Η μεγάλη διαφορά του Μάνταλου με τον Αραούχο

Η μεγάλη διαφορά του Μάνταλου με τον Αραούχο

Σέρχιο Αραούχο και Πέτρος Μάνταλος. Σαν να λέμε η μέρα με τη νύχτα.

Στη νέα αποτυχία της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ, δύο ήταν τα κεντρικά «κιτρινόμαυρα» πρόσωπα. Ο Πέτρος Μάνταλος και ο Σέρχιο Αραούχο. Για διαφορετικούς λόγους βεβαίως.

Από τη μια έντονες αποδοκιμασίες και από την άλλη «ζεστό» χειροκρότημα. Ο διαφορετικός επίλογος των δυο παικτών της ΑΕΚ, σε άλλη μια καταστροφική βραδιά για την ομάδα. Σε άλλη μια βραδιά απογοήτευσης και προβληματισμού.

Πέτρος Μάνταλος και Σέρχιο Αραούχο έχουν γράψει τη δική τους ιστορία με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Από τα χωράφια της Β΄ εθνικής βρίσκεται στην ΑΕΚ ο Έλληνας μεσοεπιθετικός. Τη σεζόν 2016-2017 ήταν η πρώτη «κιτρινόμαυρη» περιπέτεια του Αργεντινού άσου, που έχει βρει το λιμάνι του στα μέρη μας.

Ωστόσο, η εφετινή σεζόν εξελίσσεται διαφορετικά και για τους δυο παίκτες. Κάτι που φάνηκε περίτρανα και στο ναυάγιο με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Θυμηθείτε τη φάση του γκολ. Ο Πέτρος Μάνταλος που φοράει το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να σταματήσει τον Μιτρίτσα στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά, η soft αντίδρασή του και η αδυναμία του να κάνει έστω ένα φάουλ, οδήγησαν τον Ρουμάνο στο κατώφλι της «κιτρινόμαυρης» περιοχής και στην πάρε-βάλε πάσα στον Τσόλακ.

Γενικά, αυτή η φάση στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, είναι το επιστέγασμα της απογοητευτικής εικόνας του Μάνταλου. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός παρόλο που προσπαθεί, δεν μπορεί να πάρει στις πλάτες του την Ένωση. Πολλά τα παραδείγματα, με τον Μάνταλο να μην ανταποκρίνεται στο ρόλο του ηγέτη.

Ο διαφορετικός Σέρχιο

Από την άλλη, υπάρχει και ο Σέρχιο Αραούχο. Δεν είναι τα 11 γκολ που έχει σημειώσει την εφετινή σεζόν. Είναι η εικόνα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Το πάθος και η ενέργεια που βγάζει σε όλες τις αναμετρήσεις. Σε όλα τα ματς ο «Τσίνο» παλεύει με νύχια και με δόντια. Άπαντες βλέπουν το τι κάνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μέχρι και τη μεσαία γραμμή φτάνει για να πάρει την μπάλα στα πόδια του. Με την ΑΕΚ σε αγωνιστική κρίση, ο 30χρονος παίκτης έχει χαράξει διαφορετικό δρόμο. Μοναχικός, τραβάει… κουπί για την Ένωση σε μια δύσκολη περίοδο.

Τη συνεισφορά του Αργεντινού επιθετικού την αναγνωρίζει και ο κόσμος της ομάδας. Μετά το τέλος του αγώνα, ήταν ο μοναδικός που χειροκροτήθηκε και αποθεώθηκε. Οσοι βρέθηκαν στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Αραούχο. «Ευχαριστώ που μας υποστηρίξατε μέχρι το τέλος, όπως κάνετε πάντα. Συγγνώμη που δεν μπορούμε να σας δώσουμε ούτε μια χαρά», ανέφερε σε ανάρτησή στα social media ο 30χρονος επιθετικός.

Ο Αραούχο βάζει την ομάδα πάνω από όλα και όλους και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο. Ενας αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης. Ενας παίκτης που ξέρει τι σημαίνει ΑΕΚ και φροντίζει να το δείχνει με τον τρόπο του.

Δύο καθοριστικοί παίκτες, δύο διαφορετικές πορείες με τα κιτρινόμαυρα. Ίσως, έφτασε η στιγμή να αλλάξει (οριστικά) μπράτσο το περιβραχιόνιο της ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ