ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-0: Ζωντανός για τα πλέι οφ

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία 1-0: Ζωντανός για τα πλέι οφ

Οι Ηπειρώτες νίκησαν την Λαμία με 1-0 και παρέμειναν ζωντανοί στη μάχη των πλέι οφ, στα οποία θα είχαν ήδη κλείσει θέση εάν δεν είχαν τιμωρηθεί με -5.

Μεγάλη νίκη που τον διατηρεί «ζωντανό» στη μάχη της 6άδας και των πλέι οφ της Super League πέτυχε ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος επικράτησε εντός έδρας της Λαμίας με 1-0 για την 25η αγωνιστική.

Με αυτή τη νίκη οι Ηπειρώτες έφτασαν τους 34 βαθμούς και μείωσαν στον πόντο τη διαφορά από τον 6ο Αστέρα Τρίπολης. Ο Ηρακλής Μεταξάς και οι παίκτες του έκαναν το καθήκον τους απέναντι στη Λαμία και περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το -5 που τους έχει επιβληθεί. Εάν ο σύλλογος των Ιωαννίνων δεν είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, θα είχε κλείσει ήδη θέση στα πλέι οφ.

Από την άλλη, η Λαμία δέχθηκε την 15η ήττα της στη φετινή σεζόν και σε συνδυασμό με τη νίκη του Ατρομήτου στην Ριζούπολη (0-2), έπεσε στην 13η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 18 πόντους.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Πίρσμαν στο 43’, με τον ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία αγωνίστηκε να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Βόλο, ενώ η Λαμία παίζει εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης. Στο 5ο λεπτό απείλησαν με τον Καραχάλιο, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα 25 λεπτά του παιχνιδιού, αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση στα καρέ των φιλοξενούμενων.

Στο 27’ ο Περέα με ωραία προσπάθεια απέφυγε τους αντιπάλους τους, έδωσε στον Σνάιντερ, αυτός έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και έφυγε κόρνερ. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΣ Γιάννινα τελικά να βρίσκει το γκολ στο 43’. Ο Σάλιακας έκανε σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να στρώνεται στον Πίρσμαν και τον αμυντικό των γηπεδούχων να τη στέλνει στα δίχτυα του Γκαραβέλη για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία ανέβασε τις γραμμές της και προσπάθησε να απαντήσει στο γκολ του Πίρσμαν. Στο 66’ ο Μπανγκουρά σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά ο Κάργας ήταν στη σωστή θέση και απομάκρυνε τον κίνδυνο με σωτήρια προβολή. Η ομάδα της Φθιώτιδας είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε την πρώτη μεγάλη φάση στην επανάληψη. Στο 75’ ο Περέα βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, βρήκε τον Μορέιρα, αυτός έκανε το σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά σημάδεψε τον Γκαραβέλη, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 77’ η Λαμία απείλησε με τον Μπεχαράνο, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα ο Τσούκαλος έκανε το γυριστό από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ μπλόκαρε. Στα εναπομείναντα λεπτά η Λαμία πίεσε για το γκολ της ισοφάρισης, αλλα χωρίς να τα καταφέρει, με τους Ηπειρώτες να παίρνουν μια πολύ σημαντική νίκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Καραχάλιος (72’ Μέντες Μορέιρα), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ (82’ Λιάσος), Περέα (87’ Παντελάκης)

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβιδάκης, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς (62’ Μαρτίνεθ), Γκέντσογλου (55’ Νούνιες), Μπεχαράνο, Μαζουλουξής (46’ Μπανγκουρά), Τσούκαλος, Ταϊρόν (78’ Ελέυθεριάδης), Βέλλιος (55’ Αραμπούλι)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ