Μόνο ο Γιοβάνοβιτς δεν ψάχνει για δικαιολογίες για την «ΠΑΟ δεν… ΠΑΩ στα πλέι οφ» κατάσταση του Παναθηναϊκού

Μόνο ο Γιοβάνοβιτς δεν ψάχνει για δικαιολογίες για την «ΠΑΟ δεν… ΠΑΩ στα πλέι οφ» κατάσταση του Παναθηναϊκού

Ο Γιοβάνοβιτς είναι ο μόνος που λέει την αλήθεια.

Σαν… καρδιογράφημα ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς στον αγωνιστικό χώρο. Και μαζί οι επιδόσεις μιας ομάδας που δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας δεν έχει εξασφαλίσει ακόμη την παρουσία της στα πλει-όφ.

Το αποψινό στο Αγρίνιο εξηγεί πολλά για αυτή την κατάσταση. Πέρασαν όλοι από την έδρα του Παναιτωλικού. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, o ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ. Πήρε τον βαθμό ο Αστέρας Τρίπολης. Μόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από τις ομάδες της πρώτης 8αδας του πρωταθλήματος. Και αυτά πληρώνονται τοις μετρητοίς. Ειδικά όσο οι Πράσινοι συνεχίζουν να έχουν τον απολογισμό ντροπή των μόλις 10 βαθμών εκτός έδρας (σε 12 ματς) με όλα και όλα οκτώ γκολ στο ενεργητικό τους. Δεν είναι… Premier League το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν γίνεται όμως και να θες να απολαμβάνεις προνόμια όταν στη σούμα μετρά 10 ήττες σε 24 αγωνιστικές. Απλά δεν γίνεται…

Κάπως έτσι; Ο Παναθηναϊκός σε μια χρονιά με την ΑΕΚ τραγική και τον Άρη με -6 θα αγωνιά ως την τελευταία στιγμή της κανονικής διάρκειας για μια θέση στην εξάδα. Έχει εντός την ΑΕΚ την άλλη εβδομάδα και μετά πηγαίνει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο να καίγεται για βαθμούς μπας και ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν είναι διόλου απίθανο οι Πράσινοι να μείνουν εκτός της πρώτης εξάδας του πρωταθλήματος. Δεν είναι απίθανο να παίξουν στα πλει-άουτ. Και όμως αντί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, οι περισσότεροι συζητούν περί ανέμων και υδάτων. Η διοίκηση ας πούμε γκρινιάζει ξανά για τη διαιτησία.

Οι Πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν μέσω twitter για το ακυρωθέν γκολ του Σάρλια στο 36’, αλλά και για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Παναιτωλικού.

Ένα ακόμα παιχνίδι, στο οποίο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τα… έριξαν στη διαιτησία, βάζοντας κάτω από το χαλί τις αδυναμίες που έχει η ομάδα τους.  Το ίδιο είχε συμβεί και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά και στο ματς με τον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ.

Δύο αναμετρήσεις στις οποίες επίσης ηττήθηκαν, με τους Πράσινους να έχουν χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ από τον ΟΦΗ (4-5-3), τον Αρη (5-2-5), τον ΠΑΣ Γιάννινα (4-3-4) και τον Βόλο (3-3-5), ομάδες επίσης παλεύουν για την είσοδό τους στα πλέι οφ της Super League. Μόνο από τον Αστέρα Τρίπολης έχουν καλύτερο ρεκόρ (2-4-4), με τους Αρκάδες να έχουν όμως δύο παιχνίδια λιγότερα από το Τριφύλλι.

Μόνο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς λέει την αλήθεια. Μόνο αυτός δεν ψάχνει δικαιολογίες για τις ήττες του Παναθηναϊκού, με τον Σέρβο προπονητή να εκθέτει πρόσωπα και καταστάσεις, με τις δηλώσεις του και τη εν γένει στάση που κρατάει μετά τα παιχνίδια του Τριφυλλιού.

Μετά την ήττα στο Αγρίνιο δεν μίλησε για διαιτησία, όπως έκανε ο επίσημος Παναθηναϊκός μέσω twitter. «Οσες φορές φτάσαμε στην περιοχή δεν είχαμε φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε, εκτός από το πέναλτι. Απογοητευόμαστε μόνοι μας. Ο τρόπος που χάνουμε τα ματς είναι απίστευτος. Ξέρετε πολλές φορές όταν ολοκληρώνονται οι επιθέσεις πρέπει να υπάρχει συνεργασία των παικτών, κάτι που μας έλειψε σήμερα. Φτάναμε εύκολα έξω από την περιοχή αλλά οι συνεργασία δεν ήταν καλές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς βλέπει την ωμή αλήθεια. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του. Δεν ψάχνει για δικαιολογίες για την «ΠΑΟ δεν… ΠΑΩ στα πλέι οφ» κατάσταση του Παναθηναϊκού. Ο Σέρβος τεχνικός είναι έμπειρος και έχει φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα. Γνωρίζει ότι οι Πράσινοι δεν κινδυνεύουν να μείνουν εκτός πλέι οφ λόγω διαιτησίας, αλλά λόγω των δικών τους λαθών, των δικών τους παραλήψεων και προβλημάτων.

Τα δύο ματς που ακολουθούν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος είναι πολύ σημαντικά κρίσιμα για το Τριφύλλι, αρχής γενομένης από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (27/2). Ένα παιχνίδι που πρέπει πάση θυσία να πάρει ο Παναθηναϊκός.

Το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού μέχρι το τέλος

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (27/2, 19:30)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός (6/3, 19:00)

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ