Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: Ο «Χ»αμένος και ο ψυχωμένος…

Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: Ο «Χ»αμένος και ο ψυχωμένος…

Ο Αρης είχε την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά ο... μισός Παναθηναϊκός πήρε βαθμό-χρυσάφι για την 4άδα.

Αν μια ομάδα μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένη από την ισοπαλία χωρίς τέρματα στο Κλεάνθης Βικελίδης, αυτή είναι σίγουρα ο Παναθηναϊκός. Η για την ακρίβεια ο …μισός Παναθηναϊκός, που κατάφερε και πήρε βαθμό – «χρυσάφι» από τον καλύτερο Άρη. Η ομάδα του Μπούργος είχε τις ευκαιρίες και την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να «φύγουν» με έναν πολύτιμο βαθμό στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αγωνιζόμενοι χωρίς 11 παίκτες και για πρώτη φορά στη σεζόν με σύστημα 3-4-3, αλλά με ψυχή. Είχαν, βέβαια, σε πολύ καλή μέρα και τον Ιταλό τερματοφύλακα Μπρινιόλι. Αντίθετα, αυτό που δεν είχε, για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε ο Μπούργος την τεχνική ηγεσία, ο Άρης, ήταν το γκολ. Οι κιτρινόμαυροι μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται δυο βαθμούς πάνω από τον Παναθηναϊκό, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανέβουν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η σκακιέρα της τακτικής

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη, από την στιγμή που ο Μανσίνι δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και τέθηκε νοκ άουτ. Ο Μπούργος δεν προχώρησε σε κάποια αλλαγή και παρέταξε το ίδιο βασικό σχήμα με αυτό της πρεμιέρας των πλεί οφ με τον Ολυμπιακό, σε σύστημα 4-2-3-1, με τους Ιτούρμπε και Γκάμα στις δυο πλευρές της μεσαίας γραμμής, τον Εντιαγέ σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Καμαρά στην κορυφή. Η συμμετοχή του Κουέστα, πάντως, αποφασίστηκε τελευταία στιγμή, καθώς είχε πυρετό το τελευταίο 24ωρο, τελικά, όμως, ξεπέρασε την ίωση. Αντίθετα, ο Γιοβάνοβιτς, που είχε να αντιμετωπίσει προβλήματα απουσιών, επέλεξε για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο σύστημα 3-4-3, με τους Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Σάρλια στο κέντρο της άμυνας, τους Κώτσιρα (δεξιά) και Σάντσες (αριστερά) να καλύπτουν τα άκρα, ενώ επέστρεψε κάτω από την εστάι ο Μπρινιόλι αντί του Διούδη.

Ξεκίνημα με εκατέρωθεν πίεση ψηλά

Με την ίδια τακτική και πίεση ψηλά ξεκίνησαν το παιχνίδι και οι δυο ομάδες, σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν την εκατέρωθεν ανάπτυξη του παιχνιδιού. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά, με ιδιαίτερα δραστήριο τον Ιτούρμπε, ενώ ο Βιγιαφάνες ήταν μαχητικός για τον Παναθηναϊκό, κέρδισε μπάλες στη μεσαία γραμμή και προσπάθησε να βρει στον χώρο τους Παλάσιος και Καρλίτος. Οι πρώτες φάσεις στο παιχνίδι, ήταν για τους γηπεδούχους, όταν μετά από κάθετη του Ιτούρμπε στο 9΄, ο Μπρινιόλι πρόλαβε σωτήρια και μπλόκαρε την μπάλα πριν τον Εντιαγέ. Αντίθετα, δεν απείλησαν τον Ιταλό τερματοφύλακα τα σουτ των Εντιαγέ (12΄) και Σάσα (14΄). Πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 18΄, με τον Γκάνεα να διώχνει σωτήρια την μπάλα πριν εκτελέσει ο Παλάσιος μέσα από την μεγάλη περιοχή. Ο Αργεντινός ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση στο 24΄, όταν και βρέθηκε έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε, όμως έχασε πάνω στο σουτ την ισορροπία του και η μπάλα έφτασε εύκολα στα χέρια του Κουέστα.

Σωτήριες επεμβάσεις ο Κουέστα

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμούς και έφτασε δυο φορές κοντά στο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο (26΄- 27΄), όμως, ο Κουέστα τον σταμάτησε. Αρχικά έδιωξε σε κόρνερ σέντρα σουτ του Κώτσιρα, ενώ στην εκτέλεση του απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Πούγγουρα, διατηρώντας ανέπαφη την εστία του. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο από το 15΄εώς το 30΄, δημιουργώντας πέντε τελικές. Στο 36΄ οι γηπεδούχοι απείλησαν μετά από ώρα, όταν μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Ιτούρμπε από δεξιά, ο Κώτσιρας απομάκρυνε σωτήρια προ του Εντιαγέ. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο αυτή στις καθυστερήσεις, όταν μετά από φάουλ του Ιτούρμπε από δεξιά, ο Εντιαγέ δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Παναθηναϊκός πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε στο πρώτο ημίχρονο, σε χαμηλούς ρυθμούς, ενώ δημιούργησε και τις πιο επικίνδυνες φάσεις.


Τεράστια ευκαιρία με Εντιαγέ

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς στα πρώτα λεπτά και έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από φάουλ του Ιτούρμπε από αριστερά στο 47΄, ο Εντιαγέ έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, όμως, ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ζήτησε πέναλτι ο Άρης

Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης ζήτησε πέναλτι, όταν μετά από πάσα του Καμαρά, ο Σάσα «τσίμπησε» την μπάλα και ο Βιγιαφάνες τον έριξε στο έδαφος, όμως, ο Ούγγρος διαιτητής Μπρόγκναρ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Μετά το 55ο λεπτό ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και πάλι.

Σπουδαία φάση για τον Σάντσες

Στο 66ο λεπτό ο Παναθηναϊκός έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνος στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, καθώς έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Σάντσες. Μετά από «καραμπόλα» και συνεχόμενες κόντρες στη μεγάλη περιοχή του Άρη, η μπάλα κατέληξε στον παίκτη του Παναθηναϊκού που σούταρε άστοχα από ευνοϊκή θέση. Ο Μπούργος θέλησε να δώσει ώθηση στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του και πέρασε στο 67΄ τον Μπερτόλιο στη θέση του Εντιαγέ. Η «απάντηση» με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήρθε με τον Μαουρίτσιο να παίρνει στο 76΄ τη θέση του Βιγιαφάνες, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι. Λίγα λεπτά αργότερα με την είσοδο του Βαγιαννίδη αντί του Καρλίτος, ο Παλάσιος πέρασε στην κορυφή της επίθεσης. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα κύλησαν με συνεχείς καθυστερήσεις και διακοπές του αγώνα, χωρίς ρυθμό και καλές φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από τη Θεσσαλονίκη με έναν πολύτιμο βαθμό.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Λούκας Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (85’ Πάλμας), Ιτούρμπε (85’ Ματέο Γκαρσία), Ντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ(Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σαρλία, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίτσιο), Σάντσεθ, Αϊτόρ Καρλίτος, Παλάσιος (83’ Βαγιανίδης)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ