Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Βήμα πλέι οφ από τα 11 μέτρα (vid)

Παναιτωλικός – Άρης 0-2: Βήμα πλέι οφ από τα 11 μέτρα (vid)

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη στο 2022, αλλά και τα πρώτα του γκολ, με τα πέναλτι των Ματίγια (3') και Καμαρά(29') στην έδρα του πολύ καλού Παναιτωλικού και μπήκε ξανά στο «κόλπο» για μια θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος του Ιανουαρίου για να σημειώσει ο Άρης τη πρώτη του νίκη στο 2022 αλλά και να πετύχει τα πρώτα του τέρματα. Η ομάδα του Μάντζιου πέρασε με 2-0 από το Αγρίνιο απέναντι στον πολύ καλό Παναιτωλικό και μπήκε ξανά για τα καλά στο «κόλπο» των πλέι οφ, καθώς έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο (αυτό με τον Ατρόμητο), ενώ περιμένει και την απόφαση του CAS για την τιμωρία των -6 βαθμών.

Τραγική ειρωνεία οτι τα πέναλτι, που πλήγωσαν τον Άρη κόντρα στη Λαμία και είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του, αυτή τη φορά τον οδήγησαν στη νίκη, καθώς ο Ματίγια (3′) και Καμαρά (20′) τα εκμεταλλεύτηκαν.

Ο Παναιτωλικός επιβεβαίωσε με την καλή εμφάνιση του οτι βρίσκεται σε φόρμα-προέρχεται από τρεις σερί νίκες-, πλήρωσε, όμως, τούς κενούς χώρους που άφησε στο πρώτο 20λεπτο του αγώνα, όταν και επιχείρησε να πιέσει ψηλά.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live και τα στατιστικά της αναμέτρησης.

Με δύο νέα πρόσωπα ο Μάντζιος

Ο προπονητής του Άρη δεν άλλαξε το αγαπημένο του σύστημα 4-2-3-1, ενώ παρέταξε την ομάδα του με δύο νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα, σε σχέση με τον ματς κυπέλλου με τη Λαμία. Ο Ματίγια ήταν ο παρτενέρ του Σάσα στα αμυντικά χαφ, με τον Εντιαγέ να προωθείται σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Ακόμα, στην ενδεκάδα και στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής επέστρεψε ο Γκάμα, με τον Γκαρσία να μένει στον πάγκο. Την ίδια διάταξη επέλεξε για την ομάδα του και ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Αναστασίου. Με αλλαγές στην άμυνα και τους Βργκοτς και Αποστολάκη στη θέση των Κορνέλιους και Γιούρι, στο κέντρο και στο δεξί άκρο, αντίστοιχα. Ακόμα, νέο πρόσωπο στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής ο Ντουάρτε.

Άνοιξε το σκορ με πέναλτι ο Ματίγια

Ο Άρης βρήκε νωρίς στο παιχνίδι αυτό που δεν είχε καταφέρει στα πέντε προηγούμενα του τρέχοντος έτους. Κατάφερε να σκοράρει. Στο 3′ ο Εντιαγέ με ωραία ατομική ενέργεια μπήκε από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, προσπάθησε να αποφύγει τον Φλόρες, που τον έριξε στο έδαφος και ο διαιτητής Τζήλος υπέδειξε το πέναλτι, για το οποίο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.

Ο Ματίγια ήταν αυτός που το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 10′ ο Καρέλης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, μετά από φάουλ του Μεντόσα από δεξιά, όμως το γκολ σωστά δεν μέτρησε, καθώς βρισκόταν σε αντικανονική θέση.

Διπλασίασε τα τέρματα του Άρη ο Καμαρά

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Σιαμπάνη, άφησαν, όμως, πολλούς κενούς χώρους προς τη μεγάλη περιοχή τους. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Άρης, που στο 20′ σκόραρε και πάλι από τα 11 μέτρα, αυτή τη φορά με τον Καμαρά. Ένα πέναλτι που κέρδισαν οι κιτρίνομαυροι, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια ο Καμαρά , βρήκε τον Μανσίνι, που μπήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα Μελίσσα.

Εκατέρωθεν ευκαιρίες

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν εξαιρετικός και από τις δύο ομάδες. Στο 23′ ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει τρία τα τέρματα του, όταν μετά απο κάθετη του Εντιαγέ, ο Καμαρά προσπάθησε να αποφύγει τρεις αμυντικούς του Παναιτωλικού και πλάσαρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απαντήσουν, όταν ο Καρέλης πλάσαρε τον Σιαμπάνη, όμως, ο τερματοφύλακας του Αρη απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 32′ ο Παναιτωλικός είχε ακόμα μια καλή στιγμή, όταν μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα σουτ του Αποστολάκη από δεξιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη και κατέληξε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι, που είχαν πάρει τον έλεγχο του αγώνα, δημιούργησαν ακόμα μια επικίνδυνη φάση για την εστία του Άρη, όταν μετά από σέντρα του Χουχούμη από αριστερά, ο Καρέλης δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε από το ύψος της μικρής περιοχής, αυτή χτύπησε στη μέση του και κατέληξε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τεράστια ευκαιρία του Άρη να κάνει τρία τα τέρματα του, όταν στο 45′ ο Γκάμα πλάσαρε εξαιρετικά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Παναιτωλικού, όμως η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μελίσσα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς των γηπεδούχων.

Έπεσε ο ρυθμός

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι, ενώ πριν την έναρξη αποβλήθηκε στον πάγκο ο τεχνικός διευθυντής του Παναιτωλικού, Μάκης Μπελεβώνης.

Ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο καλός στα πρώτα λεπτά, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν στο 47′ καλή ευκαιρία, όταν μετά από δυνατό σουτ του Μεντόσα, ο Σιαμπάνης απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ. Ο Άρης κατάφερε στη συνέχεια να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του. Ο Μάντζιος θέλησε να «φρεσκάρει» τα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής, με τους Ιτούρμπε και Γκαρσία να αντικαθιστούν στο 61′ τους Γκάμα και Μανσίνι.

Δοκάρι του Μεντόσα

Δύο λεπτά νωρίτερα ο Παναιτωλικός έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει το σκορ, όταν μετά από λάθος του Εντιαγέ, ο Μεντόσα έκλεψε τη μπάλα και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιαμπάνη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς του Άρη.

Στο 62′ ήταν η σειρά του Αναστασίου να κάνει αλλαγές για να ενισχύσει την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, με την είσοδο των Μαρντενσον, Μόρσεϊ και Βέργου. Ο Άρης έχασε μέσα σε δύο λεπτά δύο καλές ευκαιρίες να τελειώσει το ματς, όμως στο 67′ ο Ματίγια και στο 68′ ο Ιτούρμπε αστόχησαν από ευνοϊκή θέση. Στο 80′ ο κορυφαίος, ίσως, παίκτης του Άρη στο παιχνίδι, Ματίγια, τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή, ενώ τη θέση του πήρε ο Σάκιτς.

Ο Μάντζιος άλλαξε και διάταξη (4-4-1-1) στα τελευταία λεπτά, με την είσοδο του Μάνου αντί του Εντιαγέ. Στο 85′ ο Σιαμπάνης πραγματοποίησε ακόμα μια καλή επέμβαση, σε δυνατό σουτ του Βέργου έξω από τη μεγάλη περιοχή. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης και το παιχνίδι τελείωσε με τον Άρη να πετυχαίνει μια πολύ σημαντική νίκη.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Μελίσσας, Αποστολάκης, Μάλης, Βργκοτς (63′ Μόρσεϊ), Χουχούμης, Φλόρες (84′ Τσιγγάρας), Αντούνιες, Μεντόσα, Μπαρμπόσα (84′ Μπελεβώνης), Ντουάρτε (63′ Μάρτενσον), Καρέλης (63′ Βέργος)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (84′ Σάκιτς), Μανσίνι (62′ Γκαρσία), Εντιαγέ (84′ Μάνος), Γκάμα (62′ Ιτούρμπε), Καμαρά (89′ Λόπεθ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ