«Μάχη» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για διεθνή Νιγηριανό μέσο (Vids)

«Μάχη» ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για διεθνή Νιγηριανό μέσο (Vids)

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παλεύουν για την απόκτηση του Ομπίνα Νουομπόντο της τουρκικής Γκέζτεπε, σύμφωνα με δημοσίευμα στη Νιγηρία. Ποιος είναι ο 25χρονος αμυντικός χαφ.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται σε αναζήτηση κεντρικού μέσου στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Νιγηρία δίνουν «μάχη» για την απόκτηση του αμυντικού χαφ της Γκεζτέπε, Ομπίνα Νουομπόντο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δυο «Δικέφαλοι» παλεύουν για την απόκτηση του 25χρονου μέσου που αγωνίζεται στο τούρκικο πρωτάθλημα και είναι διεθνής με την εθνική Νιγηρίας. Η ιστοσελίδα «scorenigeria.com.ng» αναφέρει ότι τόσο η Ένωση αλλά και οι ασπρόμαυροι έχουν προσεγγίσει την πλευρά του παίκτη για να δουν τις προθέσεις του, αλλά και της ομάδας του, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν κάποια συμφωνία με κανέναν εκ των δυο.

Ο 25χρονος Αφρικανός αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ στην Γκεζτέπε, όπου μετράει συνολικά 55 συμμετοχές την τελευταία τριετία (οι 23 εκ των οποίων φέτος) και πρόκειται για μια περίπτωση ποδοσφαιριστή με ικανότητα τόσο στον αμυντικό τομέα αλλά και στη δημιουργία, παρότι η κλασική του θέση είναι αμυντικός μέσος.

Ο Νουομπόντο μπορεί να αγωνιστεί και πιο μπροστά, όπως έχει πράξει σε αρκετά παιχνίδια της Γκεζτέπε, ενώ είναι δεξιοπόδαρος. Η Γκεζτέπε τον είχε αποκτήσει από την ουγγρική Ουίπεστ τον Σεπτέμβριο του 2020 έναντι 500.000 ευρώ. Στην Ουγγαρία ο Νουομπόντο είχε μεγαλουργήσει έχοντας 114 συμμετοχές, με 15 γκολ και 22 ασίστ.

Αξίζει να σημειωθεί πως μένει ελεύθερος από την τουρκική ομάδα το καλοκαίρι του 2023 και δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιο του. Όσον αφορά το δημοσίευμα, σε αυτό τονίζεται ότι απέρριψε προσφάτως πρόταση από το MLS με αποδοχές τριπλάσιες απ’ αυτές που έχει στην Τουρκία και μια πιθανή μετακίνησή του στην ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ θα του προσφέρει την ευκαιρία να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κλείνοντας, δεν γίνεται κάποια αναφορά στον τρόπο που θέλουν είτε η ΑΕΚ είτε ο ΠΑΟΚ να τον κάνουν δικό τους, αν θέλουν δηλαδή με κανονική μεταγραφή ή με δανεισμό και οψιόν αγοράς, με την Γκεζτέπε πάντως να μην σκοπεύει να τον παραχωρήσει για το τίποτα. Το «scorenigeria.com.ng» κάνει λόγο για δεδομένο ενδιαφέρον των δυο ελληνικών ομάδων, αλλά και του ίδιου του Νουομπόντο να μην αποχωρήσει από την Ευρώπη, αφού η επιθυμία του είναι να αγωνιστεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ