Οι διάλογοι από το Group Therapy στο Ρέντη – Οσα είπαν οι 4 αρχηγοί και η αντίδραση που περιμένει ο Ολυμπιακός

Οι διάλογοι από το Group Therapy στο Ρέντη – Οσα είπαν οι 4 αρχηγοί και η αντίδραση που περιμένει ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντιδράει και συσπειρώνεται. To10.gr παρουσιάζει όσα είπαν οι Αβραάμ, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Παπασταθόπουλος στα αποδυτήρια.

Σε κάθε αναποδιά, ο Ολυμπιακός ενεργοποιεί τις άμυνές του. Μπορεί για κάποιους αυτό να είναι υπερβολική έως και αχρείαστο, αλλά στον μεγαλύτερο, πιο απαιτητικό και… πιεστικό σύλλογο της Ελλάδας αυτή είναι η πραγματικότητα. Και δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά. Με την αρχή των πλέι οφ να αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε οι Πρωταθλητές να… επαναφέρουν την τάξη. Και την κανονικότητα…

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Αρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League και το ζητούμενο δεν είναι μόνο η νίκη. Το τρίποντο θεωρείται (ούτως ή άλλως) αυτοσκοπός και μη διαπραγματεύσιμη συνθήκη, ειδικά από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με την τελική ευθεία του πρωταθλήματος, σε έναν εντός έδρας αγώνα, με την ομάδα που νίκησε τον Θρύλο πριν μία εβδομάδα και που ενεργοποίησε μια σειρά από αντανακλαστικά. Όπως συμβαίνει μόνο όταν ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί.

Αντανακλαστικά που δεν εξαιρούν τους ποδοσφαιριστές. Οι οποίο μετά το αποτέλεσμα στο Κλεάνθης Βικελίδης, μπήκαν ακόμη πιο δυνατά στο «παιχνίδι» της ανασύνταξης. Αλλωστε, οι ευθύνες που τους βαρύνουν δεν είναι μικρές. Εξ ου και η δική τους αντίδραση. Σε πρώτη φάση με μια πριβέ συζήτηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Χωρίς παρουσία κοινού…

Με πρωτοβουλία του Αβραάμ Παπαδόπουλου οι αρχηγοί του Ολυμπιακού κράτησαν στα αποδυτήρια του Ρέντη όλους τους ποδοσφαιριστές. Με σκοπό να τους μιλήσουν, αλλά και να τραβήξουν όλοι μαζί μια κόκκινη γραμμή στις κακές εμφανίσεις. Μάλιστα, ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός και παλαιότερος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών, ήταν αυτός που πήρε πρώτος τον λόγο στα αποδυτήρια, αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Δεν έχει τελειώσει ακόμη το πρωτάθλημα. Πρέπει να δείξουμε καλή εικόνα από εδώ και πέρα, όχι όπως στο παιχνίδι με τον Αρη. Δεν ήταν καλή η εικόνα μας στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να έχουμε τον νου μας, να φροντίσουμε να μην επαναληφθεί. Είναι δύσκολα τα παιχνίδια που έρχονται και πρέπει να παίξουμε ως Ολυμπιακός, να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μπουχαλάκης ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε σοβαροί ως το τέλος, για να μην χαλάσουμε ό,τι έχουμε χτίσει έως τώρα και να πάρουμε το πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και το Κύπελλο και θέλουμε να το κατακτήσουμε κι αυτό. Είναι σημαντικό να δουλεύουμε καλά, να τα δίνουμε όλα στην προπόνηση και να είμαστε στο 100% στα παιχνίδια. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στα λάθη που πρέπει να αποφύγει η ομάδα του Πειραιά και ο καθένας ατομικά, γιατί αυτά στοιχίζουν. «Όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα φταίμε όλοι και όλοι πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Να σταματήσουμε τα λάθη, να παίξουμε αυτό που μπορούμε και τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Ματιέ Βαλμπουενά επεσήμανε με νόημα πως «συνέχεια όταν χάνουνε κάνουμε τέτοια μίτινγκ. Να σταματήσουμε να μιλάμε. Είμαστε μεγάλη ομάδα, είμαστε όλοι καλοί παίκτες. Να συσπειρωθούμε, σαν ομάδα, να αφήσουμε τα πάντα πίσω, να δουλεύουμε ακόμη καλύτερα, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε πιο σοβαροί και στην προπόνηση και να παίξουμε όπως μπορούμε. Εάν τα κάνουμε αυτά, δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν. Είμαστε Ολυμπιακός, πρέπει να νικάμε πάντα. Το ξέρετε όλοι αυτό».

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι η συζήτηση, το ιδιαίτερο Group Therapy που έλαβε χώρα στα αποδυτήρια των εγκαταστάσεων του Ρέντη αφορούσε μόνο τους ποδοσφαιριστές. Και κανέναν άλλον. Για αυτόν τον λόγο παρόντες ήταν μόνο οι παίκτες των Ερυθρόλευκων. Ούτε ο Πέδρο Μαρτίνς, ούτε οι βοηθοί του, ούτε καν ο Βασίλης Τοροσίδης με τον Κριστιάν Καρεμπέ. Και αυτό έχει τη σημασία του. Καθώς οι παίκτες δείχνουν να αντιλαμβάνονται τα δικά τους λάθη. Και θέλουν να τα διορθώσουν.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Ο Ολυμπιακός είναι στο +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ηταν άτυχος στην Ευρώπη, αλλά έφτασε για ακόμη μία χρονιά να παίζει Φεβρουάριο μήνα, αλλά παρά ταύτα, οι παίκτες και όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα, είναι κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι. Θέλουν περισσότερα. Αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους και προσπαθούν να διορθώσουν πράγματα. Και αυτό, αν μη τι άλλο, εξηγεί πολλά, αναφορικά με τη διαφορά που έχει ο Ολυμπιακός, ως σύλλογος, ως μενταλιτέ, από τους αντιπάλους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ