Λοντίγκιν: «Είμαι έτοιμος να δώσω στον κόσμο την χαρά για την έξοδο στην Ευρώπη»

Λοντίγκιν: «Είμαι έτοιμος να δώσω στον κόσμο την χαρά για την έξοδο στην Ευρώπη»

Ο Γιούρι Λοντίγκιν σε δηλώσεις του μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και την πορεία της ομάδας που θέλει να βγει στην Ευρώπη για να δώσει χαρά στον κόσμο της.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 2-0 του Άρη για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Superleague και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και έχει ως στόχο την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο τερματοφύλακας των Ιωαννίνων Γιούρι Λοντίγκιν σε δηλώσεις του μίλησε για το παιχνίδι με τον Άρη, αλλά και για την συνολική πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα που είναι αξιοσημείωτη, καθώς μετά από 23 αγωνιστικές διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο της Ευρώπη μέσω των play off.

Ακόμα ο Ρώσος τερματοφύλακας έστειλε το δικό μήνυμα σχετικά με την βία στα γήπεδα, λέγοντας πως το ποδόσφαιρο προσφέρει ανάμεικτα συναισθήματα, ωστόσο όλα αυτά θα πρέπει να παραμένουν μέσα στο γήπεδο, χωρίς να γίνονται έκτροπα από τους φιλάθλους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λοντίγκιν: 

Για το αν αυτή η σεζόν θα είναι η καλύτερη που έχει βιώσει στην καριέρα του:

«Ναι σίγουρα φυσικά. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα, δεν σκέφτομαι κάτι για το τέλος, το μόνο που σκέφτομαι είναι το τώρα. Εβδομάδα με εβδομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκεφτεί τι θα κάνω το καλοκαίρι. Μου αρέσει πολύ εδώ στα Γιάννενα, είμαι δύο φορές χαρούμενος με την πορεία της ομάδας. Γιατί είναι αυτός ο στόχος της ομάδας, αλλά και προσωπικός μου επίσης έτσι ώστε η ομάδα να είναι όσο πιο ψηλά γίνεται».

Για το αν ο ΠΑΣ θα καταφέρει να μπει στα play off:

«Το παιχνίδι με τον Άρη, ήταν ένα κομβικό. Αν δεν παίρναμε τους τρείς βαθμούς, νομίζω ότι θα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε. Αλλά όπως είπε και ο προπονητής μας κοιτάμε το κάθε παιχνίδι. Μπορεί σήμερα να κερδίσαμε, αλλά αν στο επόμενο παιχνίδι χάσουμε και κερδίσουν οι αντίπαλοί μας θα παραμείνει δύσκολο. Πρέπει να παίζεις μέχρι το τέλος, να παίρνεις τους τρείς βαθμούς και στο τέλος, θα δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Μακάρι, να πετύχουμε κάτι ωραίο φυσικά γιατί είναι διαφορετικό να παίζεις play off, αντί για play out».

Για το αν είναι έτοιμοι να χαρίσουν στον κόσμο την έξοδο στην Ευρώπη:

«Εγώ προσωπικά εννοείται πως είμαι έτοιμος. Και φυσικά και το club θα χαρεί προφανώς, είναι και αυτό στην ιστορία. Είναι κάτι που μπορεί να μείνει. Και εύχομαι να το πετύχουμε, για να χαρεί και όλη η πόλη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε, είναι πάρα πολύ ωραίο και όμορφο να βλέπεις ανθρώπους όσοι έρχονται δηλαδή, να χαίρονται και θα είναι επίτευγμα, Αλλά το ξαναλέω, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει. Γιατί προφανώς και δεν μπορούμε να μένουμε σε ένα αποτέλεσμα, πρέπει να τους κερδίζουμε όλους έτσι ώστε η πορεία μας να είναι καλύτερη, αλλά και να βελτιωνόμαστε τόσο ατομικά αλλά και σαν ομάδα».

Για το ποιο είναι το κύριο συστατικό της ομάδας την φετινή σεζόν:

«Είναι ο προπονητής, το προπονητικό τιμ, οι παίκτες φυσικά αυτοί που έχουν έρθει, από το καλοκαίρι έχουμε φτιάξει ένα πολύ καλό σύνολο. Και όπως βλέπετε και εσείς είναι δύσκολο να το διασπάσεις αυτό το σύνολο. Μπορεί να μην έχουμε τρελή κατοχή της μπάλας, αλλά υπάρχουν στιγμές μέσα στον αγώνα που παίζουμε ένα καλό ποδόσφαιρο και αυτό μας βγαίνει. Έχουμε συνοχή, πάθος και αυτά μας δίνουν τους βαθμούς. Και πρέπει να συνεχίσουμε είναι κάτι ωραίο αυτό, άσχετα αν δεν έχουμε την τρελή κατοχή».

Για το αν αυτό το παιχνίδι ήταν το καλύτερο του στη σεζόν:

«Όχι προφανώς και δεν είναι το καλύτερο μου μέσα στη σεζόν. Δεν θα έλεγα ότι απείλησε πάρα πολύ ο Άρης, μόνο μία κεφαλιά στο πρώτο ημίχρονο πήγε δύσκολα στην εστία. Τα υπόλοιπα βοήθησαν και οι αμυντικοί, όλη η ομάδα δούλεψε πάρα πολύ, οι επιστροφές μας ήταν αρκετά γρήγορες, τα μπλοκ επίσης. Νομίζω, πως υπήρχαν στιγμές πως δεν χρειάστηκα να επέμβω και εγώ γι’ αυτό λέω πως δεν ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο κρατήσαμε το μηδέν, ίσως μόνο αυτό θα κρατήσω από τον εαυτό μου κάτι που ήταν το πιο σημαντικό».

Για το τι είναι αυτό που συμβουλεύει στα πολλά νεαρά παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα αυτή τη σεζόν:

«Ένα πρόβλημα που έχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές έχει να κάνει με την ψυχολογία και με το μυαλό. Γιατί ταλέντο έχουν αρκετά παιδιά, αλλά την ωριμότητα, την ηρεμία, την σοβαρότητα να αντέχουν την πίεση, εκεί ο καθένας θα πρέπει να δώσει περισσότερα. Προφανώς, θα μαζέψει εμπειρίες αλλά μόνο οι πιο δυνατοί θα βγουν από αυτό και εύχομαι τα παιδιά να καταφέρουν να βγουν. Γιατί είναι μεγάλη ευκαιρία που βρίσκονται εδώ, παίρνουν ευκαιρίες και μακάρι να πάνε παραπάνω αλλά και να προσφέρουν και στην ομάδα».

Για το τι μήνυμα θέλει να δώσει όσον αφορά την βία:

«Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, χαρά, μπορεί και λύπη. Κάποιες φορές είναι ωραίο αυτή η εναλλαγή συναισθημάτων, αλλά μέχρι εκεί. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, με ειρήνη πάνω από όλα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ