Ο Τσούμπερ… αγνοείται και «πονοκεφαλιάζει» την ΑΕΚ

Ο Τσούμπερ… αγνοείται και «πονοκεφαλιάζει» την ΑΕΚ

«Φάντασμα» τους τελευταίους μήνες ο Στίβεν Τσούμπερ. Αποδείχθηκε περίτρανα και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο έργο θεατές, αλλά με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Η ΑΕΚ κατάφερε να ηττηθεί για ακόμη μια φορά από τον ΠΑΟΚ. Η αδυναμία του Μάνταλου να βάλει τέλος στην «ασπρόμαυρη» αντεπίθεση και η μπαλιά πάρε-βάλε του Μίτριτσα στον Τσόλακ, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του δικεφάλου του βορρά. Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε, η λέξη «αποτυχία» πλέον είναι η πιο συνηθισμένη στα «κιτρινόμαυρα» αποδυτήρια.

Σε ακόμη ένα μεγάλο ντέρμπι η ΑΕΚ απογοήτευσε. Γύρω-γύρω όλοι η μπάλα, αλλά ουσία μηδέν. Παρόλο που οι «κιτρινόμαυροι» διαθέτουν πολύ καλές μονάδες στον μεσοεπιθετικό τομέα, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Και σε ακόμη ένα μεγάλο «ραντεβού», απών ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. «Φάντασμα» τους τελευταίους μήνες ο Ελβετός. Μόνιμα βυθισμένος στη μετριότητα, προβληματίζει με τις εμφανίσεις του.

Οι χαμηλές πτήσεις του Ελβετού μεσοεπιθετικού συνεχίζονται, με τον 30χρονο να μη θυμίζει ούτε στο ελάχιστον τον παίκτη που λάτρεψαν οι «κιτρινόμαυροι» οπαδοί στην αρχή της σεζόν. Σοκαριστικά τα νούμερα του τελευταίου διαστήματος…

Μόλις δύο γκολ τους τελευταίους μήνες

Ο Στίβεν Τσούμπερ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, παίρνοντας από το χεράκι την ΑΕΚ. Στον αγωνιστικό χώρο έκανε… παπάδες, σημειώνοντας 5 γκολ στα πρώτα ματς, ενώ είχε μοιράσει και 2 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Άπαντες είχαν μείνει άφωνοι με την εικόνα του άσου της εθνικής Ελβετίας. Ο Τσούμπερ έβγαζε στο γήπεδο την ηγετική του προσωπικότητα, με την ΑΕΚ να παίρνει πολύτιμες βοήθειες.

Εκείνη η περίοδος μοιάζει μακρινή και ονειρεμένη πλέον. Και όπως φαίνεται, αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τον παίκτη του δικεφάλου. Ο Στίβεν Τσούμπερ δεν κατάφερε να γίνει σημείο αναφοράς ούτε και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Για 85 λεπτά, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ψαχνόταν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, με τον Οφρυδόπουλο να τον περνάει και πίσω από τον Σέρχιο Αραούχο. Μάταια όμως, με τον 30χρονο παίκτη να παραμένει εκτός κλίματος για ακόμη μια φορά. Ο Ελβετός ήταν επηρεασμένος και από τα συμπτώματα ίωσης που είχε. Αυτό όμως δεν αναιρεί τη μηδενική προσφορά του στο παιχνίδι του δικεφάλου.

Εδώ και καιρό, ο Τσούμπερ βρίσκεται σε κάκιστη κατάσταση, με τους αριθμούς του να μαρτυρούν την (πικρή) αλήθεια. Τους τελευταίους 4.5 μήνες, ο Ελβετός μετράει μόλις 2 γκολ και μια ασίστ! Ο άσος της ΑΕΚ βρήκε δίχτυα στις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Απόλλωνα, ενώ έλαμπε δια της απουσίας του σε όλα τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Ο δανεικός από την Αιντραχτ Φρανκφούρτης αδυνατεί να κάνει τη διαφορά στην Ένωση, με τη μια αρνητική εμφάνιση να διαδέχεται την άλλη.

Τσούμπερ: «Πρέπει με έργα να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στην ΑΕΚ» | to10.gr

Τι θα γίνει το καλοκαίρι

Προφανώς, το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα του Στίβεν Τσούμπερ κάνει… κρότο και ηχεί δυνατά στο Μαρούσι. Άπαντες βλέπουν την κατάσταση του Ελβετού, με το καλοκαίρι να πλησιάζει. Αν η ΑΕΚ θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον 30χρονο παίκτη, θα πρέπει να καταβάλλει το ποσό των 1.6 εκατομμυρίων ευρώ στην Αιντραχτ Φρανκφούρτης. Παράλληλα, αν τελικά γίνει η κίνηση από πλευράς των «κιτρινόμαυρων», τότε ο Τσούμπερ θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ με 1 εκατομμύριο ευρώ. Με τον Σέρχιο Αραούχο να αμείβεται με 750.000 ευρώ και τον Ελβετό να κινείται σε ρηχά νερά, δεν αποκλείεται να κάνει πίσω η ΑΕΚ.

«Βόμβα» με Τσούμπερ: Τι λένε στη Γερμανία για το μέλλον του | to10.gr

Μέσα σε όλα, η ΑΕΚ καλείται να λύσει το γρίφο που ακούει στο όνομα Στίβεν Τσούμπερ. Προφανώς, οι συνεχόμενες αλλαγές στο «κιτρινόμαυρο» τιμόνι και η κατάσταση που επικρατεί πέριξ της ομάδας έχουν παίξει το ρόλο τους και δεν βοηθούν τον Ελβετό άσο. Παρόλα αυτά, ο 30χρονος βρίσκεται μονίμως σε κακό φεγγάρι και η Ένωση θα πρέπει να βάλει τέλος σε αυτό το μυστήριο. Διαφορετικά, θα συνεχίσει να παίρνει το απόλυτο τίποτα από έναν παίκτη όπου άπαντες πίστεψαν και πιστεύουν (δικαίως) ότι θα κάνει θραύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ