Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Τι ‘χες ΠΑΟ, τι ‘χα πάντα

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Τι ‘χες ΠΑΟ, τι ‘χα πάντα

Με τρομερή εκτέλεση φάουλ του Μεντόσα, ο Παναιτωλικός έριξε στο... καναβάτσο τον Παναθηναϊκό (1-0). Χαμός στην εξάδα του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να παραμένει στην 4η θέση.

Ο… κλασικός Παναθηναϊκός εμφανίστηκε στο Αγρίνιο, χάνοντας τα αυγά και τα πασχάλια! Οι «πράσινοι» έκαναν ξανά βήματα προς τα πίσω, γνωρίζοντας την ήττα (1-0) από τον ψυχωμένο Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα για τα playoffs και πλέον, στην εξάδα επικρατεί… χαμός. Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 36 πόντους (παρέα με τον ΠΑΣ) και νιώθει την… καυτή ανάσα του ΟΦΗ και του Αστέρα (2 ματς λιγότερα).

Οι πράσινοι «φωνάζουν» για όλες τις αποφάσεις του Τάσου Σιδηρόπουλου και διαμαρτύρονται έντονα, τόσο για το τέρμα του Σάρλια που ακυρώθηκε, όσο και για το φάουλ του Μεντόσα, που μετατράπηκε σε γκολ.

Από την άλλη, ο Παναιτωλικός στάθηκε και πάλι περίφημα σε ένα μεγάλο ματς, φτάνοντας στο σπουδαίο τρίποντο. Τρομερό το γκολ του Μεντόσα, ήρωας ο Ανέστης που απέκρουσε πέναλτι του Καρλίτος. Ο Έλληνας τερματοφύλακας κατέβασε ρολά, οδηγώντας την ομάδα του Αγρινίου στους 28 βαθμούς.

Λιγοστές οι φάσεις στο πρώτο μέρος

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, πατώντας καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Αγρινίου. Ωστόσο, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Παναιτωλικού.

Η πρώτη καλή φάση του ματς ήταν στο 22ο λεπτό. Ο Αϊτόρ συνέκλινε και σούταρε από τα δεξιά, με τον Ανέστη να αποκρούει. Τρία λεπτά αργότερα, οι πράσινοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ. Μετά από υπέροχη ενέργεια, ο Καρλίτος ελευθερώθηκε και σούταρε από κοντά, με τον Ανέστη να κατεβάζει και πάλι… ρολά.

Ο Αϊτόρ ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του Παναθηναϊκού, με το τριφύλλι να γίνεται ολοένα και πιο επιθετικό.

Στο 36΄, οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ, με τον επόπτη να σηκώνει κατευθείαν τη σημαία. Ο Βέλεθ έκανε κεφαλιά-πάσα στον Σάρλιε, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του Σιδηρόπουλου με το VAR, ο Έλληνας διαιτητής υπέδειξε πως η μπάλα έχει περάσει άουτ στο γύρισμα του Ισπανού αμυντικού.

Ετσι, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Χαμός στο δεύτερο ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναιτωλικό. Στο 47ο λεπτό, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Μεντόσα έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Διούδη.

Στο 59΄, ο Διούδης σταμάτησε τον Βέργο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Καρλίτος ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Ανέστη να του λέει «όχι», κρατώντας το μηδέν.

Οι «πράσινοι» ήταν συνεχώς στην επίθεση, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Ανέστη. Ο Παναιτωλικός βρήκε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Καρέλη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει ένα σπουδαίο τρίποντο.

Μετά το τέλος του ματς, επικράτησε χαμός με παίκτες των δυο ομάδων να έρχονται στα… χέρια!

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτσενσον(80′ Αντούνιες), Φλόρες, Μόρσεϊ(68′ Καρέλης), Ντάγκο(68′ Ντουάρτε), Μεντόζα(80′ Ντίας), Βέργος(90′ Λούι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Καρλίτος(87′ Xατζηγιοβάνης), Σάντσες(83′ Κώτσιρας), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες(83′ Κουρμπέλης), Αΐτορ, Σάρλια, Γκατσίνοβιτς(62′ Ιωαννίδης), Βιτάλ(62′ Παλάσιος)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ