Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από το Περιστέρι, οργή (και) για τους Ελληνες διαιτητές

Ατρόμητος – ΑΕΚ 0-2: Πέρασε από το Περιστέρι, οργή (και) για τους Ελληνες διαιτητές

Με ένα γκολ του Τζαβέλλα στο πρώτο μέρος και ένα του Τσούμπερ στο δεύτερο, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 2-0 του Ατρομήτου στο Περιστέρι και επέστρεψε στις νίκες. Πολλά τα παράπονα για τη διαιτησία και τον Γκορτσίλα από την Ένωση.

Εύκολο πέρασμα από το Περιστέρι για την ΑΕΚ. Με γκολ των Τζαβέλλα και Τσούμπερ, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου για την 19η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες.

Πολλά τα παράπονα για τη διαιτησία και τον Γκορτσίλα από την Ένωση. Για ένα πέναλτι και μία κόκκινη κάρτα κάνουν λόγο οι «κιτρινόμαυροι»! Πρωταγωνιστής ο Λιβάι Γκαρσία που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του.

Ανούσια κατοχή για τον Ατρόμητο

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η ομάδα του Κρις Κόλμαν. Ο Ατρόμητος είχε την μπάλα και έκανε το παιχνίδι του, απειλώντας μάλιστα την ΑΕΚ με μία εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ στο 3ο λεπτό. Ωστόσο αυτή ήταν και η μοναδική «καθαρή» ευκαιρία για τους γηπεδούχους, που είχαν μία ανούσια κατοχή (μέχρι και στο 62% έφτασε), καθώς η ΑΕΚ ήταν άψογη στον ανασταλτικό τομέα, κλείνοντας πολύ καλά τους χώρους που έψαχνε ο Ατρόμητος.

Πρώτη φάση και προβάδισμα για τους «κιτρινόμαυρους»

Στην πρώτη της κλασική ευκαιρία, η ΑΕΚ κατάφερε να βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μάνταλος έκανε το γέμισμα από τα αριστερά, ο Λιβάι Γκαρσία έκανε άψογο κοντρόλ, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε, ο Γιαννιώτης έβγαλε σε πρώτο χρόνο, ωστόσο ο Τζαβέλλας πήρε το «ριμπάουντ» και με ένα σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρομήτου και έκανε το 1-0 για την Ένωση στο 22ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πήραν ολοκληρωτικά τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να βάλουν δύσκολα στον Χατζηεμμανουήλ, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι και το τελικό σφύριγμα του πρώτου μέρους.

Έβαλε τις βάζεις από νωρίς με Τσούμπερ

Με το πόδι στο… γκάζι μπήκε στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Γιαννίκη, καθώς μόλις στο 51ο λεπτό κατάφερε να βάλει τις γερές βάσεις για το διπλό στο Περιστέρι. Ο Ρότα έκανε τη μεγάλη μπαλιά στον Γκαρσία, εκείνος κράτησε τέλεια την μπάλα, έκανε μία άψογη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Τσούμπερ κατάφερε να σκοράρει, κάνοντας το 2-0 για την Ένωση!

Αυτό ήταν το 6ο γκολ του Ελβετού στο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας έτσι στα τέρματα μετά από καιρό.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για την ΑΕΚ στο 65ο λεπτό, όταν ο Μουνίθ αποβλήθηκε και άφησε τον Ατρόμητο με δέκα ποδοσφαιριστές. Η Ένωση «έπαιξε» με τον χρόνο και κράτησε το 2-0 μέχρι το φινάλε, φτάνοντας σε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Καστεγιάνο, Βασιλαντωνόπουλος, Γκαλβάο, Στρούγγης, Χαρίσης (83’ Ερλινγκμαρκ), Ντένις, Καρτάλης (63’ Σπιριντόνοβιτς), Μουνίθ, Μπεντινέλι (78’ Κλωναρίδης), Κουλούρης.

ΑΕΚ: Χατζηεμμανουήλ, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (75’ Σιμόες), Λε Ταλέκ, Μάνταλος (52’ Γέβτιτς), Γκαρσία (63’ Μισελέν), Τσούμπερ (63’ Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (76’ Αραούχο).

 

Το δεκάρι: Ο Γκαρσία. Είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ και έκανε γενικότερα μία πολύ καλή εμφάνιση.

Το κλειδί: Το γρήγορο γκολ του Τσούμπερ στο δεύτερο ημίχρονο. «Σφράγισε» από νωρίς το διπλό

Στον πάγκο: Όλη η ομάδα του Ατρόμητου. Κακός τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά…

Γιατί κόουτς: Ο Αργύρης Γιαννίκης. Προχώρησε σε αρκετές αλλαγές εν όψει και του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και του… βγήκε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ