικά ρεκόρ του συλλόγου, που όμως όλα δείχνουν ότι αργά ή γρήγορα θα τα σπάσει κι αυτά. Να είναι ο πρώτος στην ιστορία του Ολυμπιακού σε ματς και νίκες, ένα ρεκόρ που κατέχει και πάλι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο Σερβοέλληνας που επέστρεψε στον πάγκο των Πειραιωτών τη σεζόν 2004-05 έχει συνολικά 207 παιχνίδια και 143 νίκες με τον Ολυμπιακό, όμως ο Μαρτίνς δεν απέχει πολύ. Στα 3,5 χρόνια που είναι στο λιμάνι έχει 192 παιχνίδια και 130 νίκες, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και φέτος να καταρρίψει και τα δυο αυτά ρεκόρ και να γίνει ο κορυφαίος τεχνικός όλων των εποχών βάσει αριθμών για τον Ολυμπιακό.

Ο καλύτερος Πορτογάλος στον κόσμο το 2021

Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτός όλων των άλλων κατάφερε μέσα στο 2021 ακόμη ένα… έπος. Να γίνει ο πρώτος Πορτογάλος τεχνικός σε νίκες στον κόσμο. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πέτυχε 43 νίκες με τους πρωταθλητές σε ένα ημερολογιακό έτος, αφήνοντας όλους τους συμπατριώτες του πίσω του. Στη δεύτερη θέση ήταν ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ και νυν της Παλμέιρας με 37 νίκες, ενώ 29 νίκες είχε ο Ζοσέ Μουρίνιο με Ρόμα και Τότεναμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ