ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ανάσα» με Τζαβέλλα

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1: «Ανάσα» με Τζαβέλλα

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα για ακόμη μία φορά, αλλά το γκολ του Τζαβέλλα της έδωσε τη νίκη με 2-1 κόντρα στον Αστέρα και την έσωσε από νέα γκέλα ενόψει πλέι οφ.

Η ΑΕΚ δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια στο παιχνίδι με τον Αστέρα, έφτασε κοντά στην γκέλα, αλλά… σώθηκε με το γκολ του Τζαβέλλα που της έδωσε τη νίκη με 2-1 και πήρε βαθιά «ανάσα» ενόψει πλέι οφ. Με αυτό το αποτέλεσμα οι Αρκάδες έμειναν οριστικά εκτός εξάδας, με τον ΟΦΗ να είναι ο κερδισμένος της ιστορίας αν και υπάρχει η εκκρεμότητα με το -5 του ΠΑΣ Γιάννινα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Πώς ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 και τον Χατζισαφί να ξεκινά για πρώτη φορά στα χαφ παρέταξε την ΑΕΚ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος. Ο Τσιντώτας ήταν κάτω από τα δοκάρια, Μισελέν, Μήτογλου, Τζαβέλλας και Μοχαμάντι στην άμυνα, με τους Σιμόες-Χατζισαφί στον άξονα, τον Μάνταλο πίσω από τον Αραούχο και τους Άμραμπατ και Τσούμπερ στα δύο άκρα της επίθεσης.

Από την άλλη, ο Ράσταβατς επέλεξε τους Παπαδόπουλο, Ατιένθα, Χριστόπουλο, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο, Ριέρα, Σόνι, Μπαράλες.

Μία προειδοποίηση από Αραούχο και γκολ

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με στόχο να πάρει τον έλεγχο και να βρει το γρήγορο γκολ. Ο Αστέρας περίμενε πίσω από την μπάλα ψάχνοντας μία κόντρα και μόλις στο 8’ η Ένωση έφτασε κοντά στο 1-0 όταν ο Αραούχο έγινε αποδέκτης από γύρισμα του Άμραμπατ στο ύψος της περιοχής, γύρισε όμορφα και σοούταρε, με τον Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να κρατά το μηδέν.

Μετά το πρώτο τέταρτο στο ματς οι Αρκάδες άρχισαν να πατούν καλύτερα και να γίνονται πιο απειλητικοί, χωρίς να έχουν όμως κάποια αξιόλογη στιγμή. Τελικά, στο 24’ ήρθε το γκολ για την ΑΕΚ. Ο Τσούμπερ έκανε τρομερή ενέργεια και κέρδισε το φάουλ στο όριο της περιοχής από τον Ατιένθα, με τον Ελβετό να εκτελεί και τον Παπαδόπουλο να διώχνει δύσκολα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Χατζισαφί γέμισε στην περιοχή, ο Τσούμπερ με κεφαλιά βρήκε τον Αραούχο που με αριστερό σουτ έκανε το 1-0. Ο Αργεντινός αφιέρωσε μάλιστα το γκολ του στον επικεφαλής του τμήματος φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης της ομάδας, Χρήστο Καρβουνίδη, που έχασε τη μητέρα του.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Αστέρα ήρθε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, με τον Σίτο να πιάνει ένα σουτ και να αστοχεί. Στο 37’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη πιο μεγάλη ευκαιρία όταν από γέμισμα του Ριέρα ο Βαλιέντε πήρε ολομόναχος την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση στο πρώτο μέρος, με την ΑΕΚ να έχει διάθεση και σαφή υπεροχή.

Πρώτη ευκαιρία και γκολ από Μπαράλες

Ο Αστέρας μπήκε σαφώς με μεγαλύτερη διάθεση επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη του ευκαιρία κατάφερε να σκοράρει. Ο Σίτο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαράλες με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα για το 1-1, σε μία φάση που η άμυνα της ΑΕΚ δεν λειτούργησε σωστά. Την ίδια ώρα ο ΟΦΗ είχε πάρει το προβάδισμα κόντρα στον Απόλλωνα και ο Αστέρας ήξερε πως μόνο η νίκη του ήταν αρκετή για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Το παιχνίδι άνοιξε, η ΑΕΚ έβρισκε χώρους, αλλά το πρόβλημα στη δημιουργία ήταν εμφανές. Ο Οφρυδόπουλος πέρασε στο ματς τον Γέβτιτς και τον Ανσαριφάρντ αντί των Μάνταλου και Αραούχο σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει την ομάδα του, όμως και πάλι η εικόνα του ματς δεν άλλαξε, με τον κόσμο μάλιστα όσο περνά η ώρα να δυσανασχετεί.

Ο Τζαβέλλας έδωσε τη λύση

Όλα αυτά μέχρι το 81′. Τότε η ΑΕΚ ξεδιπλώθηκε όμορφα στην κόντρα, ο Γέβτιτς κέρδισε κόρνερ στο πλασέ που επιχείρησε και από το κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος, ο Τζαβέλλας με δύσκολη κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Ένωση. Μάλιστα ο έμπειρος αμυντικός έτρεξε προς τον πάγκο και ζήτησε από όλη την ομάδα να έρθει και να πανηγυρίσουν μαζί, σε μία κίνηση με νόημα και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στους «κιτρινόμαυρους» το τελευταίο διάστημα. Στο τέλος του ματς ο Σιμάνσκι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μισελέν (90+2′ Σβάρνας), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες, Χατζισαφί (57′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (57′ Γέβτιτς), Άμραμπατ, Τσούμπερ (68′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (68′ Ανσαριφάρντ).

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Χριστόπουλος, Καρμόνα (84′ Γκαρσία), Άλβαρεζ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (46′ Τιλίκα), Ριέρα (69′ Κρέσπι), Σόνι, Μπαράλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ