Πόσο αλλάζει το πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια και γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία

Πόσο αλλάζει το πρωτάθλημα στην κανονική διάρκεια και γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ευκαιρία

Η σημασία της ισοπαλίας στην Τούμπα, το +9 που διατηρήθηκε και η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού να... ξεφύγει κι άλλο πριν τα play off, αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» επιστρέφει ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (2/2, 17:15) όπου υποδέχεται τον Παναιτωλικό, μία εβδομάδα μάλιστα πριν τη μεταξύ τους ρεβάνς στο ίδιο γήπεδο για το Κύπελλο Ελλάδος. Ενα ματς (σ.σ. το σημερινό) που έχει και αυτό τη δική του, πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε το +9 στη βαθμολογία από τον δεύτερο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία (1-1) στην Τούμπα και παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι μπορεί να μην κέρδισαν στη Θεσσαλονίκη, όμως έχουν ασφαλή διαφορά 7 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Superleague και έχουν μάλιστα τη δυνατότητα να πάνε στα play off ακόμη και με διψήφια διαφορά από τον δεύτερο.

Η ισοπαλία στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό αλλάζει αρκετά τα δεδομένα στη «μάχη» του πρωταθλήματος, μιας και ο Ολυμπιακός κατάφερε να μην απειλείται, να έχει βγάλει ήδη τα εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ και να έχει στο φινάλε της κανονικής διάρκειας μια πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Να «καθαρίζει» τα παιχνίδια του και να βλέπει τους «διώκτες» του να «σφάζονται» μεταξύ τους, μιας και στις τελευταίες 7 αγωνιστικές έχει μόνο… ντέρμπι. Συγκεκριμένα, στα ματς που ακολουθούν από την 21η αγωνιστική, μέχρι και την 25η ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παίζουν μεταξύ τους και παράλληλα έχουν και ντέρμπι με τον Άρη, ενώ η Ένωση έχει να πάει και στο Καραϊσκάκη.

Αρχής γενομένης από την ερχόμενη Τετάρτη (2/2) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, ενώ την επόμενη αγωνιστική έχει ντέρμπι ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Μια βδομάδα μετά ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ την 24η αγωνιστική έχει ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ και την 25η Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Και μέσα σε όλα αυτά δεν έχει οριστεί ακόμη ούτε το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν με απλά λόγια ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να πάει στα play off με διψήφια διαφορά και από τον ΠΑΟΚ, αλλά και από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό και να βάλει οριστικά τέλος στο πρωτάθλημα, πάλι πριν ξεκινήσουν τα play off.

Τα ντέρμπι που έχει ο ΠΑΟΚ στις τελευταίες 7 αγωνιστικές

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός
Άρης-ΠΑΟΚ

Τα ντέρμπι της ΑΕΚ

Άρης-ΑΕΛ
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Τα ντέρμπι του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Άρης-Ολυμπιακός

Η βαθμολογία της Superleague

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ