ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Μέγας Φαν Βέερτ, νίκησε ΑΕΚ και… μαϊμούδες

ΑΕΚ – Βόλος 1-2: Μέγας Φαν Βέερτ, νίκησε ΑΕΚ και… μαϊμούδες

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φαν Βέερτ (ο οποίος αποβλήθηκε στο φινάλε) που πέτυχε δύο γκολ, ο Βόλος έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ η οποία έχασε ανύπαρκτο πέναλτι στο ξεκίνημα. Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Ένωση και με το ίδιο σκορ.

Σούπερ Βόλος στο ΟΑΚΑ! Με τον Φαν Βέερτ να πετυχαίνει δύο γκολ, η ομάδα της Μαγνησίας πήρε σπουδαίο διπλό με 2-1 κόντρα στην ΑΕΚ. Τρίτη σερί εντός έδρας ήττα για την Ένωση και μάλιστα με το ίδιο σκορ, με τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη να μην κάνουν ούτε υποψία φάσης στο δεύτερο ημίχρονο. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο Βόλος λόγω αποβολής του σκόρερ του σε φάση που δεν υπήρχε καν φάουλ κι ενώ στο ξεκίνημα του ματς οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν πέναλτι με τον Τσούμπερ, σε μία φάση που δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ο Ρότα ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στο αριστερό και οι Μήτογλου – Τζαβέλλας στα στόπερ. Λε Ταλέκ και Σιμάνσκι ξεκίνησαν στα χαφ, με τον Αραούχο στην επίθεση και τους Γκαρσία, Γέβτιτς και Τσούμπερ πίσω από τον Αργεντινό σε διάταξη 4-2-3-1.

Για τον Βόλο ο Παπαδόπουλος ήταν στο τέρμα, με τους Φεράρι, Γκιουλέν, Ρινέρ και Πουρίτα τετράδα στην άμυνα, τους Μπαριέντος και Τσοκάνη στον άξονα και τους Ρεγκατέν, Ορός και Φερνάντες πίσω από τον προωθημένο Φαν Βέερτ.

Φουριόζα, αλλά άστοχη η ΑΕΚ

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απολαυστικό, με τις ευκαιρίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Μόλις στο 8’ ο Μανούχος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πουρίτα στον Τσούμπερ αφού το VAR τον κάλεσε να δει τη φάση. Ο Ελβετός εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 12’ η Ένωση έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όταν ο Γκαρσία έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά, σέντραρε για τον Αραούχο που με ψαλιδάκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ απείλησε και πάλι, αλλά η κεφαλιά του Τζαβέλλα έφυγε λίγο άουτ.

«Χτύπησε» με Φαν Βέερτ ο Βόλος και… άγγιξε και το 0-2

Κι αφού η ΑΕΚ δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στις δικές της ευκαιρίες, το έκανε ο Βόλος στην πρώτη του απειλή στο ματς. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Φαν Βέερτ βρέθηκε με την μπάλα πλάγια μέσα στην περιοχή και με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και από εκεί στα δίχτυα για το 0-1 στο 16’ με το 12ο φετινό του γκολ.

Το ματς είχε τρελό ρυθμό και λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ ο Βόλος σχεδόν με τη σέντρα. Ο Ρεγκατέν έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Άμεση απάντηση και σωρεία ευκαιριών για την ανατροπή

Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών όμως η ΑΕΚ κατάφερε να βρει την ισοφάριση. Σε φάση διαρκείας στην περιοχή του Βόλου, ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα στο πέναλτι για τον Αραούχο που με δυνατό σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Αργεντινού από τα τέλη Νοέμβρη και τα δύο γκολ που είχε πετύχει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στο 28’ η ΑΕΚ έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή. Ο Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά στο τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο αστόχησε αφού τον… πούλησε το χορτάρι και πλάσαρε με το καλάμι. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Τσούμπερ έφυγε σε θέση βολής, πέρασε και τον Παπαδόπουλο, αλλά κλείστηκε και το γύρισμά του απομακρύνθηκε σε κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά και ο Φεράρι έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Δεύτερο δοκάρι για τον Βόλο

Ο Αραούχο στο 38’ αστόχησε σε προβολή μετά από σέντρα του Χατζισαφί και στο 45’ ο Βόλος είχε την ευκαιρία να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια όταν η εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες σταμάτησε στο οριζόντιο του Στάνκοβιτς ο οποίος έμεινε άγαλμα. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο το οποίο βάζει υποψηφιότητα για ένα από τα καλύτερα ημίχρονα στο φετινό πρωτάθλημα.

Πιο δυνατά ο Βόλος, ακίνδυνη η ΑΕΚ 

Ο Βόλος μπήκε πιο επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να είναι αγνώριστη. Μόλις στο 50′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Στάνκοβιτς έκανε λάθος πάσα, ο Μπαριέντος έκλεψε κι έκανε την κάθετη για τον Φαν Βέερτ που νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Στο 59′ μάλιστα ο Βόλος είχε νέα ευκαιρία με σουτ του Φερνάντες που έβγαλε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Η ώρα περνούσε, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει ούτε υποψία φάσης. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ένωση έκανε μόλις μία τελική σε όλο το δεύτερο μέρος κι ενώ στο πρώτο είχε 10. Ο Βόλος τελείωσε το παιχνίδι με περισσότερες τελικές, για την ακρίβεια είχε 13. Ο Γιαννίκης έκανε αλλαγές, έβαλε όποιον μεσοεπιθετικό είχε στον πάγκο, αλλά το γκολ το βρήκε ο Βόλος.

Πέναλτι από το πουθενά και γκολ ο Βόλος

Σε μία ανύποπτη φάση ο Τζαβέλλας χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ρίνερ μέσα στην περιοχή, το VAR φώναξε τον Μανούχο να δει τη φάση κι εκείνος έδωσε πέναλτι. Ο Φαν Βέερτ ευστόχησε από τα 11 μέτρα κι έκανε το 2-1 για τον Βόλο με το 13ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Ο επιθετικός του Βόλου μάλιστα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89′ για φάουλ που δεν ήταν ούτε κίτρινη, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με σπουδαία νίκη από το ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (79’ Mισελέν), Λε Ταλέκ (79’ Σάκχοφ), Σιμάνσκ (89’ Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (Γιούσης 67’), Γκαρσία (79’ Κοσίδης), Τσούμπερ, Αραούχο.

Βόλος (Παναγιωτόπουλος): Παπαδόπουλος, Πουρίτα, Ρίνερ, Γκουλέν, Φεράρι, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81’ Μπαρτόλο), Ορόζ (71’ Σοάρες), Φερνάντεζ (89’ Ρομέρο), Φαν Βέερτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ