Το τρομερό επίτευγμα του Ελ Αραμπί – Στην κορυφαία 5αδα Αφρικανών σκόρερ τον 21ο αιώνα

Το τρομερό επίτευγμα του Ελ Αραμπί – Στην κορυφαία 5αδα Αφρικανών σκόρερ τον 21ο αιώνα

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένας από τους κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ του 21ου αιώνα, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εδώ και περίπου 2,5 χρόνια έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και το πόσο σπουδαίος σκόρερ είναι. Ο Μαροκινός επιθετικός των Πειραιωτών στις δυο πρώτες του σεζόν αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ στη Superleague, ενώ μετράει ήδη 125 συμμετοχές, 69 γκολ και 15 ασίστ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Τα ρεκόρ που έχει καταρρίψει με τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολλά, ενώ είναι ήδη και πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 16 τέρματα. Μπορεί να διανύει το 34ο έτος της ηλικίας του όμως αποτελεί έναν από τους καλύτερος επιθετικούς που έχουν περάσει από την Ελλάδα, ενώ και οι αριθμοί του μιλούν από μόνοι τους.

Με αφορμή την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μάλιστα που διεξάγεται αυτή την περίοδο στα γήπεδα του Καμερούν, υπήρξαν τις τελευταίες ώρες αφιερώματα στους κορυφαίους Αφρικανούς σκόρερ του 21ου αιώνα και ο επιθετικός του Ολυμπιακού συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη πεντάδα.

Συγκεριμένα, ο «πιστολέρο» της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς που βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του, είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ τα τελευταία 21 χρόνια, ξεπερνώντας μάλιστα στη σχετική λίστα ακόμη και τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Ελ Αραμπί έχει 276 τέρματα στην καριέρα του και βρίσκεται πίσω από παίκτες-θρύλους όπως ο Σαμουέλ Ετό (442 γκολ), ο Ντιντιέ Ντρογκμπά (363 γκολ), ο Ντιεμερσί Μποκανί (319 γκολ) και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (318 γκολ).

Το Top-10 της κορυφαίας δεκάδας των Αφρικανών σκόρερ του 21ου πρώτου αιώνα:

1.Σαμουέλ Ετό (Καμερούν): 442 τέρματα
2.Ντιντιέ Ντρογκμπά (Ακτή Ελεφαντοστού): 363
3.Ντιεμερσί Μποκανί (Κονγκό): 319
4.Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Γκαμπόν): 318
5.Γιουσέφ Ελ Αραμπί (Μαρόκο): 276
6.Ασαμόα Γκιάν (Γκάνα): 274
7.Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ (Αλγερία): 264
8.Μοχάμεντ Αμπουτρίκα (Αίγυπτος): 264
9.Μοχάμεντ Σαλάχ (Αίγυπτος): 261
10.Σεϊντού Ντουμπιά (Ακτή Ελεφαντοστού): 248

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ