Κλείδωσε: Αυτός θα είναι ο αρχιδιαιτητής μέχρι το 2024

Κλείδωσε: Αυτός θα είναι ο αρχιδιαιτητής μέχρι το 2024

Η επόμενη μέρα στην ελληνική διαιτησία έχει δρομολογηθεί. Ποιός αναμένεται να είναι ο αρχιδιαιτητής την επόμενη διετία;

Η ΚΕΔ εδώ και μερικά χρόνια λειτουργεί υπό την εποπτεία της FIFA και της UEFA, οι οποίες ορίζουν ξένους αρχιδιαιτητές, με τελευταίο χρονικά τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ που είναι μέχρι και σήμερα επικεφαλής της διαιτησίας.

Παράλληλα, οι δυο συνομοσπονδίες μαζί με τον Άγγλο πρώην ρέφερι σχεδιάζουν και την επόμενη μέρα στην ελληνική διαιτησία και φαίνεται πως έχει κλειδώσει η παραμονή ξένου αρχιδιαιτητή μέχρι το 2024 στην ΚΕΔ.

Συγκεκριμένα, από τις FIFA και UEFA θέλουν να ακολουθήσουν το βασικό πλάνο που είχαν υιοθετήσει πριν μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να συνεχίσει και για τα επόμενα 2,5 χρόνια με ξένο επικεφαλή. Φαβορί για να παραμείνει είναι ο τωρινός πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής στηρίζεται από τις συνομοσπονδίες και ταυτόχρονα λογοδοτεί μόνο εκεί, ενώ αν χρειαστεί FIFA και UEFA θα επιβάλουν στην ΕΠΟ τον Κλάτενμπεργκ. Ο ίδιος ο πρώην διαιτητής της Premier League θέλει να μείνει στην Ελλάδα και στο συγκεκριμένο πόστο, ενώ ταυτόχρονα θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια οι ορισμοί ξένων διαιτητών. Ειδικά σε σημαντικά παιχνίδια και ντέρμπι.

Εξάλλου, ο κανονισμός που τους επιβάλει είναι των FIFA, UEFA και θεωρούν ότι η έλευσή τους βοηθά την πρόοδο της διαιτησίας, αφού προς το παρόν δεν υπάρχει η απαραίτητη εμπιστοσύνη και από τον ίδιο τον Κλάτενμπεργκ στους Έλληνες ρέφερι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ