Η τελευταία φορά της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Η τελευταία φορά της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Θα πρέπει να πάμε πολύ πίσω ημερολογιακά για να βρούμε την τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ...

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, πράξη πέμπτη. «Κιτρινόμαυροι» και «ασπρόμαυροι» συναντώνται ξανά την εφετινή σεζόν, αυτή τη φορά για τη διαδικασία των playoffs (19:30).

Η Ένωση υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να έρχεται φορτσάτη μετά και την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League. Κομβική η αποψινή αναμέτρηση για την ΑΕΚ, που θέλει να κάνει αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 3ης θέσης. Σε μια σεζόν που κρίνεται ως πλήρως αποτυχημένη σε όλα τα επίπεδα, θα αποτελέσει ολοκληρωτική καταστροφή για τους «κιτρινόμαυρους» η μη εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου για τη νέα χρόνια. Με την ομάδα να ετοιμάζεται και για την ιστορική επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο ΟΑΚΑ λοιπόν απόψε, διακυβεύονται πολλά για την ΑΕΚ. Τα θετικά αποτελέσματα σε μεγάλα ματς είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού τα τελευταία χρόνια, με τους «κιτρινόμαυρους» να θέλουν μετά από καιρό να δώσουν μια χαρά στον κόσμο τους. Ειδικά στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ο απολογισμός των τελευταίων χρόνων είναι αποκαρδιωτικός για τους «κιτρινόμαυρους». Και αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία του συλλόγου.

Απίστευτο: Η ΑΕΚ έφτασε τα 11 σερί παιχνίδια χωρίς νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ  - to10.gr

Με την αύρα του Κριχόβιακ, η ΑΕΚ θέλει να σπάσει την εντός έδρας… κατάρα με τον ΠΑΟΚ. Εδώ και 4.5 χρόνια, η Ένωση αγνοεί τη χαρά της νίκης στις εντός έδρας αναμετρήσεις με τους «ασπρόμαυρους». Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι «ασπρόμαυροι» της έχουν πάρει τον αέρα, μετατρέποντας σε δεύτερο σπίτι το ΟΑΚΑ. Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες από τον ταπεινωτικό αποκλεισμό του Κυπέλλου με δυο γκολ στις καθυστερήσεις.

Τελευταία φορά, που η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ήταν στις 5 Νοεμβρίου του 2017. Με τον Μάρκο Λιβάγια να βρίσκει δίχτυα, η Ένωση έριξε στο καναβάτσο την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Η συνέχεια της σεζόν γνωστή, με την τότε ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στα επόμενα οχτώ ματς που ακολούθησαν και η Ένωση υποδέχτηκε τον έτερο Δικέφαλο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει ούτε μία φορά τη νίκη (5 ισοπαλίες και 3 ήττες). Χαρακτηριστικό στατιστικό που αποδεικνύει περίτρανα την κατάσταση της ομάδας στα τελευταία χρόνια. Μιας ομάδας που μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι στη μέση του ωκεανού.

Και η αποτυχία της ΑΕΚ κάνει μεγαλύτερο… κρότο, αν ανατρέξει κανείς στο συνολικό παρελθόν των δύο ομάδων με οικοδέσποινα την Ένωση. Στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ μετράει 48 νίκες έναντι μόλις 9 του ΠΑΟΚ ενώ στο Κύπελλο έχει 4 νίκες έναντι 4 του αντιπάλου της. Το συνολικό στατιστικό δηλαδή μας βγάζει ένα συντριπτικό 52-13 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» οι  οποίοι διαχρονικά κέρδιζαν τους «ασπρόμαυρους» εύκολα ή δύσκολα όταν κατέβαιναν στην Αθήνα. Κάτι που όμως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με τον Δικέφαλο να έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη «νίκη».

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ Live Streaming - to10.gr

Απόψε η ΑΕΚ θέλει να βάλει «φρένο» στην… κατρακύλα των τελευταίων χρόνων κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ενα τρίποντο κόντρα στους «ασπρόμαυρους» θα δώσει φτερά στην ομάδα του Οφρυδόπουλου ενόψει της δύσκολης συνέχειας στη διαδικασία των playoffs.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ