Κλείσιμο
Con-Troll: Τελικά όντως ειναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή…

Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή… | to10.gr
28/01/2022 23:42

Ηταν 28/01/2021, όταν η μεγαλύτερη σκευωρία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου κατέπεσε εκκωφαντικά, με την πανηγυρική δικαίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη και ακόμη 27 «ομήρων», της μεγαλύτερης δικαστικής αλητείας που είδε η χώρα.

28/01/2021-28/01/2022: Ενας χρόνος πέρασε. Από την ημέρα που η μεγαλύτερη σκευωρία στην ελληνική αθλητική ιστορία. Που στήθηκε με μοναδικό σκοπό να πληγεί ο Ολυμπιακός. Να πληγεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Και κυρίως, για να μπορέσουν οι εμπνευστές της χυδαιότητας, χέρι χέρι με επίορκους δικαστικούς, με βαλτούς δημόσιους λειτουργούς πάσης φύσεως, με στημένους δημοσιογράφους, «μαγειρεμένα» στοιχεία, φαιδρούς ψευδομάρτυρες, να μπορέσουν να βγουν στην επιφάνεια, να γίνουν πρώτες δυνάμεις της χώρας. Να γίνουν εκείνοι που θα έκαναν το κουμάντο. Αλλά η πραγματική δικαιοσύνη τους τιμώρησε. Σκληρά, όπως τους άρμοζε. Με μια αθώωση, όχι απλά πανηγυρική, αλλά και κρυστάλλινη. Χωρίς λεκέδες. Χαστούκι στους σκευωρούς και τους εμπνευστές αυτής της ιστορικών διαστάσεων αλητείας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ακόμη 27 όμηροι μιας πρωτοφανούς δικαστικής σκευωρίας, αθωωθήκαν ομόφωνα, πανηγυρικά. Χωρίς σκιές. Χωρίς «ναι μεν, αλλά…». Ένα κατασκεύασμα που κατέπεσε εκκωφαντικά. Μια υπόθεση που αποτελεί ντροπή που έφτασε στο ακροατήριο.

Στον μικρόκοσμο του ποδοσφαίρου, όλοι γνώριζαν προκαταβολικά πως το «αφήγημα» που μετατράπηκε σε δικογραφία, ήταν αρκετό για να καλύψει αποκλειστικά επικοινωνιακές ορέξεις. Συμφωνούσαν πως αν για κάποιο λόγο αυτή η υπόθεση φτάσει σε δικαστική αίθουσα, η συντριβή του κατηγορητηρίου θα ήταν δεδομένη. Αποδείχθηκε και στην αθλητική (Επιτροπή Δεοντολογίας) και στην ποινική (Εφετείο Κακουργημάτων) δικαιοσύνη. Αθώοι. Άπαντες. Ομόφωνα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε πανηγυρικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Από όλες τις κατηγορίες. Εκρινε πως δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί στην υπόθεση και έβαλε τέλος στη σκευωρία που είχε αρχίσει να στήνεται από το 2012 και ολοκληρώθηκε και τυπικά την Πέμπτη. Λίγο μετά τις 9 το πρωί, η πρόεδρος του Δικαστηρίου Αριστέα Τσαμαδιά ανέβηκε στην έδρα και ανακοίνωσε την ετυμηγορία: «Το δικαστήριο κρίνει όλους τους κατηγορουμένους αθώους. Απορρίπτει όλες τις ενστάσεις». Η κρίση της ελληνικής δικαιοσύνης κλείνει με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την υπόθεση.

Αθώοι κρίθηκαν επίσης από το δικαστήριο ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός και 25 ακόμα πρώην στελέχη της ΕΠΟ, παράγοντες ομάδων, διαιτητές και ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά: Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ), Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ), Άρης Σταθόπουλος (πρώην αντιπρόεδρος ΕΠΟ), Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην αναπλ. πρόεδρος ΕΠΟ), Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ), Γιώργος Δούρος (πρώην αρχιδιαιτητής), Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος της ΚΕΔ), Κώστας Ιωαννίδης (πρώην διαιτητής Super League), Γιάννης Κάμπαξης (πρώην διαιτητής Super League), Απόστολος Αμπάρκιολης (πρώην διαιτητής Super League), Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (πρώην διαιτητής Super League), Θανάσης Γιάχος (πρώην διαιτητής Super League), Ηλίας Σπάθας (πρώην διαιτητής Super League), Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Βέροια), Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός Βέροιας), Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου), Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Δημήτρης Αμαραντίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Δημήτρης Μάνος (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Χαράλαμπος Παυλίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Πέρεζ Μορένο (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας), Γιώργος Σπανός (ιδιοκτήτης ΠΑΕ Ατρόμητος), Γιάννης Αγγελόπουλος (τεχνικός διευθυντής Ατρομήτου), Γιάννης Κομπότης (πρώην ιδιοκτήτης ΠΑΕ Λεβαδειακός).

Το δικαστήριο μετά από μία επίπονη και εξονυχιστική ακροαματική διαδικασία που έγινε ενώπιον του κοινού, ενώπιον δημοσιογράφων και όποιου επιθυμούσε να την παρακολουθήσει, διερεύνησε εξονυχιστικά και με κάθε λεπτομέρεια όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξε στην κρίση του. Μία κρίση που πέρα από τη νομική, τη δικαστική της σημασία, περιέχει κυρίως την ηθική δικαίωση του κ. Μαρινάκη. Η πλήρης όμως και ανεπιφύλακτη αυτή απόρριψη των κατηγοριών, ολοκληρώνει μεν το έργο της Δικαιοσύνης, δεν αίρει όμως τις δυσμενείς συνέπειες μίας πολυετούς προσβολής. Η νομική ομάδα του κ. Μαρινάκη είχε εκφράσει την έντονη και απόλυτη πεποίθηση ότι δεν έπρεπε να έχει υπάρξει καν παραπομπή στο δικαστήριο. Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει το στέρεο αποτέλεσμα μία δικαστικής κρίσης που σε μια δικαιοκρατούμενη, δημοκρατική κοινωνία είναι η μόνη που μπορεί να αποδεχθεί ή να απορρίψει την ενοχή ενός οποιουδήποτε συνανθρώπου μας. Κατά τούτο για όσους σέβονται τους όρους της δημοκρατίας η απόφαση αυτή του δικαστηρίου αποτελεί όχι μόνο δικαίωση για τον κ. Μαρινάκη αλλά και ανακούφιση για όποιον στη δικαιοσύνη εναποθέτει την εμπιστοσύνη του.

Μια ποδοσφαιρική δίκη για «στοιχηματισμό» δίχως «στοιχηματισμό». Ένα κατηγορητήριο που κατασκευάστηκε, από δημοσιεύματα και από καταθέσεις που «κάποιος» έλεγε τι του είπε ένας «άλλος». Ένα φτηνό «σενάριο» που σχημάτισε πλοκή 8ετίας, υποχρεώνοντας έναν σωρό ανθρώπους σε δικαστική ομηρία. Το φινάλε ήταν προδιαγεγραμμένο. Αλλά και σκληρό για εκείνους που το έγραψαν.

Η «δίκη των 28» δεν κατασκευάστηκε από τους εμπνευστές της για να καταδικαστούν οι κατηγορούμενοι. Δεν μπορούσε να συμβεί αυτό. Ολοι το ήξεραν. Ολοι καταλάβαιναν. Αποδείξεις δεν υπήρχαν. Ούτε καν ενδείξεις. Αλλά έγινε πολλαπλή χρήση ενός τέτοιου κατασκευάσματος. Πάνω σε αυτό το χτίστηκαν καριέρες. Δικαστικές, πολιτικές, δημοσιογραφικές. Βούτηξαν στη λάσπη όλοι οι πρόθυμοι της παραπληροφόρησης. Εγινε κανονική, ωμή δολοφονία χαρακτήρων. Αλλά η αλήθεια έλαμψε. Αλλά οι εκκρεμότητες δεν τελείωσαν. Απομένουν μερικά ακόμη δικαστήρια. Αλλά αυτή τη φορά οι κατηγορούμενοι δεν θα είναι στο εδώλιο. Αλλά θα στείλουν εκείνοι όλους όσους κατασκεύασαν την σκευωρία. Και όπως έχει αποδειχθεί, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός έχουν μάθει να κάνουν υπομονή. Και όταν έχεις μαζί σου την αλήθεια, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΣΚΕΥΩΡΙΑΣ

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Το ψέμα έχει ταχύτητα, αλλά η αλήθεια έχει αντοχή…