H απίστευτη ατάκα του Βαλμπουενά για την Αταλάντα και η «έκρηξη» Μαρτίνς

H απίστευτη ατάκα του Βαλμπουενά για την Αταλάντα και η «έκρηξη» Μαρτίνς

Ο Ματιέ που… στράβωσε μόνο στο άκουσμα της ερώτησης και ο Πέδρο που περίμενε πως και πως το διπλό στον Βόλο. Όσο για την Αταλάντα…

Το πρόσωπο του… σκοτεινιάζει. Μόνο στο άκουσμα της ερώτησης για το ματς με την Αταλάντα «κοκκινίζει» από τα νεύρα του. Η απάντηση του κοφτή. Ξεκάθαρη, δεν αφήνει ίχνος παρερμηνείας. Ενδεικτική της νοοτροπίας αλλά και της «φλόγας» που «καίει» μέσα του. «Αν δεν το πιστεύουμε καλύτερα να μην παίξουμε. Είναι ίσως το ματς της χρονιάς. Το πιστεύουμε και θα τα δώσουμε όλα για να αποκλείσουμε την Αταλάντα» η ατάκα του Ματιέ Βαλμπουενά που δείχνει να αδημονεί για το μεγάλο παιχνίδι της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη.

Λίγη ώρα πριν είχε σκοράρει το γκολ της νίκης απέναντι στον… αγαπημένο του Βόλο. Γκολ στο Καραϊσκάκη και 2-1 στο 95΄, γκολ και στο Πανθεσσαλικό και 0-1 στο 82΄. Ο… Αστερίξ του Θρύλου συνεχίζει με το «μαγικό του φίλτρο» να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό, να προσφέρει βαθμούς και να θυμίζει πως η ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή δεν «νικιέται» εύκολα από τον χρόνο.

Βαδίζοντας στα 38 του χρόνια ο Γάλλος άσος ξέρει να απολαμβάνει το πάθος του, το ποδόσφαιρο. Διατηρώντας το ίδιο πάθος που είχε όταν ξεκίναγε την σπουδαία καριέρα του. Και με οδηγό αυτή την «δίψα» να μπορεί να κάνει την διαφορά και στον φετινό Ολυμπιακό προσφέροντας του βαθμούς σε ένα πρωτάθλημα που είναι στα χέρια των «ερυθρολεύκων» ουσιαστικά γιατί διαθέτουν παίκτες με την προσωπικότητα και την ποιότητα του Ματιέ.

Ο Ματιέ που ξέχωρα από τα δύο τρίποντα με τον Βόλο, ήρθε από τον πάγκο και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για να εκτελέσει το κόρνερ από το οποίο ο Εμβιλά διαμόρφωσε το 1-0, ήταν αυτός που στο Αγρίνιο με δική του προσπάθεια κέρδισε το πέναλτι που μετέτρεψε σε 1-2 ο Ελ Αραμπί. Ο Βαλμπουενά που αποτελεί στο Ρέντη το παράδειγμα για όλους για το πώς τιμάς μια φανέλα που φοράς και πάνω από όλα πως σέβεσαι τον εαυτό σου ως επαγγελματία και συνάμα ως ερασιτέχνης-λάτρης της στρογγυλής θεάς.

Με αυτό το πάθος του Ματιέ να είναι οδηγός για όλους για το παιχνίδι με την Αταλάντα που κρίνει την πρόκριση στους «16» και είναι από χθες το βράδυ με το φινάλε στον Βόλο στο μυαλό όλων στον Ολυμπιακό.

Για αυτό και η δήλωση του Ματιέ έξω από το Πανθεσσαλικό που ναι μεν χάρηκε το σπουδαίο διπλό και το δικό του γκολ αλλά ήδη σκέφτεται τους Ιταλούς με την ατάκα-φωτιά για το πώς θα τους περιμένουν οι ερυθρόλευκοι το βράδυ της Πέμπτης στο Καραϊσκάκη που θα έχει και πάλι κόσμο.

Ο Ματιέ που δεν έπαιξε καθόλου στο Μπέργκαμο με τον Μαρτίνς να ξέρει πως την Πέμπτη η παρουσία του ίσως αποδειχθεί καθοριστική. Αν χρειαστεί να έρθει από τον πάγκο να σπρώξει την ομάδα προς την πρόκριση. Τον Μαρτίνς που χθες στον Βόλο πανηγύρισε το διπλό σαν… τίτλο. Η «έκρηξη» του στο γκολ του Ματιέ και στο τελευταίο σφύριγμα αποτυπώνει την σημασία των τριών βαθμών σε μια δύσκολη έδρα. Ένα αποτέλεσμα που έφερε τον Ολυμπιακό στο +11 από τον ΠΑΟΚ με τον Μαρτίνς να μην μπορεί να σταματήσει να χαμογελά και να μοιράζει συγχαρητήρια και αγκαλιές στους παίκτες του.

Ο Μαρτίνς που έδειξε για άλλη μια φορά πως δεν συμβιβάζεται και κυνηγά πάντα την νίκη όπως έκανε με τις αλλαγές του παίζοντας φουλ επίθεση για τον γκολ. Ο Πορτογάλος που είχε να λέει στο τέλος στους συνεργάτες του και για την σπουδαία συμβολή ειδικά στη φάση του γκολ των Τικίνιο και Βρουσάι. Με τον δεύτερο να βγάζει μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και τον Βραζιλιάνο σαν «τανκ» να την «μαζεύει» και να την «σπάει» ιδανικά στο δίδυμο των επιτυχιών, Ματιέ και Ελ Αραμπί. Με την διαφορά πως αυτή την φορά το σκηνικό είχε αλλάξει με τον Μαροκινό να στρώνει και τον Γάλλο να εκτελεί.

Ένα διπλό που ήξερε ο Μαρτίνς, για αυτό και το πανηγύρισε έξαλλα, πως θα διαμόρφωνε ξεκάθαρες καταστάσεις στο πρωτάθλημα υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα πρωτάθλημα που δεν έχει τελειώσει αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι καν στο μυαλό των Πειραιωτών.
Μόνο η Αταλάντα υπάρχει για τον Ολυμπιακό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ