Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Βαθμολογική… ανάσα για τη Λαμία (vids)

Παναιτωλικός – Λαμία 1-2: Βαθμολογική… ανάσα για τη Λαμία (vids)

Η Λαμία επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο στην πρεμιέρα των play-out της Superleague και πήρε σημαντική νίκη για τη μάχη παραμονής στην κατηγορία, φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Η Λαμία βρισκόταν με την… πλάτη στον τοίχο από την 1η κιόλας αγωνιστική των play-out της Superleague, καθώς ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο μετρώντας 7 διαδοχικές ήττες.

Ωστόσο, στην πρεμιέρα των play-out κατάφερε να σταματήσει αυτό το αρνητικό σερί, καθώς έφυγε με σπουδαία νίκη από το Αγρίνιο, επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικού.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα με γκολ του Μανούσου (45′) και Ελευθεριάδη (77′) – είχε μειώσει προσωρινά στο 83′ ο Ντουάρτε – πήρε μια σημαντική νίκη για τη μάχη παραμονής, φτάνοντας τους 21 βαθμούς. Από την άλλη, οι Αγρινιώτες παρέμειναν στους 32 βαθμούς.

Θυμηθείτε ΕΔΩ το Live της αναμέτρησης.

Σοκ με Μαλή – Ο Μανούσος έδωσε το προβάδισμα στη Λαμία

Η Λαμία ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, πιέζοντας ψηλά από τα πρώτα λεπτά και απείλησε στο 24′. Ο Καραμάνος βρέθηκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός απάντησε στις ευκαιρίες. Ο Ντουάρτε έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 27′ ο Φλόρες οποίος επιχείρησε με δύναμη το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία, ενώ στην επόμενη φάση, ο Νταγκό έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Σαράνοφ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 30′. Ο Καρέλης έκλεψε την μπάλα, βγήκε απέναντι στον Σαράνοφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας με τρομερή επέμβαση έδιωξε την μπάλα κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του.

Στο 41′ όλοι στο γήπεδο του Αγρινίου σοκραίστηκαν. Ο Μαλής τραυματίστηκε, έπεσε στο έδαφος και αντικαταστάθηκε, ξεσπώντας σε λυγμούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του Παναιτωλικού, εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ζημιά στον αχίλλειό του.

Η Λαμία κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Γιώργος Μανούσος βρέθηκε σε πλάγια θέση από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το πλασέ από δύσκολη γωνία, στέλνοντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του Ανέστη για το 0-1.

Το πάλεψε ο Παναιτωλικός, αλλά η Λαμία έφυγε νικήτρια

Ο Παναιτωλικός πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του δευτέρου 45λέπτου, ψάχνοντας την ισοφάριση, χωρίς όμως να δημιουργεί κάποια φάση με αξιώσεις στα καρέ του Σαράνοφ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα του Φέστα βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ελευθεριάδης βρέθηκε απέναντι στον Ανέστη, έκανε ωραία προσποίηση και σκόραρε από κοντά για το 0-2 στο 76′.

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε άμεσα και μείωσε στο 83′ με δυνατό σουτ του Ντουάρτε έξω από την περιοχή.

Οι παίκτες του Αναστασίου πίεσαν ως το τέλος για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν τα κατάφεραν, με τη Λαμία να φεύγει από το Αγρίνιο με ένα πολύτιμο τρίποντο ενόψει της συνέχειας των play-out.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής (44΄Αποστολάκης), Λάρσον, Κορνέλιους, Περέιρα (71΄Αντούνες), Μάρτενσον (71΄Μπαρμπόσα), Φλόρες, Νταγκό (81΄Μόρσεϊ), Ντουάρτε, Μεντόσα, Καρέλης (70΄Βέργος).

Λαμία (Τζιανλούκα Φέστα): Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Λούκας, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Μπανγκουρά (46΄Μπανγκουρά), Ρόμανιτς (85΄Τζανετόπουλος), Καραμάνος (80΄Βέλλιος), Μανούσος (62΄Τιρόνε) (85΄Προβυδάκης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ