ΑΕΚ: Η πρώτη… ζαριά του Γιαννίκη

ΑΕΚ: Η πρώτη… ζαριά του Γιαννίκη

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα τόσο για την ΑΕΚ όσο και για τον Αργύρη Γιαννίκη. Ενα νέο στραβοπάτημα ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

«Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχω εγώ, μετά εσείς και μετά όλοι οι υπόλοιποι. Δυστυχώς αποτύχαμε και εφέτος», ήταν μερικά από τα λόγια του Δημήτρη Μελισσανίδη προς το ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης έστειλε το μήνυμα. Σε όλους. Η ομάδα βρίσκεται σε δύσκολο σταυροδρόμι, με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Η χρονιά θεωρείται και είναι πλήρως αποτυχημένη. Ουσιαστικά, η μοναδική… σανίδα σωτηρίας λέγεται «Κύπελλο Ελλάδος». Ο Δημήτρης  Μελισσανίδης ζήτησε την κατάκτηση του τροπαίου, γνωρίζοντας ωστόσο το πόσο δύσκολο είναι το έργο των «κιτρινόμαυρων». Το πρώτο εμπόδιο είναι ο ΠΑΟΚ και μετά, πιθανότατα ο Ολυμπιακός θα περιμένει στα ημιτελικά.

Αλλά, ας αφήσουμε στην άκρη το Κύπελλο. Αυτό που προέχει για την ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή είναι το πρωτάθλημα. Ματς με τον τελευταίο της βαθμολογίας, Απόλλωνα στο Ολυμπιακό Στάδιο (15:00). Εκεί που αδυνατεί να σταυρώσει θετικό αποτέλεσμα στους τελευταίους αγώνες η Ένωση. Τρεις διαδοχικές ήττες από επαρχιακές ομάδες έχει στην έδρα του ο Δικέφαλος, που βρίσκεται σε κάκιστη ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση.

Η μαγκιά του Αραούχο και τα «σκουλήκια» του Τζαβέλλα (vid) | to10.gr

Πλέον, στην ΑΕΚ δε θεωρείται τίποτα δεδομένο. Οπότε, ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι και ένας πρώτος «τελικός» για τον Γιαννίκη. Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα τόσο για την Ένωση όσο και για τον Έλληνα τεχνικό. Τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα καθιστούν… ηλεκτρική την καρέκλα του στον κιτρινόμαυρο πάγκο και αναμφίβολα, ένα νέο κάζο με τον Απόλλωνα δεν αποκλείεται να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως ούτε στη Ριζούπολη είχε καταφέρει να κερδίσει η ΑΕΚ. Με μιάμιση φάση δέχθηκε δύο γκολ, αφήνοντας δυο υπερπολύτιμους βαθμούς στη γειτονιά της.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο γνωρίζουν καλά την κρισιμότητα και της σημερινής αναμέτρησης κόντρα στο σύνολο του Φέστα. Με τέσσερις ήττες στα τελευταία πέντε ματς, μόνο σίγουρη δε θεωρείται η συμμετοχή της ΑΕΚ στα playoffs! Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα της Super League αρκεί για να καταλάβει κανείς τον… πόλεμο που θα επακολουθήσει. Χαμός για λίγες θέσεις, με την Ένωση να δείχνει συνεχώς αυτοκτονικές τάσεις.

Η ΑΕΚ καλείται λοιπόν να μαζέψει τα κομμάτια της, βάζοντας… φρένο στην κατρακύλα των τελευταίων εβδομάδων. Εχει χάσει ματς με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο και δεδομένα, ο Αργύρης Γιαννίκης είναι σε δύσκολη θέση. Μετά τον Απόλλωνα ακολουθεί η ρεβάνς προημιτελικών με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια η δοκιμασία στο Καραϊσκάκη κόντρα στον Ολυμπιακό. Τριάδα φωτιά, σε μια εβδομάδα που είναι ικανή να αλλάξει τα πάντα στην ΑΕΚ.

Το… survivor του Γιαννίκη | to10.gr

Η ΑΕΚ φωνάζει εδώ και καιρό πως δεν είναι καλά. Με τη βελτίωση και τα θετικά αποτελέσματα να αγνοούνται, η Ένωση θυμίζει πλέον την περσινή ομάδα. Η υπομονή όλων εξαντλείται και ένα νέο στραβοπάτημα θα οδηγήσει στα… σχοινιά τον Αργύρη Γιαννίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ