Απόλλων Σμύρνης – Άρης 0-0 – «Γκέλα» ολκής για τον Άρη στην Ριζούπολη (vid)

Απόλλων Σμύρνης – Άρης 0-0 – «Γκέλα» ολκής για τον Άρη στην Ριζούπολη (vid)

Κακοί οι κιτρίνομαυροι δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άμυνα του ψυχωμένου Απόλλωνα Σμύρνης και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για τα πλέι οφ.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τον Άρη στο σημερινό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης, οι παίκτες, του, όμως, δεν το έδειξαν στον αγωνιστικό χώρο. Οι κιτρίνομαυροι δεν κατάφεραν να κερδίσουν (0-0) τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης και έχασαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην μάχη για μια θέση στα πλέι οφ.

Ο Άρης στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης είχε μια ανούσια κατοχή της μπάλας, όμως, αντιμετώπιζε πρόβλημα στην τελική πάσα, ενώ η ανάπτυξη του «μπλοκαρίστηκε» από την έξυπνη τακτική των γηπεδούχων.

Για ακόμα ένα παιχνίδι, παίκτες από τους οποίους περίμενε πολλά ο Άκης Μάντζιος, δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Αντίθετα, στο δεύτερο παιχνίδι του Μάρκο Γκρότε στην τεχνική ηγεσία, ο Απόλλων Σμύρνης εμφανίστηκε σημαντικα βελτιωμένος και άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

Δείτε ΕΔΩ το Live και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Ενδεκάδες με εκπλήξεις

Με σημαντικές επιστροφές παρατάχθηκε στην αναμέτρηση ο Άρης. Ο Άκης Μάντζιος διατήρησε το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τον Μανσίνι στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ματίγια επέστρεφε στο βασικό σχήμα και ήταν ο παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ, με τον Τζέγκο να μένει στον πάγκο. Νέα πρόσωπα και οι Φάμπιανο, Γκάμα και Γκαρσία. Αλλαγή συστήματος, απο 4-4-2 σε 4-4-3 αποφάσισε ο τεχνικός των γηπεδούχων, Μάρκο Γκρότε. Οι Παμλίδης, Γιαννώτας και Ιωαννίδης ήταν η τριάδα στην επίθεση, ενώ εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Γερμανού τεχνικού μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα τον αρχηγό Φατιόν.

Ανούσια υπεροχή για τον Άρη

Ο Άρης προσπάθησε να πάρει από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού και το κατάφερε, χωρίς, όμως να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Βέρχλουστ. Οι κιτρίνομαυροι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα τών γηπεδούχων. Ο Άκης Μάντζιος έκανε συνεχώς παρατηρήσεις στους παίκτες του, ζητώντας τους κίνηση χωρίς τη μπάλα και από τους Γκάμα και Γκαρσία να παίρνουν περιοσότερες πρωτοβουλίες.

Ο Απόλλων Σμύρνης, πάντως, ήταν αυτός που δημιούργησε τη πρώτη τελική του αγώνα στο 16′ , όταν μετά από σέντρα του Μπαξεβάνιδη από δεξιά ο Φλίσκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Μετά τη συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και να ρίξουν και άλλο τον ρυθμό.

Ο Άκης Μάντζιος, βλέποντας οτι η ομάδα του δεν καταφέρνει να απειλήσει την αντίπαλη εστία, έδωσε εντολές στους Γκάμα και Γκαρσία να αλλάξουν πλευρά, με τον Πορτογάλο να πηγαίνει δεξιά. Στο 28′ ο Μανσίνι μπήκε από πλάγια και δεξιά στη μεγάλη περιοχή και σούταρε δυνατά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός υποδέχτηκε σε αντικανονική θέση.

Δίλεπτο ευκαιριών

 Στο 37′ ο Φλίσκα βρήκε με κάθετη πάσα τον Γιαννιώτα, που μπήκε απο αριστερά στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Σούντγκρεν τον έκλεισε σωστά και μετά  το σουτ του παίκτη των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα σημειώθηκε η πιο όμορφη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, με εκπληκτική εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα σε Γκάμα, Μπερτόλιο και Γκαρσία , με τελικό αποδέκτη τον Μανσίνι, που ήταν έτοιμος να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, όμως ο Ντετάκης με σωτηρία προβολή απομάκρυνε την μπάλα. Οι παίκτες του Άρη πήραν και πάλι τον έλεγχο του αγώνα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, χωρίς, όμως να έχουν «καθαρό» μυαλό στην τελική πάσα.

Ακυρώθηκε σωστά γκολ του Ιωαννίδη

O Άρης ξεκίνησε με την ίδια ένδεκαδα στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ αντίθετα για τους γηπεδούχους, ο Μαρτίνες πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Γιαννώτα. Ο Γκρότε, πάντως, δεν άλλαξε το σύστημα, διατηρώντας το 4-3-3. Στο 48′ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Μαρτίνες,. Ιωαννίδης πλάσαρε τον Κουέστα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως, υποδείχτηκε σωστά σε αντικανονική θέση.

Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Άρη να κάνει τη πρώτη του επίσκεψη στην αντίπαλη περιοχή, όταν μετά από πάσα του Γκάμα, ο Μανσίνι σούταρε δυνατά αλλά άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 51′, μετά από σέντρα σουτ του Μπερτόλιο από αριστερά, ο Μανσίνι δεν πρόλαβε την μπάλα.

Σωτήρια επέμβαση του Κουέστα

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν σαφώς καλύτερος στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 53′ μετά από ωραία πάσα του Φλίσκα, ο Μπαξεβανίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κουέστα και προσπάθησε να τον πλασάρει, όμως ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε εντυπωσιακά με το δεξί χέρι, σώζοντας την εστία του.

Στο 64ο λεπτό ο Άκης Μάντζιος θέλησε να δώσει ώθηση στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και άλλαξε τα χαφ, βάζοντας στο παιχνίδι τους Εντιαγέ και Τζέγκο στην θέση των Σάσα και Ματίγια. Στο 75′ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπερτόλιο, που δεν κατάφερε με απευθείας πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Γκάμα από αριστερά.

Στο 87′ μετά απο εξαιρετική ατομική ενέργεια του Εντιαγέ, ο Μανσίνι δεν σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή και τελικά μετά το γυριστό σουτ του Λόπεθ, η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Βέρχλουστ. Δύο μεγάλες ευκαιρίες, μια για κάθε ομάδα στις καθυστερήσεις, με τους Σίγκνεβιτς και Χαΐροβιτς να μην μπορούν να σκοράρουν.

Με τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από κόρνερ του Γκάμα απο αριστερά, ο Μπράμπετς έκανε την καρφωτή κεφαλιά, όμως, ο Βέρχουλστ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Απόλλων Σμύρνης (Μ. Γκρότε): Bέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ρόγκνε, Άλβες, Ντεντάκης, Κάστρο, Σλίβκα, Γιαννιώτας (46′ Μαρτίνες), Παμλίδης (77′ Βαν Λα Πάρα), Παπαγεωργίου (85′ Φατιόν), Ιωαννίδης (68′ Σίγκνιεβιτς)

Άρης (Α. Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα (64′ Τζέγκο), Ματίγια (64′ Εντιαγέ), Γκαρσία (70′ Λόπεθ), Μπερτόλιο (86′ Χαΐροβιτς), Γκάμα, Μαντσίνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ