ΑΕΚ: Η… κατάρρευση στα τελευταία λεπτά και το «τρένο» της Ευρώπης

ΑΕΚ: Η… κατάρρευση στα τελευταία λεπτά και το «τρένο» της Ευρώπης

Το φινάλε των αναμετρήσεων πληγώνει την ΑΕΚ. Με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, οι «κιτρινόμαυροι» δέχονται γκολ στα τελευταία λεπτά και πλέον τίθεται σε κίνδυνο και η ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Πλέον, δεν αποτελεί έκπληξη. Ακόμη μια ήττα σε ντέρμπι. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε… ελεύθερη πτώση το τελευταίο διάστημα, με το ένα αρνητικό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν τα κατάφεραν ούτε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αγνοώντας εδώ και τέσσερα χρόνια τη λέξη «νίκη» στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ δε σηκώνει κεφάλι με τίποτα, έχοντας μείνει εκτός από όλους τους εφετινούς στόχους. Νοκ άουτ στην Ευρώπη από νωρίς, λευκή πετσέτα στο πρωτάθλημα και αδιανόητο κάζο στο Κύπελλο Ελλάδος. Οι αποτυχίες συνεχίζονται και κανείς δεν ξέρει πότε και ποιος θα βάλει στοπ στην… κατρακύλα.

Με σπασμένα… φρένα οδηγείται προς τον γκρεμό η Ένωση, με τον Αργύρη Γιαννίκη να μένει μέχρι να φύγει. Οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν λύσεις για την επόμενη μέρα και ο Έλληνας τεχνικός απλά περιμένει να μάθει την ημερομηνία απόλυσης.

Ο Δικέφαλος έχασε ακόμη ένα ματς, αφού και πάλι δέχθηκε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Συνηθισμένη κατάσταση για την ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, που κινδυνεύει να… χαιρετήσει και την Ευρώπη αν δεν σοβαρευτεί.

Γιαννίκης: «Οι παίκτες έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν» | to10.gr

Επτά γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο

Παναιτωλικός, Βόλος, Άρης, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός. Πέντε ομάδες, με ένα κοινό στοιχείο. Πλήγωσαν την ΑΕΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά επτά γκολ έχει δεχθεί η Ένωση στις πέντε ήττες της μετά το 80΄. Οι «κιτρινόμαυροι» καταρρέουν στα τελευταία λεπτά των παιχνιδιών και το πληρώνουν ακριβά. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα του Δικεφάλου.

Οι παίκτες της ΑΕΚ αδυνατούν να κρατήσουν το αποτέλεσμα και χάνουν ματς με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Στα τελευταία λεπτά η συγκέντρωση πάει… περίπατο και το μοιραίο μοιάζει αναπόφευκτο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το απίθανο κάζο με τον ΠΑΟΚ. Κανείς δε μάσαγε «σίδερα» στα τελευταία λεπτά. Κανείς δε βρέθηκε να στείλει την μπάλα εκτός γηπέδου, πριν ο Κούρτιτς την στείλει στο παραθυράκι του Παναγιώτη Τσιντώτα. Βεβαίως, μεγάλο ρόλο παίζουν και οι παρεμβάσεις του Αργύρη Γιαννίκη. Πολλές οι φορές που ο Έλληνας τεχνικός «διάβασε» λάθος κάποιο ματς, με τις αλλαγές του να καταδικάζουν την ομάδα. Συνέβη και στο Φάληρο. Όπου με μία κίνηση απενεργοποίησε τον πιο δραστήριο παίκτη της ομάδας. Τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Ζόρικο πρόγραμμα

Το τελευταίο διάστημα, η ΑΕΚ δείχνει συνεχώς αυτοκτονικές τάσεις και αν συνεχίσει έτσι, δεν αποκλείεται να κινδυνεύσει και η παρουσία της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε και την θέση στην Ευρώπη αν συνεχίσουμε έτσι. Δεν γίνεται να χαθεί και αυτός ο στόχος πρέπει όλοι μαζί να βρούμε την λύση», είπε ο Αργύρης Γιαννίκης στους «κιτρινόμαυρους», δείχνοντας να αντιλαμβάνεται την κατάσταση.

Ο Δικέφαλος βρίσκεται στην 3η θέση και στο -8 από τον ΠΑΟΚ, με τις υπόλοιπες ομάδες να πλησιάζουν συνεχώς. Τα συνεχιζόμενα στραπάτσα της ΑΕΚ δημιουργούν νέα δεδομένα και μια ματιά στο βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τον χαμό που επικρατεί. «Πόλεμος» για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, με την Ένωση να έχει μπροστά της μια τετράδα αγώνων… φωτιά.

ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης περιμένουν την ΑΕΚ, με την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Πρωτοφανής η αγωνιστική κρίση που βιώνει η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Το «κιτρινόμαυρο» καράβι βρίσκεται στα… βράχια και μένει να φανεί ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να το ξεκολλήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ