Ο Αλαφούζος έφερε πέρσι τον Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό και φέτος τον… Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό Β΄

Ο Αλαφούζος έφερε πέρσι τον Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό και φέτος τον… Πογιάτος για τον Παναθηναϊκό Β΄

Ο συνειρμός που δημιούργησε η προέλευση και το στάτους του νέου προπονητή της ομάδα Β του Παναθηναϊκού ήταν αναπόφευκτος.

Νέο προπονητή έχει από το μεσημέρι της Τρίτης (18/1) ο Παναθηναϊκός Β’. Λίγες μόλις ώρες μετά το διαζύγιο με τον Γιάννη Βονόρτα βρέθηκε ο αντικαταστάτης για τον πάγκο της δεύτερης ομάδας και αυτός ακούει στο όνομα Χαβιέρ Βάθκεθ Κοντρέρας. Ο 36χρονος τεχνικός με θητεία στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, δημιούργησε αναπόφευκτα συνειρμούς στο μυαλό των οπαδών της ομάδας και όχι μόνο, με την ανάγνωση του βιογραφικού του.

Πριν από περίπου 1,5 χρόνο ο Γιάννης Αλαφούζος έδινε τα «κλειδιά» της πρώτης ομάδας σε ένα παρόμοιο προπονητικό πρότζεκτ. Στις 21 Ιουλίου του 2020 για την ακρίβεια, οι «πράσινοι» ανακοίνωναν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον 42χρονο τότε προπονητή Ντάνι Πογιάτος, ο οποίος είχε πετυχημένη θητεία στην… Κ18 της Ρεάλ. Τα δύο πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει με την Κ18 των Μαδριλένων ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο νεαρός προπονητής στην καριέρα του ως head coach.

Τα αποτελέσματα που είχε η επιλογή του για τον Παναθηναϊκό, τα είδαμε όλοι. Δεν πρόλαβε ούτε την παρέλαση και έφυγε αφήνοντας πίσω του μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος η οποία δεν κατάφερε τελικά να βγει ούτε στην Ευρώπη. Και τώρα ο Γιάννης Αλαφούζος φέρνει έναν ακόμη Πογιάτος, αλλά για την ομάδα Β’.

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως αυτό που συμβαίνει τώρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Και πως εκείνο που έγινε πέρσι ήταν το λάθος. Το να εμπιστευτείς δηλαδή έναν τέτοιο προπονητή για μία ομάδα χωρίς στόχο πρωταθλητισμού, χωρίς πίεση, αλλά με στόχο την ανάδειξη παικτών και την αξιοποίηση κάποιων άλλων που δεν βρίσκουν θέση στην πρώτη ομάδα, φαντάζει λογικό. Ειδικά όταν αυτός που αναλαμβάνει, έχει εμπειρία από παρόμοια πρότζεκτ.

Αν θες να κάνεις ένα… πείραμα, να πάρεις ένα ρίσκο παραπάνω, η ομάδα Β’ είναι πιο κατάλληλη για κάτι τέτοιο. Πάντα με μέτρο και με πλάνο βέβαια. Δεν είπε κανείς ότι οι Β’ ομάδες είναι για πέταμα. Το αντίθετο μάλιστα.

Αυτό φαίνεται πως εμπέδωσε μετά το περσινό κάζο με τον Πογιάτος ο Γιάννης Αλαφούζος και αποφάσισε να δώσει τα «κλειδιά» του Παναθηναϊκού Β’ σε έναν άλλο… Πογιάτος. Και πού ξέρεις; Αν του βγει, μπορεί μελλοντικά να θέσει υποψηφιότητα και για τη θέση του προπονητή της πρώτης ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ