Ολυμπιακός – Η… φόρα του Τόμας Βατσλίκ και η συνθήκη του «μηδέν»

Ολυμπιακός – Η… φόρα του Τόμας Βατσλίκ και η συνθήκη του «μηδέν»

Ο Βατσλίκ ετοιμάζεται για το ντέρμπι και ο Ολυμπιακός θέλει από εκείνον να διατηρήσει το σερί που ξεκίνησε να τρέχει από το 7΄ της αναμέτρησης με την Αντβέρπ στο Βέλγιο.

Ο Τόμας Βατσλίκ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που θα αγωνιστεί σίγουρα βασικός στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο (16/1, 19:30) για την 18η αγωνιστική της Superleague, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ποντάρει πολλά στον Τσέχο τερματοφύλακα.

Ο πολύπειρος πορτιέρο θα είναι κομβικός για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού, όπως ήταν άλλωστε στα περισσότερα ματς της φετινής σεζόν. Μια μεταγραφή που έχει βγει απόλυτα για τους πρωταθλητές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να εμπιστεύεται πλήρως τον Τόμας Βατσλίκ και να ποντάρει πολλά στον 32χρονο γκολκίπερ, όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι και την διατήρηση του μηδέν στο ντέρμπι με τους Πράσινους.

Ο Τσέχος θα είναι αναμένεται να είναι ένα από τα πρόσωπα της βραδιάς και άπαντες στον Ολυμπιακό περιμένουν να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί που τρέχει από τις 9 Δεκεμβρίου και την αναμέτρηση με την Αντβέρπ στο Βέλγιο, για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Europa League. Συγκεκριμένα, από το 7ο λεπτό του παιχνιδιού που είχε γίνει στο Bosuilstadion, ο Τόμας Βατσλίκ τρέχει ένα σερί 460 λεπτών χωρίς να δεχθεί γκολ. Δέχθηκε εκείνο το γκολ από τον Μπαλικουισά και από τότε κατέβασε ρολά.

Στα ματς με τον Αρη (1-0), τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (3-0), τη Λαμία (1-0) στο Καραϊσκάκη, αλλά και με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη (0-0), ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν, με τον Τόμας Βατσλίκ να έχει κομβικό ρόλο στις αναμετρήσεις. Ο Τσέχος τερματοφύλακας έχει βρει την ισορροπία που αναζητούσε και δημιουργεί ασφάλεια στα μετόπισθεν των Πειραιωτών, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.  Όπως ανασταλτικά βρήκε με έναν τρόπο την ισορροπία του συνολικά και ο Ολυμπιακός αν σκεφτεί κανείς ότι συνολικά από εκείνο το γκολ του Μπαλικουισά έχει συμπληρώσει 553΄δίχως γκολ (υπάρχει και η 2-0 νίκη επί του Λεβαδειακού στο κύπελλο με πορτιέρο τον Κρίστινσον).

Θα έχει γίνει η μισή δουλειά την Κυριακή στη Λεωφόρο αν ο Ολυμπιακός κρατήσει το «μηδέν», απέναντι σε έναν αντίπαλο που ως τώρα εμφανίζεται λες και είναι δύο διαφορετικές ομάδες: Ο Παναθηναϊκός της Λεωφόρου με 22-5 γκολ και 22 βαθμούς σε 9 ματς –με μοναδική ήττα εκείνη από τον ΠΑΟΚ στις 7/11. Και ο Παναθηναϊκός μακριά από την έδρα του με 5-9 γκολ και μόλις 4 βαθμούς σε 7 αναμετρήσεις –με μια νίκη όλη και όλη κόντρα στη Λαμία, στο ουδέτερο του Πανθεσσαλικού-.

Ο Παναθηναϊκός που σκοράρει σχεδόν 2.5 γκολ ανά ματς στην ασφάλεια της έδρας του και σχεδόν 0,5 γκολ μακριά από αυτή. Δεν πρέπει να υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα φέτος στη Super League ομάδες που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες εδώ και τέσσερις μήνες που εξελίσσεται το πρωτάθλημα.

Είναι βασικό ο Ολυμπιακός να μην επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να σκοράρει για δεύτερη φορά φέτος (συνέβη και στο 0-0 με τον ΟΦΗ) σε εντός έδρας ματς. Η καλύτερη δυνατή αφετηρία για το τρίποντο. Ειδικά όταν στο απέναντι μισό του γηπέδου βρίσκεται η καλύτερη «εκτός έδρας» επίθεση της Super League. Έχει 17 γκολ ο Ολυμπιακός μακριά από το Φάληρο σε οκτώ αναμετρήσεις όταν σε άλλες τόσες στο Καραϊσκάκη η συγκομιδή του είναι μόλις – για… Ολυμπιακό- 11. Καταλαβαίνει λοιπόν ο καθένας γιατί ο Τόμας Βατσλίκ γίνεται «σημείο αναφοράς» (και) σε αυτό το ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ