ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Διαμαντόπουλος τον «κράτησε», ο Άκπομ τον «έσωσε»…

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Ο Διαμαντόπουλος τον «κράτησε», ο Άκπομ τον «έσωσε»…

Ο Διαμαντόπουλος κράτησε τον ΠΑΟΚ με έντεκα παίκτες στο ματς αφού δεν απέβαλλε τον Σοάρες στο φινάλε του ημιχρόνου και ο Άκπομ με γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη λύση και τη νίκη στον Δικέφαλο με 1-0 κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε κάνει «κηδεία» στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα της Super League τον περασμένο Σεπτέμβρη. Οι ελλιπέστατοι Ηπειρώτες έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν αποτέλεσμα για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν στην Τούμπα, αυτή τη φορά για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, αλλά το γκολ του Άκπομ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε τη νίκη με 1-0 στον Δικέφαλο που πάει με ακόμη καλύτερη ψυχολογία για τη ρεβάνς με τη Γάνδη.

Για να έρθει βέβαια αυτή η νίκη, καθοριστικό ρόλο έπαιξε και ο διαιτητής Διαμαντόπουλος ο οποίος έκλεισε τα μάτια σε καθαρή αποβολή του Σοάρες στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Κάτι που κατάλαβε μέχρι και ο Λουτσέσκου που έκανε αλλαγή στο ημίχρονο τον Πορτογάλο για να αποφύγει τα χειρότερα.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του ματς

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα ήταν οι Σίντκλεϊ, Μιχαηλίδης, Μιχάι και Σάστρε ενώ στα οι Κούρτιτς και Σοάρες, με τον Μπίσεσβαρ μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού. Μουργκ και Ζαμπά ήταν στα άκρα και ο Τσόλακ στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Θανάσης Στάικος (o Mεταξάς είναι κλινήρης) από την άλλη ξεκίνησε με τους: Λοντίγκιν, Οικονομόπουλο, Γκαρντάφσκι, Κάργα, Εραμούσπε, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Μπρένερ, Περέα και Μορέιρα.

Κάκιστο ματς με ελάχιστες καλές στιγμές, ανησυχία για Μιχαηλίδη

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και είχε δύο καλές στιγμές με Ζαμπά και Σοάρες στο πρώτο πεντάλεπτο, με τον ρυθμό του αγώνα να είναι καλός μέχρι το πρώτο τέταρτο του αγώνα. Από εκείνο το σημείο και μετά, κυριάρχησαν τα λάθη με το θέαμα να είναι κάκιστο. Στο 17′ μάλιστα ο Μιχαηλίδης αποχώρησε τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Κρέσπο, με τον νεαρό αμυντικό του ΠΑΟΚ να έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα σουτ του Τσόλακ από το ύψος της περιοχής, το οποίο δεν ανησύχησε τον Λοντίγκιν. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε η φάση που πιθανότατα έκρινε και την έκβαση του ματς αφού ο Σοάρες γλίτωσε τη δεύτερη κίτρινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε παίκτη του ΠΑΣ.

Ο Μίτριτσα του έδωσε πνοή

Η είσοδος των Μίτριτσα και Σβαμπ στο ημίχρονο, έδωσαν ώθηση στον ΠΑΟΚ, με τον Ρουμάνο να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Στο 64′ έπιασε ένα τρομερό σουτ, με τον Λοντίγκιν να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση και να κρατά το μηδέν, όπως έκανε και τέσσερα λεπτά μετά σε εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς.

Ήταν ένα διάστημα πίεσης για τον ΠΑΟΚ που στο 71′ έχασε νέα ευκαιρία όταν ο Μιτρίτσα έκανε τρομερή ενέργεια, ο Ζαμπά μπήκε μπροστά του και σούταρε, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει και τον Ρουμάνο να τα βάζει με τον συμπαίκτη του που του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Ευκαιρίες ο ΠΑΟΚ, λύτρωση με Άκπομ

Στο 88′ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντομίνγκες πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε τελικά το γκολ για τον Δικέφαλο. Ο Ζαμπά έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Άκπομ με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στην τελευταία φάση του ματς, ο ΠΑΣ έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, αλλά ο Περέα αστόχησε μέσα από την περιοχή.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιιτς, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης (17’ Κρέσπο), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Σοάρες, Μουργκ (46’ Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (73’ Α. Ζίβκοβιτς), Ζαμπά, Τσόλακ (66’ Άκπομ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος, Εραμούσπε, Κάργας, Γκαρντάβσκι, Στάνκο, Ντομίνγκες, Σνάιντερ, Μορέιρα (85’ Παντελάκης), Μπρένερ (73’ Λώλης), Περέα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ