Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ με το «καλημέρα» των πλέι οφ (pic)

Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ με το «καλημέρα» των πλέι οφ (pic)

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγωνιστικών των πλέι οφ δίνει στην ΑΕΚ την ευκαιρία να γίνει το μεγάλο φαβορί για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ακόμα και ιδανικό θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το πρόγραμμα των πλέι οφ για την ΑΕΚ. Τόσο για το δικό της ξεκίνημα στο μίνι πρωτάθλημα όσο για αυτό των άλλων δύο διεκδικητών για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Θυμίζουμε πως η Ένωση ξεκινάει με +1 από τον Άρη και με +4 από τον Παναθηναϊκό και στη χειρότερη θέλει να τερματίσει τρίτη ώστε να μην τη νοιάζει ποιος θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Στην πρεμιέρα λοιπόν η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τη δεύτερη αγωνιστική υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Άρης θα παίξει με τον Ολυμπιακό στον Πειραιά την πρώτη αγωνιστική και στη δεύτερη θα υποδεχτεί την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι με ένα δύο στα δύο στο ιδανικό σενάριο για τους «κιτρινόμαυρους», θα έχουν κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να καταλάβουν την τρίτη θέση στα πλέι οφ. Δεν είναι και πολύ εύκολο να νικήσει ο Άρης τον Ολυμπιακό δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα και μάλιστα τη δεύτερη μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ μετά ένας από τους δύο ή και οι δύο (Αρης και Παναθηναϊκός) σε περίπτωση ισοπαλίας, θα έχουν απώλειες.

Όλα αυτά βέβαια στο ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ η οποία πριν λίγες μόλις μέρες έχασε με κάτω τα χέρια από τον Παναθηναϊκό στο ίδιο γήπεδο που θα επισκεφθεί την Κυριακή και η οποία έχει να νικήσει τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από τον Νοέμβριο του 2017. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως δεν είναι και το πιθανότερο σενάριο αυτό το δύο στα δύο για την ΑΕΚ.

Είναι όμως σίγουρα μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ώστε να διώξει με το ξεκίνημα το άγχος από πάνω της. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα και από φαβορί για την τρίτη θέση, θα καταλήξει σε φαβορί για την… πέμπτη. Μπορεί αυτή η ΑΕΚ να κάνει το δύο στα δύο; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ