Μάντζιος: Ντεμπούτο και αυλαία με ΠΑΣ Γιάννινα

Μάντζιος: Ντεμπούτο και αυλαία με ΠΑΣ Γιάννινα

Μετά από 511 μέρες ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον Άρη, ενώ το πρώτο αλλά και το τελευταίο παιχνίδι του στην τεχνική ηγεσία ήταν κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο Άκης Μάντζιος ήταν αυτός που «πλήρωσε» την κακή πορεία του Άρη και το γεγονός ότι κινδυνεύει να μείνει εκτός πλέι οφ, αν δεν του επιστραφούν οι έξι βαθμοί από την απόφαση του CAS, που αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν πιστεύει, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του, ότι ο Έλληνας τεχνικός φέρει όλη την ευθύνη. Θεώρησε, όμως, ότι χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ, προκειμένου να βγει η ομάδα του από το αδιέξοδο και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από την αλλαγή προπονητή.

Τα παιχνίδια της μοίρας, μάλιστα, τα έφεραν, έτσι, ώστε ο Άκης Μάντζιος να αρχίσει και να τελειώσει την καριέρα του στον Άρη, κόντρα στην ίδια ομάδα, τον ΠΑΣ Γιάννινα. Συγκεκριμένα, κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων έκανε το ντεμπούτο του (2-2) στις 27 Σεπτεμβρίου του 2020.

Μετά από 511 μέρες, ο Έλληνας τεχνικός αποτελεί παρελθόν από τον Άρη, μετά την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ένα τελείως άδικο αποτέλεσμα, ένα παιχνίδι «μαγική εικόνα», όμως αυτό που μετράει είναι το αποτέλσμα. Και ότι ο Άρης μετά από τον αποκλεισμό του από το κύπελλο, κινδυνευει να μείνει εκτός στόχων και στο πρωτάθλημα.

Ακόμα ένα κοινό του ξεκινήματος αλλά και της ολοκλήρωσης της θητείας του Άκη Μάντζιου στον Άρη, είναι η αμφισβήτηση. Ο Θόδωρος Καρυπίδης είχε ακούσει πολλά, όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Έλληνα τεχνικό, όμως, προχώρησε.

Η αλήθεια, μάλιστα, είναι ότι ο Άκης Μάντζιος με τη δουλειά την περσινή αγωνιστική περίοδο δικαίωσε τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ Άρης για την επιλογή του, αλλά και έδωσε τις δικές του απαντήσεις.

Οδήγησε τον Άρη στην καλύτερη του πορεία τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς ειδικά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήταν μια ομάδα που πραγματικά χαιρόταν να την βλέπει, κανείς και τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω, μόνο, από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό. Έστω και αν δεν τα πήγε το ίδιο καλά και στα πλει οφ, τερματίζοντας, τελικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, η παρουσία του ήταν άκρως επιτυχημένη.

Όλα έδειχναν ότι το νερό είχε μπει στο …αυλάκι και ότι η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος θα είναι ακόμα καλύτερη. Τα πράγματα, όμως, δεν εξελίχθηκαν έτσι. Ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Europa Conference League, μετά τον επεισοδιακό αποκλεισμό στην παράταση από την Αστάνα, ήταν το πρώτο «χτύπημα».

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρωτάθλημα, όμως, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο η ομάδα κατάφερνε να ξεπεράσει τις αγωνιστικές της κρίσεις και να βγάζει αντίδραση. Ήταν, ξεκάθαρο, όμως, ότι δεν υπήρχε η ίδια χημεία με την περσινή πετυχημένη συνταγή.

Από την πλευρά του ο Θόδωρος Καρυπίδης, παρά το ότι το κλίμα ήταν σε βάρος του Έλληνα τεχνικού, τον στήριξε. Ακόμα και μετά το σοκ του αποκλεισμού από το κύπελλο, μετά τα δυο παιχνίδια με την Λαμία. Όταν το κλίμα ήταν πολύ άσχημο για τον Έλληνα τεχνικό, μετά την απώλεια του μεγάλου στόχου του Άρη.

Αυτή τη φορά, όμως, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, προφανώς και ο Θόδωρος Καρυπίδης θεώρησε ότι δεν υπήρχε επιστροφή. Ότι δεν ήταν δυνατόν να αντιστραφεί το κλίμα, χωρίς μια παρέμβαση, χωρίς μια σημαντική αλλαγή. Αυτή ήταν η απόφαση του για απομάκρυνση του Άκη Μάντζιου από την τεχνική ηγεσία.

Ο Έλληνας τεχνικός στις 511 μέρες της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία του Άρη, είχε απολογισμό 30 νίκες, 17 ισοπαλίες και 18 ήττες στα 65 ματς που κάθισε στον πάγκο. Με την ομάδα του να έχει πετύχει 71 γκολ και να έχει δεχθεί 51.

Ο ίδιος γνωρίζει καλά τα αποδυτήρια του Άρη, το κλίμα στην ομάδα. Εκτός από προπονητής της, άλλωστε, είχε διατελέσει και αρχηγός της. Προφανώς και περίμενε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε αυτό, με την πορεία που είχαν πάρει τα πράγματα την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Το πλήρωμα του χρόνου για τον Άκη Μάντζιο, ήρθε, μετά την άδικη ήττα στους «Ζωσιμάδες» από τον πας Γιάννινα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ