Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα τα φώτα στραμμένα στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όλα τα φώτα στραμμένα στη Λεωφόρο

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό (19:30) στο σπουδαιότερο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος με τους δυο «αιωνίους» να θέλουν το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους ο καθένας

Η 18η αγωνιστική της Superleague ολοκληρώνεται με ματσάρα στη Λεωφόρο, καθώς ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους, με τον ΠΑΟ να δίνει μάχη για μία θέση στην πρώτη τετράδα και τους Πειραιώτες να θέλουν να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τη διαφορά από τη δεύτερη ΑΕΚ, ωστόσο είναι δεδομένο ότι, ανεξαρτήτως κινήτρων και βαθμολογικής θέσης, αναμένεται ένα σπουδαίο ντέρμπι.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αξιοποιήσουν τη δύναμη της έδρας τους, όπου φέτος έχουν την καλύτερη συγκομιδή στο πρωτάθλημα με επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, ενώ θέλουν νίκη για να πατήσουν ακόμη πιο γερά στην τετράδα της βαθμολογίας. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μετά την ισοπαλία απέναντι στον Απόλλωνα στη Ριζούπολη θέλει να επιστρέψει στις νίκες και να υπερασπιστεί τη μεγάλη διαφορά που έχει από τους διώκτες του.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι για τις δυο ομάδες, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναμένεται να επιλέξει τον κλασικό σχηματισμό για τους πράσινους. Ο Χουάνκαρ που αποθεραπεύτηκε θα επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ θέση στο βασικό σχήμα αναμένεται να πάρουν ο Μαουρίσιο και ο Καρλίτος αντί των Αλεξανδρόπουλου και Μακέντα.

Εκτός αποστολής έμεινε ο ανέτοιμος Χατζηγιοβάνης και ο τραυματίας Βαγιαννίδης. Αναλυτικά: Διούδης, Μπρινιόλι, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Λούντκβιστ, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο, Βιτάλ.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θέλει να εκμεταλλευτεί την ικανότητα στα εκτός έδρας παιχνίδια τη φετινή σεζόν και να φύγει με το διπλό από την έδρα του αιώνιου αντιπάλου. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Μπουχαλάκη, ενώ εκτός παραμένουν οι πέντε του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, Αγκιμπού Καμαρά, Σισέ, Ροντρίγκες, Κούντε και Ονιεκούρου.

Ωστόσο, παρά τις απουσίες και τις σκέψεις που κάνει για τριάδα στην άμυνα, ο Πορτογάλος τεχνικός στην τελευταία προπόνηση έπαιξε με 4 αμυντικούς και τον Ματιέ Βαλμπουενά στο αρχικό σχήμα. Στην περίπτωση που επιλέξει τριάδα οι, Μανωλάς, Σωκράτης και Μπα θα τη συνθέσουν, με τους Ρέαμπτσιουκ και Λαλά σε ρόλο φουλ μπακ. Αν όμως παίξει με 4 αμυντικούς το πιθανότερο είναι να μείνει εκτός ο Μανωλάς ή ο Μπα. Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πολωνός Ρατσκόφσκι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ