Στα… σχοινιά η Super League

Στα… σχοινιά η Super League

«Η Super League συνεχίζεται κανονικά», μια φράση που δεν αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια, με τη μία αναβολή να διαδέχεται την άλλη.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να ταλαιπωρεί την Super League, με τις ελληνικές ομάδες να ανακοινώνουν συνεχώς κρούσματα. Η μετάλλαξη «Όμικρον» επελαύνει στη χώρα μας, με το ποδόσφαιρο να μη μένει ανεπηρέαστο.

Το ένα κρούσμα διαδέχεται το άλλο, προκαλώντας… πονοκέφαλο σε όλα τα clubs. Και παρόλο που η πανδημία δημιουργεί πολλά προβλήματα, η Λίγκα πήρε την απόφαση να συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα. Απορρίπτοντας με συνοπτικές διαδικασίες και το αίτημα τεσσάρων ομάδων, για προσωρινό… λουκέτο στην πρώτη κατηγορία της χώρας.

Το πρωτάθλημα λοιπόν… συνεχίζεται, με τις αναβολές των αγώνων να έχουν καταντήσει συχνό φαινόμενο. Τελευταίο παράδειγμα; Η εντός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης. Προστέθηκε και αυτή στη μακρά λίστα με τις… εκκρεμότητες του φετινού μαραθωνίου.

Μέχρι στιγμής, δέκα ματς έχουν οδηγηθεί σε αναβολή και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά σε ποιον αριθμό θα κάτσει η… μπίλια. Απρόβλεπτος ο κορωνοϊός, με τις ομάδες να μετράνε συνεχώς απώλειες. Μόνο ο ΠΑΟΚ έχει αυτήν τη στιγμή οχτώ ενεργά κρούσματα, με αποτέλεσμα το μεγάλο ντέρμπι με την ΑΕΚ να μη διεξάγεται αύριο (9/1).

Το πρόβλημα για τη Super League ξεκίνησε από την 13η αγωνιστική και τον αγώνα του Απόλλωνα με τον ΟΦΗ, με την «ελαφρά ταξιαρχία» να μετράει πλέον δέκα κρούσματα και τέσσερις συνεχόμενες αναβολές.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην 17η αγωνιστική, μόνο δύο ματς γλύτωσαν από τη λαίλαπα του κορωνοϊού. Το ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα και το Βόλος -Παναθηναϊκός. Με τον αγώνα του Πανθεσσαλικού να είναι προγραμματισμένος για αύριο (17:15).

Δέκα αναβολές λοιπόν στο εφετινό πρωτάθλημα, με την Λίγκα να έχει ορίσει μέχρι στιγμής τις τρεις αναμετρήσεις. Το Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ, το ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός και το Βόλος- Απόλλων Σμύρνης.

Πολλές οι ανοιχτές υποθέσεις, με τον covid να έχει γαντζωθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η κατάσταση έχει δυσκολέψει αρκετά, με την Λίγκα να καλείται να δώσει λύση στον… γρίφο των ημερομηνιών.

Αναλυτικά τα δέκα ματς που έχουν αναβληθεί :

13η αγων. Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ (Θα γίνει στις 12/1)

14η αγων. Απόλλων Σμύρνης – Παναθηναϊκός (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

15η αγων. Βόλος – Απόλλων Σμύρνης (Θα γίνει στις 19/1)

16η αγων. Ατρόμητος – Βόλος (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

16η αγων. ΠΑΟΚ – Παναιτωλικός (Θα γίνει στις 12/1)

17η αγων. Άρης – Ατρόμητος (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

17η αγων. Παναιτωλικός – Λαμία (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

17η αγων. Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

17η αγων. Ιωνικός-Απόλλων Σμύρνης (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

17η αγων. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (Δεν έχει οριστεί ακόμη)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ