Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Εκανε το χρέος του ο ΠΑΟΚ, φωνάζει για πέναλτι η Λαμία

Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2: Εκανε το χρέος του ο ΠΑΟΚ, φωνάζει για πέναλτι η Λαμία

Ο ΠΑΟΚ τα γκολ, η Λαμία τις... φωνές. Οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν στο ΔΑΚ (0-2), με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για πέναλτι στο 76΄.

Τη… χαρά της νίκης γεύτηκε ο ΠΑΟΚ μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προχωράει σε εκτεταμένο rotation, οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν της Λαμίας (0-2) στο ΔΑΚ, παίρνοντας την κατάλληλη ψυχολογική ώθηση για το ματς της Πέμπτης με την Γάνδη.

Με την ολοκλήρωση της regular season του πρωταθλήματος, ο Δικέφαλος του βορρά φιγουράρει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα (53 π.) και στο +7 από την τρίτη ΑΕΚ.

Με τους Ζαμπά και Μιχαηλίδη να βρίσκουν δίχτυα, ο ΠΑΟΚ έφυγε με το τρίποντο από τη Λαμία, με τους γηπεδούχους ωστόσο να έχουν έντονα παράπονα από τον Παπαπέτρου. Στο 76ο λεπτό, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κούρτιτς, με τον διαιτητή μη δίνει πέναλτι, μετά και από συνεννόηση με το VAR.

Σε δύσκολη θέση η ομάδα της Φθιώτιδας το τελευταίο διάστημα, βρίσκεται συνεχώς σε ελεύθερη πτώση. Προτελευταία και στο -5 από τον Ατρόμητο.

Λιγοστές φάσεις στο πρώτο μέρος

Η έντονη βροχόπτωση στο ΔΑΚ δυσκόλευε αρκετά τις προσπάθειες των παικτών των δυο ομάδων. Τα πολλά λάθη και τα αρκετά φάουλ κυριαρχούσαν στα πρώτα λεπτά, με το θέαμα να κρίνεται κάτω του μετρίου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, βρίσκοντας την πρώτη καλή ευκαιρία στο 19΄. Ο Ελ Καντουρί που ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε ωραία τον Σοάρες, με τον Πορτογάλο χαφ να σουτάρει άστοχα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Την επόμενη φάση του, ο Δικέφαλος του βορρά τη μετέτρεψε σε γκολ. Στο 37΄, οι «ασπρόμαυροι» έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Σβαμπ να βγάζει τρομερή μπαλιά στον Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στην περιοχή της Λαμίας και με ιδανικό τελείωμα, νίκησε τον Γκαραβέλη για το 0-1.

Στο 40΄, το φάουλ του Προβυδάκη πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να φτάνει μια ανάσα από το δεύτερο γκολ στο 45΄. Ο Ζαμπά έκανε γλυκιά σέντρα, με τον Ελ Καντουρί να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι.

Ο Μιχαηλίδης «κλείδωσε» το τρίποντο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που του σφράγισε και τη νίκη. Ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ, με τον Μιχαηλίδη να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 56΄, οι ασπρόμαυροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Από πλεονεκτική θέση, σουτ στην κίνηση του Ζαμπά, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Ενα λεπτό αργότερα, οι παίκτες του Λουτσέσκου έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Σοάρες έστρωσε ωραία στον Μουργκ, με τον Γκαραβέλη να νικάει τον Αυστριακο.

Η Λαμία πήρε μέτρα στο γήπεδο, φτάνοντας μια ανάσα από τη μείωση του σκορ. Ολομόναχος και σε άδειο τέρμα, ο Ελευθεριάδης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά-ψαράκι!

Στο 76΄, ήρθε η φάση που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην πλευρά των γηπεδούχων. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κούρτιτς, με τον Παπαπέτρου να μη δείχνει την άσπρη βούλα.

Οι παίκτες του Φέστα πίεσαν για το γκολ, με το 0-2 όμως να παραμένει μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Πλέον, ο ΠΑΟΚ στρέφει την προσοχή του στη μάχη της Πέμπτης με τη Γάνδη για τους 16 του Conference League.

Λαμία (Τζ. Φέστα): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Λούκας, Προβυδάκης, Μπεχαράνο(81′ Μαζουλουξής), Νούνιες, Ταΐρόν(56′ Μπανγκουρά), Ελευθεριάδης(67′ Τσούκαλος), Μανούσος, Καραμάνος(81′ Βέλλιος)

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον(70′ Μιχάι), Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ, Σοάρες(77′ Κούρτιτς), Ελ Καντουρί, Μουργκ(69′ Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ(81′ Άκπομ)

Το 0-1 του ΠΑΟΚ:

Το 0-2 του ΠΑΟΚ:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ