Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-2: Δώστε πέναλτι στον ΠΑΟΚ – Επεισόδιο 14

Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ 0-2: Δώστε πέναλτι στον ΠΑΟΚ – Επεισόδιο 14

Με ένα γκολ του Τόμας Μουργκ στο πρώτο μέρος και ένα ακόμα πέναλτι (14ο στη σεζόν), ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Απόλλωνα στη Ριζούπολη, επέστρεψε στις νίκες και μεγάλωσε τη διαφορά του από την 3η ΑΕΚ στους 5 βαθμούς.

Η συνήθεια που έγινε… λατρεία. Έστω και στο 90′, ο ΠΑΟΚ πήρε το «δώρο» του και ο Γιασμίν Κούρτιτς έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Συγκεκριμένα, αυτό ήταν το 14ο πέναλτι του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν, με την άσπρη βούλα να έχει γίνει πλέον… συνήθεια για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο Σλοβένος τελικά ευστόχησε και έτσι διαμόρφωσε το τελικό 2-0 της Ριζούπολης, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με ένα σημαντικό διπλό και να μεγαλώνει τη διαφορά του από την 3η ΑΕΚ στους πέντε βαθμούς. Βρήκε δίχτυα ο Τόμας Μουργκ που ήταν η μεγάλη έκπληξη του Ρασβάν Λουτσέσκου, έχασε τεράστια ευκαιρία ο Τσιλούλης να ισοφαρίσει πριν το γκολ του Κούρτιτς στο τέλος.

Έτσι ξεκίνησαν

Με αλλαγές-εκπλήξεις παρατάχθηκε στη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ. Κάτω από τα δοκάρια πήρε θέση ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, έχοντας μπροστά του στην αμυντική τετράδα τους Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Σίντκλε. Στα χαφ ο Λουτσέσκου επέλεξε τους Κούρτιτς και Τσιγκάρα, κάνοντας ωστόσο την έκπληξη με τον Μουργκ ο οποίος ξεκίνησε ως «10».

Στα άκρα θέση πήρε ο Ζίβκοβιτς, αλλά και ο Βιεϊρίνια, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ως συνήθως ο Άκπομ.

Από την άλλη, ο Φέστα παρέταξε στην επιστροφή του την Ελαφρά Ταξιαρχία ως εξής: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Γιαννιώτας, Σίγκνεβιτς.

Δυνατό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ και πολλές χαμένες ευκαιρίες

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας από το πρώτο σφύριγμα τον έλεγχο. Μόλις τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν κιόλας για να έρθει η πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε άψογη σέντρα από τα δεξιά, βρήκε τον Βιεϊρίνια, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει με το κεφάλι τον Βέρχουλστ.

Ο αρχηγός του Δικεφάλου του Βορρά, έφτασε μια ανάσα από το γκολ λίγα λεπτά αργότερα. Εκπληκτική ενέργεια του Σάστρε από τα δεξιά, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Βιεϊρίνια, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν βρήκε δίχτυα σε διπλή προσπάθεια, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στη Ριζούπολη και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου που έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Ο Μουργκ έλυσε τον «Γόρδιο δεσμό»

Οι «ασπρόμαυροι» βρήκαν τελικά το γκολ που έψαχναν στο 31ο λεπτό. Ο Κούρτιτς έκανε την ωραία ενέργεια από τα αριστερά, έβγαλε μέσα στην περιοχή και ο Μουργκ κατάφερε να ολοκληρώσει τη φάση υποδειγματικά, γράφοντας έτσι το 1-0 το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Έριξε τον ρυθμό από νωρίς

Από το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ έκναε… γνωστές τις προθέσεις του. Ο Δικέφαλος του Βορρά έριξε τον ρυθμό αισθητά σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και επικεντρώθηκε από την αρχή στα μετόπισθεν.

Η ομάδα του Λουτσέσκου πάντως είχε τις ευκαιρίες της, τόσο με τον Βιεϊρίνια που αστόχησε από πολύ κοντά, όσο και με τον Ζίβκοβιτς που στα τελευταία λεπτά έκανε μία τρομερή κούρσα, χωρίς ωστόσο να τελειώνει σωστά τη φάση.

«Άγγιξε» την ισοφάριση με τον Τσιλούλη ο Απόλλωνας!

Στο 81ο λεπτό, ήρθε η μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού για τους γηπεδούχους. Μία ευκαιρία που θα μπορούσε να αλλάξει και το τελικό αποτέλεσμα εάν ο Τσιλούλης ευστοχούσε από το ένα μέτρο.

Ο Μαρτίνες έκανε άψογη σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Τσιλούλη, ωστόσο εκείνος αστόχησε με προβολή από πάρα πολυ κοντά και έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση.

Πέναλτι και… επεισόδιο 14

Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα, ο ΠΑΟΚ πήρε το «δώρο» του. Ο Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα για μαρκάρισμα του Βέρχουλστ στον Τέιλορ, ο VAR τον κάλεσε να το δει και αφού τσέκαρε τα «ριπλέι» έδωσε οριστικά την μπάλα στον Κούρτιτς ο οποίος έκανε το 2-0 στο 90′, ευστοχώντας στο 14ο πέναλτι του ΠΑΟΚ μέσα στη σεζόν!

Το «κλειδί»: Το πολύ καλό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ. Μπήκε δυνατά και παρά τις χαμένες ευκαιρίες, βρήκε το γκολ με τον Μουργκ στα μισά του πρώτου μέρους.

Το δεκάρι: Ο Κούρτιτς. Είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ, ήταν παντού για τον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Στον πάγκο: Η άμυνα του Απόλλωνα. Παρότι ο Φέστα… έριξε τρία στόπερ, ο Μουργκ ήταν εντελώς μόνος του στο πρώτο γκολ και μάλιστα πήρε τον χρόνο του για να πλασάρει σωστά και να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Γιατί κόουτς: Ο Λουτσέσκου έκανε τις αλλαγές του, έβαλε μέσα στον Μουργκ και τοποθέτησε τον Βιεϊρίνια στα «φτερά», με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει.

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Παμλίδης, Γιαννιώτας, Σίγκνεβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Βιεϊρίνια, Άκπομ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ