Μελισσανίδης-Σαββίδης: Τελικά (ξανά) χαλάει μια φιλία για ένα πέναλτι;

Μελισσανίδης-Σαββίδης: Τελικά (ξανά) χαλάει μια φιλία για ένα πέναλτι;

Ο ένας είναι έξαλλος με τον Κλάτενμπεργκ- Ο άλλος δεν σταματά να κερδίζει πέναλτι. Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά εν όψει του ημιτελικού της Τετάρτης;

Από τη στιγμή που ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπήκε στην ΑΕΚ το 2013 ένα από τα τσιτάτα του ήταν πως θα «γκρεμίσει» την υφιστάμενη παρασκηνιακή κατάσταση για να… καθαρίσει το ποδόσφαιρο, όπως χαρακτηριστικά έλεγε. Σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια ήταν ο φίλος του και με κοινές ποντιακές καταβολές, Ιβάν Σαββίδης, που διέθετε μεν το χρήμα, αλλά ήταν ακόμη «άβγαλτος» στα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι δυο τους, με τον Γιάννη Αλαφούζο από κοντά, σχημάτισαν ένα κοινό μέτωπο με στόχο να γκρεμίσουν την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν θέμα χρόνου όμως να έρθουν κάποια στιγμή τα συμφέροντά τους σε κόντρα. Όταν η Ένωση θα ανέβανε στη μεγάλη κατηγορία θα άρχιζε να διεκδικεί πράγματα δηλαδή. Έτσι κι έγινε. Τα πρώτα δύο χρόνια οι δύο Πόντιοι διατήρησαν αυτό το φιλικό κλίμα μεταξύ τους (με αγκαλίτσες και φιλάκια στα επίσημα) παρά το γεγονός ότι οι «κιτρινόμαυροι» κυρίως ένιωσαν πολλές φορές ριγμένοι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία των αγώνων στην Τούμπα, με αποκορύφωμα όλων όμως τα γεγονότα στον τελικό του Πανθεσσαλικού.

Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο με ένα γκολ οφσάιντ και ο Μελισσανίδης μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για αδικία σε ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ, του φίλου του Ιβάν. Εκεί όμως που ουσιαστικά ήρθε η ολική ρήξη, ήταν στο περιβόητο ματς του Μάρτη του 2018, με την μπούκα του ισχυρού άντρα του Δικεφάλου του βορά με αφορμή το ακυρωμένο γκολ του Βαρέλα. Εκεί τα «έσπασαν» οι δυο τους κι ακολούθησε μία περίοδος… ψυχρού πολέμου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ενδιάμεσα υπήρξαν περίοδοι που οι σχέσεις των δύο συλλόγων, αλλά και των δύο αντρών κατ’ επέκταση έτειναν προς εξομάλυνση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε την… χάρη της ΑΕΚ στον ΠΑΟΚ με τα δελτία σε εκείνο το παιχνίδι των πλέι οφ; Και φτάνουμε πλέον στο σήμερα. Στο σήμερα που οι φήμες λένε πως «Τίγρης» και Ιβάν τα έχουν ξαναβρεί έπειτα απο καιρό.

Σε μία περίοδο όπου η ΑΕΚ έχει σφοδρά παράπονα από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τη διαιτησία (βλέπε ματς με ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Ατρόμητο), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ από την άλλη, έχει σπάσει τα κοντέρ στα κερδισμένα πέναλτι.  Και με έναν προημιτελικό Κυπέλλου να είναι στη μέση και να κρίνει ουσιαστικά μία σεζόν αφού και για τους δύο είναι η μοναδική ευκαιρία που τους έχει απομείνει για να διεκδικήσουν έναν τίτλο φέτος.

Η ΑΕΚ ήδη έχει τα παραπονάκια της για τη διαιτησία του πρώτου ημιτελικού, δεξιά κι αριστερά ακούς για το κατά πόσο ήταν σωστές οι γραμμές στο ακυρωθέν γκολ του Τσούμπερ και γενικά η κατάσταση φαίνεται να μυρίζει μπαρούτι. Αν ο ΠΑΟΚ «πιστολιάσει» για παράδειγμα και πάλι την ΑΕΚ στη ρεβάνς και πάρει την πρόκριση, ποια θα είναι άραγε η αντίδραση του Μελισσανίδη;

Είναι ικανό ένα πέναλτι, ένα ακυρωμένο γκολ και μία πρόκριση να βάλει μπουρλώτο για ακόμη μία φορά σε αυτή τη σχέση;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ