Τι ψάχνει η ΑΕΚ στο Φάληρο…

Τι ψάχνει η ΑΕΚ στο Φάληρο…

Σε δεινή θέση η ΑΕΚ, αλλά έχει μπροστά της ένα ντέρμπι. Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται να βγάλουν αντίδραση στο Φάληρο.

Μαυρίλα και κατήφεια. Είναι μόνο μερικές λέξεις για να περιγράψει κανείς την κατάσταση που επικρατεί στα Σπάτα. Λίγες μέρες μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ και τη νέα παταγώδη αποτυχία. Κόσμος στα κάγκελα, σκυμμένα κεφαλιά παντού και η ΑΕΚ στη μέση του πουθενά, ψάχνοντας απεγνωσμένα μια σανίδα… σωτηρίας και ελπίδας. Μέσα σε όλα, η Ένωση ετοιμάζεται να κατηφορίσει στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στο χειρότερο timing, οι «κιτρινόμαυροι» θα αντιμετωπίσουν την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Αργύρη Γιαννίκη να βρίσκεται και με τα δύο πόδια εκτός ομάδας και να περιμένει απλά την ημερομηνία απόλυσης. Αν δεν υπήρχε το ντέρμπι του Φαλήρου, πιθανότατα θα είχε ήδη περάσει την πόρτα της εξόδου.

ΑΕΚ: Η αντίδραση μετά το… σοκ και τα «σύννεφα» πάνω από τον Γιαννίκη | to10.gr

Ψάχνει αντίδραση

Το ένα αρνητικό αποτέλεσμα διαδέχεται το άλλο για την ΑΕΚ, που βρίσκεται σε μια απίθανη αγωνιστική κρίση. Λίγους μήνες πριν την ιστορική είσοδο στην «Αγιά Σοφιά»  και η Ένωση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Με την πλάτη στον… τοίχο πηγαίνουν οι «κιτρινόμαυροι» στο Φάληρο για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τη ψυχολογία στα τάρταρα και δίχως άλλα περιθώρια, η Ένωση ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα. Μια αντίδραση για να δώσει λίγη χαρά στον πικραμένο κόσμο της. Μετά το απίστευτο κάζο με τον ΠΑΟΚ, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν να περιμένουν κάτι στην εφετινή σεζόν. Ίσα-ίσα που αν συνεχιστεί το ίδιο έργο, θα τεθεί σε κίνδυνο και η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ναι μεν η ΑΕΚ βρίσκεται στην 3η θέση με 39 πόντους, αλλά μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τον χαμό που επικρατεί. «Πόλεμος» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με τον Δικέφαλο να δείχνει συνεχώς αυτοκτονικές τάσεις.

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για ένα ντέρμπι και ανεξάρτητα από την κατάσταση της ΑΕΚ, κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το τελικό αποτέλεσμα. Στο Φάληρο, η Ένωση θα προσπαθήσει να θυμηθεί τη λέξη «νίκη».  Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεχάσει πότε κέρδισαν τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Τελευταία φορά που ο Δικέφαλος χαμογέλασε σε ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» ήταν τον Φλεβάρη του 2018. Στον προημιτελικό του Κυπέλλου, η τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ είχε επικρατήσει με 2-1. Από εκείνη τη βραδιά στο Ολυμπιακό Στάδιο, αγνοείται η νίκη για τον Δικέφαλο. Μια κατάσταση που «τσαλακώνει» την εικόνα και την ιστορία της ΑΕΚ.

Κομβική αναμέτρηση για την Ένωση, με τον Αργύρη Γιαννίκη να στερείται και τις υπηρεσίες του πρώτου της σκόρερ. Ο Αραούχο υπέστη θλάση και δε θα δώσει το παρών στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μια απουσία που πληγώνει την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Έκπληξη με Τσούμπερ! | to10.gr

Ντέρμπι στο Φάληρο για την ΑΕΚ, μέσα σε ένα εκρηκτικό κλίμα. Η εσωστρέφεια έχει ριζώσει για τα καλά στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, με τον Δικέφαλο να ψάχνει τρόπους για να εξέλθει από τον… λαβύρινθο της γκρίνιας. Κρίσιμο ματς για την Ένωση και μένει να φανεί το πως θα ανταποκριθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ