Ατρόμητος – Το πλούσιο βιογραφικό του Κρις Κόλμαν (vids)

Ατρόμητος – Το πλούσιο βιογραφικό του Κρις Κόλμαν (vids)

Από την ΑΕΛ στα ημιτελικά του Euro 2016 και έπειτα στο... Netflix. Ο νέος προπονητής του Ατρομήτου, Κρις Κόλμαν έχει αρκετά... παράσημα στο πλούσιο βιογραφικό του.

Σε μια πολύ σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Ατρόμητος, καθώς συμφώνησε με τον Κρις Κόλμαν, τον «αρχιτέκτονα» της εθνικής Ουαλίας που έφτασε έως τα ημιτελικά του EURO 2016.

Μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παράσχου, οι Περιστεριώτες συμφώνησαν με τον 51χρονο τεχνικό με το… βαρύ βιογραφικό μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης και την επόμενη. Ο Κόλμαν δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό, καθώς είχε περάσει από τον πάγκο της ΑΕΛ το 2011-2012.

Φυσικά από την πλούσια καριέρα του ξεχωρίζει η παρουσία του στον πάγκο της Ουαλίας από το 2012 έως το 2017, όταν κατόρθωσε να την οδηγήσει για πρώτη φορά στην τελική φάση του Euro, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τα ημιτελικά του Euro 2016. Έκτοτε, ο Κόλμαν έκατσε στους πάγκους των Σάντερλαντ και Χεμπέι (Κίνα), μέχρι ο δρόμος του να τον βγάλει και πάλι στη χώρα μας και το Περιστέρι.

Οι άριστες εντυπώσεις στην ΑΕΛ και η… επική δήλωση για τα όσα έζησε στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Κόλμαν ανακοινώθηκε από την ΑΕΛ τον Μάιο του 2011, η οποία ήταν η τέταρτη στάση της προπονητικής του καριέρας, μετά τις Φούλαμ, Ρεάλ Σοσιεδάδ και Κόβεντρι.

Οι άνθρωποι της Λάρισας έμειναν άκρως ικανοποιημένη τόσο από τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας με τον Ουαλό στον πάγκο (6 νίκες, 5 ισοπαλίες και 1 ήττα σε 12 παιχνίδια), όσο και από τη μεθοδικότητα και τον επαγγελματισμό του.

Μάλιστα, ο Κόλμαν είχε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ με αυτά που ζούσε στην Ελλάδα που προχώρησε στην εξής… επική δήλωση: «Αν γράψω ένα βιβλίο για την ζωή μου θα έχει ένα κεφάλαιο, περίπου 8 σελίδες για όσα έζησα πριν την Λάρισα και το υπόλοιπο για τους τέσσερις μήνες στη Λάρισα». Όλοι με χαιρετούν εδώ. Όλοι είναι φιλικοί. Περισσότερο απ’ότι στην Αγγλία. Περνάω καλά εδώ και έχω δεθεί με την ομάδα».

Το μεγάλο πλήγμα του Γκάρι Σπιντ και το πόστο στην Εθνική Ουαλίας

8 μήνες μετά τον ερχομό του στην Ελλάδα, ο Κόλμαν ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ΑΕΛ. Στο μεσοδιάστημα, και συγκεκριμένα στις 27 Νοεμβρίου 2011, ο Ουαλός μέσος και τότε της εθνικής Ουαλίας, Γκάρι Σπιντ, αυτοκτονεί, βυθίζοντας στο πένθος το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Μια απώλεια που «χτύπησε» έντονα και τον Κόλμαν, καθώς υπήρξαν καλοί φίλοι αλλά και συμπαίκτες στην Ουαλία.

8 μήνες μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, ο Κόλμαν ανέλαβε τα ηνία της Εθνικής Ουαλίας. Το ξεκίνημά του δεν ήταν καθόλου καλό. Να σκεφτεί κανείς πως έγινε ο πρώτος τεχνικός της Ουαλίας με 5 διαδοχικές ήττες στα πρώτα του 5 παιχνίδια, με τον ίδιο να παραδέχεται πως είχε σκεφτεί να παραιτηθεί. Αυτό δεν συνέβη ποτέ και τότε ξεκίνησε η… εκτόξευση.

Πρώτα οδήγησε τη χώρα του στα τελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης μετά το 1958 και σαν να μην έφτανε αυτό, η Ουαλία ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Euro 2016, φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά, όπου αποκλείστηκαν από την Πορτογαλία, που κατέκτησε στη συνέχεια τη διοργάνωση. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα η Ουαλία να… σκαρφαλώσει στην 8η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης της FIFA, που είναι η υψηλότερη στην ιστορία της.

Η Σάντερλαντ και η… καριέρα στο Netflix

Στις 17 Νοεμβρίου 2017, ο Κόλμαν παραιτήθηκε από την Εθνική Ουαλίας και δύο μέρες αργότερα ανακοινώθηκε από τη Σάντερλαντ, η οποία αγωνιζόταν στην Championship και βρισκόταν τρεις θέσεις πριν το τέλος στη βαθμολογία πριν αναλάβει ο Ουαλός, ο οποίος, μέχρι το τέλος του 2017, είχε καταφέρει να την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο τότε πρόεδρος του συλλόγου, Έλις Σόρτ, ενημέρωσε τον Κόλμαν πως δεν προτίθεται να ξοδέψει χρήματα για παίκτες (σ.σ. η Σάντερλαντ απέκτησε μόνο έναν παίκτη ως ελεύθερο και 4 ως δανεικούς), και ότι σκοπεύει να θέσει την ομάδα προς πώληση. Μετά από την καταστροφική χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2018, οι «Μαυρόγατες» μέτρησαν 9 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη. Στα τελευταία 7 παιχνίδια, η Σάντερλαντ μέτρησε 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, κάτι που την οδήγησε στον υποβιβασμό στη League One, με τον Κόλμαν να αποχωρεί από την ομάδα στις 29 Απριλίου 2018.

Όλα αυτά τα σκηνικά καταγράφοντας στις αρχές του ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Sunderland Till I Die», το οποίο ακολουθεί την πορεία της ομάδας από τον υποβιβασμό από την Premier League σε μικρότερες κατηγορίες, με τον Κόλμαν να πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ και να έχει και λογομαχίες με οπαδούς της Σάντερλαντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ