Ο ΠΑΟΚ «ευαισθητοποιήθηκε» όταν όλη η Ελλάδα είδε το πανό – Αλήθεια έκανε κίνηση για να κατέβει;

Ο ΠΑΟΚ «ευαισθητοποιήθηκε» όταν όλη η Ελλάδα είδε το πανό – Αλήθεια έκανε κίνηση για να κατέβει;

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν ήταν πουθενά όταν χούλιγκανς απειλούσαν παίκτες του Ολυμπιακού Β'. Δεν ήταν πουθενά σε 120 λεπτά αγώνα χθες στην Τούμπα. Αλλά... θυμήθηκαν σήμερα το πρωί να διαρρεύσουν δυσαρέσκεια για το πανό της ντροπής...

Η διαρροή σήμερα το πρωί από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΟΚ μιλούσε για ένα κατάπτυστο πανό. Για «τσάμπα μαγκιά» όσων θεωρούν πως ο ΠΑΟΚ είναι… τσιφλίκι τους και βάζουν τον εαυτό τους πάνω από τον σύλλογο. Και ξεκαθάριζαν ότι δεν θα επιτρέψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές από εδώ και στο εξής.

Προσέξτε: Από εδώ και στο εξής…

Ευαισθητοποιήθηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όμως πέρασαν μερικές ώρες μέχρι να το κάνει. Το πανό εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας περίπου μία ώρα πριν την έναρξη του χθεσινού αγώνα με τη Μίντιλαντ. Έγραφε «Αδέρφια κρατάτε γερά». Απευθυνόταν σε δολοφόνους. Στους δολοφόνους του Άλκη.

Έστεκε σε κεντρική θύρα του γηπέδου της Τούμπας. Ακριβώς απέναντι από τις δημοσιογραφικές κάμερες. Ήθελαν οι δημιουργοί του να περαστεί το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα. Σε όλη την… Ευρώπη, αφού το ματς ήταν ευρωπαϊκής διοργάνωσης. «Αδέρφια» τους οι δολοφόνοι ενός παιδιού.

Το πανό έστεκε απέναντι και από τα επίσημα της Τούμπας. Το είδαν ΟΛΟΙ. Ούτε ένας δεν μπορεί να πει πως δεν είδε, δεν άκουσε, του είπαν, του μετέφεραν. Όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο, από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ, έως τους ποδοσφαιριστές, από τους παράγοντες, μέχρι τους δημοσιογράφους, έβλεπαν το πανό της ντροπής.

Κανείς δεν έκανε τίποτα. Κανείς δεν παρενέβη. Άραγε δεν είδαν; Είχαν την πλάτη τους γυρισμένη όλη την ώρα και δεν κατάλαβαν τι είδους μήνυμα περνάει στο γήπεδό τους; Ποιους θέλουν να «ξεπλύνουν» εκείνοι που δημιούργησαν, μετέφεραν και κρέμασαν το πανό;

Το πανό της ντροπής μία ώρα πριν τη σέντρα στην Τούμπα

Κι εδώ προκύπτει και ένα ακόμα μεγάλο ερώτημα. Πως ένα τέτοιο πανό περνάει μέσα σε ένα γήπεδο; Τι είδους έλεγχοι υπάρχουν στις πόρτες; Πως λειτουργεί η Τούμπα σε τέτοιες περιπτώσεις και ποιοι βρίσκονται στις θύρες για να περάσουν τέτοια κατάπτυστα μηνύματα εντός γηπέδου; Έχει ο ΠΑΟΚ τον έλεγχο ή το «τσιφλίκι» στο οποίο αναφέρεται στη διαρροή του κρύβει πολλά περισσότερα;

Η κυβέρνηση πήρε έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και αυτά αφορούν και τα γήπεδα. Δεν αφορούν μόνο τι γίνεται στους δρόμους. Η βία γεννιέται από τέτοιου είδους συμπεριφορές. Από «ξέπλυμα» δολοφόνων που αποκαλούνται… αδέρφια.

Τεράστιες οι ευθύνες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όχι μόνο για χθες

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλησε σήμερα να περάσει προς τα έξω πως είναι όλοι τους εξοργισμένοι με το πανό. Όμως δεν έκανε απολύτως τίποτα για να κατέβει χθες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αν υπάρχει δικαιολογία για το πώς πέρασε εντός γηπέδου, δεν υπάρχει η παραμικρή για το πώς έμεινε στις εξέδρες και έκανε… βόλτες σε όλο το γήπεδο.

Ήταν για περισσότερη από μία ώρα στην κεντρική θύρα και μετά το μετέφεραν στη θύρα 4. Στη διαδικασία των πέναλτι μάλιστα, που έγινε σε εκείνη την εστία, το έβλεπαν όλοι. Κι όμως, ούτε καν τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια ενέργεια για να κατέβει.

Δεν είναι η πρώτη φορά. Στο πρόσφατο παιχνίδι του ΠΑΟΚ Β’ με τον Ολυμπιακό Β’ υπήρξαν σκηνές που ντροπιάζουν το ανθρώπινο είδος. Χούλιγκανς του ΠΑΟΚ έβριζαν χυδαία τους παίκτες του Ολυμπιακού. Τους απειλούσαν. Και τους έλεγαν πως «θα πάνε να βρουν τον Άλκη». Άπλωσαν και εκεί πανό: «ΠΑΟΚ εναντίον όλων» έγραφε. Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς ίχνος τύψεων, χωρίς την παραμικρή μεταμέλεια.

Το πανό στο ματς ΠΑΟΚ Β’ – Ολυμπιακός Β’

Αντί να σκύβουν το κεφάλι, σηκώνουν πανιά, βρίζουν, τραμπουκίζουν, απειλούν. Και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κοιτάζει αμέτοχη. Δεν παρενέβη κανείς στο ματς των ομάδων Β’. Δεν έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την παραμικρή ενέργεια. Το ίδιο και χθες με ένα ακόμα πανό – ντροπής.

Κι αφού είδαν πως σε όλα τα social media όλος ο κόσμος κατακεραύνωσε αυτές τις συμπεριφορές, αποφάσισαν στον ΠΑΟΚ σήμερα το πρωί, περίπου 12 ώρες μετά την εμφάνιση του πανό στις εξέδρες της Τούμπας, να βγάλουν διαρροή. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ