Παπαδόπουλος: «Ο Βαλβέρδε μου είχε ζητήσει να βρώ ομάδα, έχω αδικηθεί από το ποδόσφαιρο»

Παπαδόπουλος: «Ο Βαλβέρδε μου είχε ζητήσει να βρώ ομάδα, έχω αδικηθεί από το ποδόσφαιρο»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο νέο επεισόδιο του podcast του Αστέρα Τρίπολης μιλώντας για την διαδρομή του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και τον Ερνέστο Βαβλβέρδε...

Ο Νίκος Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε στο νέο επεισόδιο της σειρά του Αστέρα Τρίπολης στο Spotify, μιλώντας για όλους και για όλα. Από αριστερός μπακ τερματοφύλακας, τις ιδιαιτερότητες της θέσης, αλλά και για την μοναχική διαδρομή μέχρι τη δικαίωση.

Αναλυτικά όσα είπε ο γκοκλίπερ του Αστέρα:

«Εχω γεννηθεί κι έχω μεγαλώσει στην Πάτρα και όταν ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών και μέχρι τα 13 μου έπαιζα αριστερό μπακ. Επειδή πάντα ήμουν πιο ψηλό παιδί και πιο αναπτυγμένο από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας μου, με έβαζαν και έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά. Σε ένα τουρνουά που είχε η ομάδα ανάγκη τερματοφύλακα επειδή δεν έβρισκαν, κερδίσαμε στον τελικό, βγήκαμε πρώτοι και είχα πάρα πολύ καλή απόδοση. Οπότε από τότε παίζω στη θέση του τερματοφύλακα μόνιμα.

Το κίνητρό μου ήταν ότι έπαιζα με μεγαλύτερα παιδιά και όχι η θέση του τερματοφύλακα. Αυτό με ενθουσίαζε, αλλά σιγά σιγά με κέρδισε και η θέση του τερματοφύλακα. Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά, αλλά μετά από ένα φιλικό που είχαμε παίξει στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό και άλλων ομάδων με είδε ο Σίνισα Γκόγκιτς και προέκυψε ένα ενδιαφέρον, από την ομάδα του Ολυμπιακού. Καταλαβαίνετε ότι για ένα παιδί της ηλικίας μου και σε μία άλλη εποχή όπου τα social media ήταν εξαφανισμένα από τη ζωή μας, ήταν κάτι συγκλονιστικό για μένα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαμε πάει στα γραφεία της πρώην τότε ομάδας μου στην Πάτρα και συζητούσαμε με τον πατέρα μου και τον πρόεδρο σε οικογενειακό κλίμα. Ηταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα όλο αυτό. Μου άλλαξε τη ζωή.

Στην πρώτη ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια όπου βρήκα πολλούς καλούς συμπαίκτες και δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω χρόνο συμμετοχής είπαν ότι θα έπρεπε να βρω ομάδα ο Ερνέστο Βαλβέρδε και με υποβάθμισε στη δεύτερη ομάδα και εκεί λοιπόν ο διευθυντής ακαδημιών, Μπερντ Στορκ, με είδε εκεί και με ρώτησε τι κάνω και του εξήγησα λοιπόν ότι ψάχνω ομάδα να φύγω και μου είπε πολύ ευχαρίστως ότι θα μου βρει ομάδα στη Γερμανία Έτσι λοιπόν βρήκε δύο ομάδες αλλά εγώ επέλεξα να κάνω δοκιμαστικά για αρχή στην Φορτούνα Ντίσλεντορφ για μία εβδομάδα.

Εκείνη έδωσε το οkay και ουσιαστικά με αγόρασα από τον Ολυμπιακό. Οταν πήγα στη Γερμανία ήταν ένα διάστημα πολύ δύσκολο για μένα. Ήμουν δύο μήνες ουσιαστικά κλεισμένος μέσα σε ένα ξενοδοχείο και περίμενα πότε θα έρθει η ώρα της προπόνησης ώστε να βγω και να δω λίγο κόσμο. Ευτυχώς σε μία εκδήλωση της ομάδας ήρθε με βρήκε ένας Έλληνας ο Σάκης Κανδύλης ο οποίος ουσιαστικά στη συνέχεια με βοήθησε πάρα πολύ.

Με βοήθησε να βρω σπίτι, μου έμαθε την πολύ επίσης μετά από λίγο ήρθε και ο Μαλεζάς στην ομάδα και γενικότερα φτιάξαμε μία πολύ όμορφη παρέα και η εμπειρία μου στην Γερμανία πήρε μία πολύ όμορφη τροπή. Θεωρώ ότι πέρασα πάρα πολύ όμορφα και γενικότερα η Γερμανία είναι μία πολύ όμορφη χώρα. Αγωνιστικά δεν ήταν αυτό που περίμενα και αυτός ήταν ο λόγος ο οποίος αποφάσισα να φύγω και να πάω στον Πανιώνιο. Εκεί συνάντησα πράγματα τα οποία δεν είχα συνηθίσει σε καμία περίπτωση γιατί είχα συνηθίσει στις προηγούμενες ομάδες τυπικότητα πολύ καλές συνθήκες εργασίας πολύ καλά γήπεδα και στον Πανιώνιο συνάντησα ανασφάλεια, κακές συνθήκες προπόνησης και γενικότερα ήταν δύσκολα.

Παρόλα αυτά αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που ήμασταν αυτά τα χρόνια εκεί γιατί σώσαμε την ομάδα κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες οι οποίες ήταν πραγματικά πάρα πολύ δύσκολες. Γενικότερα αυτή η ομάδα όμως έχει κάτι το κάτι το διαφορετικό το οποίο βοηθάει τους παίκτες να εξελιχθούν και για αυτό πολλά παιδιά από τότε που αγωνιστήκαμε μαζί φτάσανε πολύ ψηλά στην καριέρα τους. Την τελευταία μου χρονιά στον Πανιώνιο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα και έπρεπε να φύγω από την ομάδα.

Επόμενος σταθμός ο Ατρόμητος. Μία ομάδα πολύ οργανωμένη σε πολύ καλό επίπεδο και από εγκαταστάσεις και από έμψυχο υλικό δηλαδή ποδοσφαιριστές στην οποία όμως η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελα. Βέβαια είχα απέναντι έναν πολύ καλό τερματοφύλακα τον Γκορμπούνοφ, ο οποίος έκανε πολύ καλά παιχνίδια εκείνη τη χρονιά, αλλά θεωρώ ότι από δικά μου λάθη και από λάθη της ομάδας η χρονιά για εμένα δεν εξελίχθηκε έτσι όπως τα ήθελα. Επαιξα μόνο πέντε παιχνίδια τα οποία δεν με ικανοποιούσαν και ουσιαστικά έπρεπε να βρω ένα τρόπο να πάω σε μία άλλη ομάδα που θα έχω περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Γι’ αυτό το λόγο βρήκα τη Λαμία, ουσιαστικά μου τη βρήκε ένας ατζέντης που γνώριζε ότι τότε προπονητής ήταν ο Τεννές και έψαχνε τερματοφύλακα και μου πρότεινε ο κύριος Τεννές να πάω για 15 μέρες να δοκιμάσω στο Καρπενής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ