Τι θέση θα είχε στο πρωτάθλημα η εντός έδρας ΑΕΚ με τον εκτός έδρας Παναθηναϊκό (vids)

Τι θέση θα είχε στο πρωτάθλημα η εντός έδρας ΑΕΚ με τον εκτός έδρας Παναθηναϊκό (vids)

Ένα υποθετικό σενάριο... φωτιά: Η εντός έδρας ΑΕΚ με τον εκτός έδρας Παναθηναϊκό να ήταν... ένα.

Μπορεί ο Ολυμπιακός να καλπάζει σαν μοναχικός καβαλάρης στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Superleague και ο ΠΑΟΚ να είναι ο μοναδικός που κρατά κατά κάποιον τρόπο «ζωντανή» τη φλόγα του ανταγωνισμού, έστω από την απόσταση του -9, όμως αυτό δεν σημαίνει πως το πρωτάθλημα έχει χάσει το ενδιαφέρον του.

Και αυτό γιατί μετά τους δύο ακολουθεί ο απόλυτος χαμός. Τέταρτος ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, πέμπτος ο Αστέρας Τρίπολης, εκτός 6αδας ο Άρης (με συγκάτοικο τον ΟΦΗ), που έχασε στο «Βικελίδης» από τον Βόλο, ο οποίος τρέχει φουριόζος για την υπέρβαση με δυναμική στα εκτός έδρας ματς.

Φέτος οι «μικρομεσαίοι» κοιτάνε στα μάτια τους μεγάλους και κάπως έτσι έχει απίστευτη εξέλιξη ο μαραθώνιος λίγες στροφές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός απ’ όλο αυτό η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Από τη μία η Ένωση, που πάει από το κακό στο χειρότερο από τον Δεκέμβρη και νιώθει την ανάσα των «μικρομεσαίων» και από την άλλη το «τριφύλλι», το οποίο δέχεται πίεση, καθώς οριακά χωράει στα πλει-οφ.

Βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα για τις δύο αθηναϊκές ομάδες σε ένα υποθετικό σενάριο, το οποίοι έχει πολύ… ζουμί.

Τι θα γινόταν αν ήταν… ένα;

Σε περίπτωση που η εντός έδρας ΑΕΚ με τον εκτός έδρας Παναθηναϊκό έφτιαχναν μία ομάδα, τότε δύο ομάδες της «μεσαίας τάξης» θα έμπαιναν σίγουρα στα πλέι οφ. Ας το δούμε όμως πιο αναλυτικά αυτό το φανταστικό σενάριο, χωρίζοντας αυτές τις δύο ομάδες πριν τις ενώσουμε.

Από τη μία, η εντός έδρας ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος σε 9 εντός έδρας αναμετρήσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να μαζέψει μόλις 15 βαθμούς, οι οποίοι έχουν προκύψει από 5 νίκες, 4 ήττες και καμία ισοπαλία. Καταστροφή το ΟΑΚΑ για τους «κιτρινόμαυρους»…

Από την άλλη πλευρά, ο εκτός έδρας Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» σε 9 εκτός έδρας αγώνες που έχουν παίξει φέτος έχουν καταφέρει να βάλουν στο σακούλι τους μόλις 7 βαθμούς. Πώς; Μετρώντας 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 6 ήττες. Μακριά από τη Λεωφόρο το χάος…

Καταλαβαίνει εύκολα κανείς λοιπόν πως η εντός έδρας ΑΕΚ με τον εκτός έδρας Παναθηναϊκό θα έφτιαχναν μία ομάδα, η οποία θα ήταν πολύ μακριά από την 6άδα, καθώς σε 18 ματς (9+9) θα είχε μαζέψει 22 βαθμούς (15+7). Συγκεκριμένα, θα ήταν στη 10η (!) θέση.

Ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, βγαλμένο από ταινία… θρίλερ για τις δύο αθηναϊκές ομάδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ