Ραγδαίες εξελίξεις για τον κόσμο στα γήπεδα – Χαλαρώνουν τα μέτρα

Ραγδαίες εξελίξεις για τον κόσμο στα γήπεδα – Χαλαρώνουν τα μέτρα

Αποκαλύψεις από τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσον αφορά τα μέτρα στα γήπεδα

Εξελίξεις σχετικά με το θέμα των μέτρων στα γήπεδα!

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε «ανοιχτό» το παράθυρο για χαλάρωση των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για τον περιορισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Με την προϋπόθεση φυσικά να συνεχιστεί η μείωση των κρουσμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από τους πρώτους τομείς που εξετάζονται να γίνουν πιο ελαστικά τα μέτρα είναι ο κόσμος στα γήπεδα και η μουσική στην εστίαση.

Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Υπουργός Υγείας στα «Παραπολιτικά»:

«Θα περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία της πανδημίας, στα μεν σχολεία θέλουμε να δούμε δύο εβδομάδες την εφαρμογή του πρωτοκόλλου. Τα μηνύματα της πρώτης εβδομάδας στα σχολεία ήταν αισιόδοξα , θεωρούμε ότι το πρωτόκολλο θα επιτύχει όπως πέτυχε και τους άλλους τέσσερις μήνες.

Το μέτρο που έχει να κάνει με τη διασκέδαση, τη μουσική και τα γήπεδα που έχουν πολύ περιορισμένο αριθμό κόσμου θεωρώ ότι με την πορεία της πανδημίας και σε συζήτηση με την επιτροπή θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την αποκλιμάκωση, ενδεχομένως όχι από αυτή την εβδομάδα γιατί και αυτή την εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή αλλά η αίσθησή μου είναι ότι άμα έχουμε σταθερά στοιχεία μείωσης πάνω από δύο εβδομάδες, είμαστε στην πρώτη εβδομάδα μείωσης, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για αποκλιμάκωση. Αν αυτή η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει από την άλλη εβδομάδα ή θα πάμε λίγο πιο κάτω θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία της πανδημίας».

Ειδικότερα, για το θέμα των γηπέδων και της μουσικής είπε: «Τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας είναι αρκετά κρίσιμα. Να δούμε δηλαδή αν συνεχίζεται η πτωτική πορεία της πανδημίας ή αν έχουμε κάτι διαφορετικό οπότε η επιτροπή θα έχει τα στοιχεία αυτά όταν θα συνεδριάσει και θα μπορέσει να μας πει αλλά γενικώς η βούληση της κυβέρνησης είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, πάντοτε βέβαια με γνώμονα τη δημόσια υγεία, να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Δεν είμαστε δογματικοί να επιμείνουμε σε μέτρα όταν φαίνεται ότι αυτά δεν χρειάζονται αλλά θα πρέπει να έχουμε τα ακριβή στοιχεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ