Γιατί ο Σβαμπ έγινε η… ρεζέρβα του Τσιγγάρα…

Γιατί ο Σβαμπ έγινε η… ρεζέρβα του Τσιγγάρα…

Ο Στέφαν Σβαμπ έχει... παραγκωνιστεί από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προτιμάει τον Χάρη Τσιγγάρα και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι.

Ο Στέφαν Σβαμπ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 από τον ΠΑΟΚ ως ελεύθερος, με σκοπό να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ο Αυστριακός μέσος από τα πρώτα παιχνίδια που έπαιξε φάνηκε πως έχει πολύ ποιότητα, ειδικά στο δημιουργικό και στο επιθετικό κομμάτι και στην πρώτη του σεζόν ήταν αναντικατάστατος στη βασική ενδεκάδα του Δικεφάλου του βορρά.

Ωστόσο, 1,5 χρόνο μετά τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ ο Σβαμπ έγινε η… ρεζέρβα του Χάρη Τσιγγάρα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, αφού εδώ και περίπου δυο μήνες δεν έχει αγωνιστεί σε κανένα σχεδόν ματς ως βασικός.

Από τις 9 Δεκέμβρη και έπειτα, ξεκινάει ο… παραγκωνισμός του 32χρονου χαφ, ο οποίος πλέον έρχεται ως μια έξτρα λύση από τον πάγκο. Τότε είχε αγωνιστεί και είχε σκοράρει μάλιστα στην αναμέτρηση με τη Λίνκολν για τους ομίλους του Europa League. Από το ματς με την ομάδα από το Γιβραλτάρ στην Τούμπα και μετά, μετράει μόλις 2 ματς ως βασικός και αυτά στο Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα αποτελεί για τον Λουτσέσκου μια επιλογή, που έρχεται από τον πάγκο.

Οι βασικοί λόγοι που έχει συμβεί αυτή η αλλαγή στο ροτέισον του ΠΑΟΚ είναι η κατάσταση του Τσιγγάρα, που έχει ανεβάσει εδώ και μερικές εβδομάδες την απόδοση του και έχει κερδίσει τον Ρουμάνο τεχνικό, ενώ επειδή έχει περισσότερο ανασταλτικά στοιχεία στο παιχνίδι του «κουμπώνει» καλύτερα με τον Γιάσμιν Κούρτιτς. Ο Σβαμπ από την άλλη έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με τον Σλοβένο μέσο και πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ και δεν φαίνεται να ταιριάζουν τόσο όταν βρίσκονται μαζί στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Τσιγγάρας είναι ένας παίκτης που απελευθερώνει τον Κούρτιτς και αυτός που έχει «πετάξει» από την ενδεκάδα τον Αυστριακό που θα έχει τον συγκεκριμένο ρόλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μέχρι το φινάλε της σεζόν. Από εκεί και πέρα ο Σβαμπ έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι με οψιόν ανανέωσης για ακόμη έναν χρόνο, όμως δεν είναι δεδομένο ότι θα γίνει η επέκταση. Ειδικά όσο δεν παίζει.

Μάλιστα τον Ιανουάριο είχε φτάσει πρόταση στα γραφεία του ΠΑΟΚ για τον παίκτη και υπήρχαν σοβαρές σκέψεις για να παραχωρηθεί, κάτι που βέβαια δεν συνέβη. Γενικότερα, ο Λουτσέσκου δείχνει να προτιμάει τον Τσιγγάρα, ο Σβαμπ δεδομένα θα χάνει λεπτά και ταυτόχρονα θα ολοκληρωθεί και το συμβόλαιο του. Ο Σβαμπ την περασμένη σεζόν είχε 48 συμμετοχές με 9 γκολ και 10 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τον ΠΑΟΚ, ενώ φέτος έχει 33, αλλά με αρκετές εξ αυτών να έρχεται από τον πάγκο και συνολικά 3 γκολ και 4 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ