ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 2-0: Η ομαδάρα της Ηπείρου

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 2-0: Η ομαδάρα της Ηπείρου

Είτε παίζει, είτε δεν παίζει καλά, ο ΠΑΣ βρίσκει τον τρόπο να... ονειρεύεται (2-0). Ο Άρης τα έχανε, οι Ηπειρώτες τα έβαλαν και συνεχίζουν να καμαρώνουν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Απίστευτα πράγματα έγιναν στους «Ζωσιμάδες», με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει μια σπουδαία νίκη με 2-0 επί του Άρη και να ανεβαίνει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ τυχεροί, καθώς οι κιτρινόμαυροι τους έπαιζαν μονότερμα σε όλο το παιχνίδι, όμως, πήραν το τρίποντο με αυτογκόλ του Σιαμπάνη στο 52΄ και με κόντρα της μπάλας πάνω στον Ντομίνγκες στο 84΄.

Ακόμα και στις καθυστερήσεις τα δοκάρια «έσωσαν» τους γηπεδούχους, καθώς σταμάτησαν ισάριθμές φορές τα σουτ των Γκαρσία και Μανσίνι. Στον αντίποδα, είναι εντυπωσιακό το πόσους τρόπους μπορεί να …βρει ο Άρης για να χάσει ένα παιχνίδι από το πουθενά. Πήγε στράφι η καταπληκτική εμφάνιση του Μανσίνι, που δεν ήταν αρκετή για να χαρίσει στην ομάδα του τη νίκη. Μετά την νέα ήττα οι κιτρινόμαυροι βρίσκονται στην όγδοη θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς και αν δεν τους επιστραφούν οι έξι βαθμοί από το CAS – αναμένεται η απόφαση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο-, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα σε ότι αφορά τη συμμετοχή στα πλέι οφ.

Πρόβλημα με Σούντγκρεν

Τα πλάνα του Μάντζιου άλλαξαν λίγο πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, καθώς ο Σούντγκρεν ένιωσε αδιαθεσία και τέθηκε εκτός, ενώ ο Σάκιτς πήρε τη θέση του στην δεξιά πλευρά της αμυντικής γραμμής. Ο τεχνικός του Άρη ξεκίνησε και τον Μάνο στην επίθεση, με τον Καμαρά ως κρυφό επιθετικό, σε σύστημα 4-4-1-1.Νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα και ο Μπερτόλιο, έξω ο Φαμπιάνο επέστρεψε στο κέντρο της άμυνας. Με σύστημα 4-4-1-1 παρέταξε την ομάδα του και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Ηρακλής Μεταξάς. Αν και ήταν αμφίβολος τις τελευταίες μέρες, ο Περέα ξεκίνησε τελικά στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ντιμίνγκες σε ρόλο επιτελικού μέσου. Ο τεχνικός των γηπεδούχων, διατήρησε το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Κάργα και Εραμούσπε.

Συντριπτική κατοχή της μπάλας

Ο Άρης πήρε από την αρχή του έλεγχο του παιχνιδιού και είχε την κατοχή (έφτασε το 70% στο δεκάλεπτο) της μπάλας, ενώ πίεζε και ψηλά, προκειμένου να κλέψει τη μπάλα και να δυσκολέψει την επιθετική ανάπτυξη των γηπεδούχων. Δεν ήταν, εύκολο, όμως, να διασπάσει τη διπλή ζώνη άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 8΄ ο Μπερτόλιο σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως, ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Από τη πλευρά τους οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν με μακρινές μπαλιές να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα των Περέα και Σνάιντερ.

Σωτήρια επέμβαση του Λοντίγκιν

Στο 15΄ οι κιτρινόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Μανσίνι από αριστερά, ο Εντιαγέ μόνος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε την κεφαλιά, όμως, ο Λοντίγκιν με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την εστία του.

Διακοπή στη μνήμη του Άλκη

Με τη συμπλήρωση 19 λεπτών, το παιχνίδια διακόπηκε, καθώς οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων σταμάτησαν να παίζουν, προκειμένου να τιμήσουν την μνήμη του Άλκη του 19χρονου οπαδού του Άρη που δολοφονήθηκε. Όλα αυτά υπό το χειροκρότημα του κόσμου στις εξέδρες ενώ ακούστηκαν και σχετικά συνθήματα.

Απόλυτος κυρίαρχος ο Άρης

Ο Άρης συνέχισε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι, ενώ το μόνο που φαινόταν να ενδιαφέρει τους γηπεδούχους , ήταν τα ανασταλτικά τους καθήκοντα. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα δεν πίεζαν τους κεντρικούς αμυντικούς του Άρη, με αποτέλεσμα και ο Φαμπιάνο να συμμετέχει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας του. Οι περισσότερες προσπάθειες του Άρη είχαν πρωταγωνιστή τον Μανσίνι, που ήταν ιδιαίτερα ορεξάτος από την αριστερή πλευρά. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα. Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι όλες οι τελικές στα πρώτα 30 λεπτά ήταν για τον Άρη. Στο 38΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Σιαμπάνη, όταν μετά από σέντρα του Σάλιαγκα από δεξιά, ο Περέα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε τη μπάλα άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν ένα δυνατό αλλά άστοχο σουτ του Σάλιαγκα στο 42΄.

Αυτογκόλ ο Σιαμπάνης, 1-0

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με το αυτογκόλ του Σιαμπάνη. Στο 52΄ μετά από φαουλ του Σάλιαγκα από δεξιά, ο Κάργας έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια αυτή χτύπησε στη πλάτη του Σιαμπάνη και κατέληξε στα δίχτυα του Άρη. Μ΄ άυτόν τον τυχερό τρόπο, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να συνέλθουν γρήγορα από το σοκ.

Στο 62΄ ο Άρης έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ του Μανσίνι και προσάθεια του Καμαρά, η μπάλα χτύπησε στη πλάτη του Σάλιαγκα και πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν. Ο Μάντζιος θέλησε να δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα του και πέρασε στο παιχνίδι τον Ιτούρμπε αντί του Μπερτόλιο. Στο 67΄ μετά από γύρισμα του Μανσίνι από δεξιά, ο Μάνος δεν κατάφερε να βρει με προβολή την μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Στο 72΄ νέα ευκαιρία για τον Άρη, όταν ο Μάνος σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως, η μπάλα κατέληξε άουτ.

Απίστευτες ευκαιρίες για τον Άρη

Ο Άρης συνέχισε να «πολιορκεί» τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχανε τη μια ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 77΄ ο Ιτούρμπε σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κάργα και πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Λοντίγκιν. Μετά το κόρνερ του Μανσίνι, ο Φαμπιάνο έπιασε τη κεφαλιά και πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας και πάλι ο Κάργας την έδιωξε σωτήρια.

Γκολ με κόντρα και 2-0

Απίστευτα πράγματα έγιναν και στη συνέχεια, καθώς στο 84ο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στη μεγάλη περιοχή του Άρη και μετά από ωραία προσπάθεια των Οικονομόπουλου και Σάλιαγκα, ο Γκάνεα στην προσπάθεια του να διώξει τη μπάλα την έστειλε να κοντράρει πάνω στον Ντομίνγκες και στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή της εστίας πριν ο Σιαμπάνης την διώξει. Με την βοήθεια του VAR ο διαιτητης Παπαπέτρου κατακύρωσε το γκολ. Ο Φαμπιάνο είχε γίνει νωρίτερα αναγαστική αλλαγή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με διάσειση. Στα εναπομείναντα λεπτά έκανε το ντεμπούτο του και ο Πάλμα -που έχασε σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις-, όμως, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια για τον Άρη.

Δυο δοκάρια στις καθυστερήσεις

Δεν τον ..ήθελε τον Άρη το παιχνίδι, κάτι που φάνηκε και στις καθυστερήσεις. Μετά από καταπληκτική προσπάθεια του Μανσίνι η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης μετά από προσπάθεια του Γκαρσία και πάλι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε. Το παιχνίδι τελέιωσε με τους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίζουν μια πολύ σημαντική νίκη.

ΠΑΣ Γιάννινα (Η. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90′ Παντελάκης), Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Στάνκο, Λιάσος (Οικονμόπουλος), Σνάιντερ (88′ Μπρένερ), Περέα
Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο (85′ Λούμορ), Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (85′ Πάλμα), Μανσίνι, Καμαρά (85′ Γκαρσία), Μπερτόλιο (67′ Ιτούρμπε), Μάνος

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ