Πόλεμος στη Super League – Και στη μέση ο Κούγιας

Πόλεμος στη Super League – Και στη μέση ο Κούγιας

Φωτιά στη Super League με την κίνηση του Απόλλωνα να απευθύνεται στον Αλέξη Κούγια βάζοντας στο σημάδι τον Παναιτωλικό.

Χαμός στη Super League για τη σωτηρία. Και όσα ακολουθήσουν πέραν τούδε θα έχουν τη σφραγίδα του καλύτερου δικηγόρου της Ελλάδας. Του Αλέξη Κούγια. Σε αυτόν απευθύνθηκε ο Απόλλων Σμύρνης προκειμένου να κυνηγήσει τον Παναιτωλικό με στόχο τον υποβιβασμό του για την υπόθεση στοιχηματισμού από στελέχη της ομάδας του Αγρινίου.

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Εδώ και μερικές ημέρες στα χέρια του Αθλητικού Εισαγγελέα βρίσκεται ο «φάκελος» της αναμέτρησης ΟΦΗ-Παναιτωλικός (22/1) για την 19η αγωνιστική της Super League. Μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με το σοκαριστικό 2-4. Ο λόγος; Το ματς έχει κριθεί ως ύποπτο «χειραγώγησης». Συγκεκριμένα διερευνάται ο αντικανονικός στοιχηματισμός για κίτρινη κάρτα που δέχθηκε ποδοσφαιριστής του Παναιτωλικού!

Όπως έκανε γνωστό χθες η Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας η σχετική καταγγελία «έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 24/02/2022 και αμέσως ανατέθηκε η διερεύνηση της σε κλιμάκιο αξιολόγησης. Την Παρασκευή 25/02/2022 ζητήθηκαν τα στοιχηματικά δεδομένα για τον συγκεκριμένο αγώνα από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Τη Δευτέρα 28/02/2022 ελήφθησαν τα στοιχεία από την ΕΕΕΠ. Την Τετάρτη 02/03/2022 ετοιμάστηκε από το κλιμάκιο αξιολόγησης το Πόρισμα, με χαρακτηρισμό για “προτεραιότητα άμεσης διερεύνησης, Όπως προβλέπει ο Κανονισμός Αναφορών της ΕΠΑΘΛΑ, το Πόρισμα διαβιβάστηκε την Πέμπτη 03/03/2022 για πειθαρχική διερεύνηση στην ΕΠΟ (Integrity Officer). Την ίδια ημέρα απεστάλη και στον Αθλητικό Εισαγγελέα για ποινική διερεύνηση».

Ο ουραγός Απόλλωνας Σμύρνης λοιπόν μετά την διαρροή του θέματος δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Θεωρώντας πως έχει έννομο συμφέρον «μπήκε» στην υπόθεση. Και επί της ουσίας ψάχνει τρόπο –αν φυσικά προκύψουν τα στοιχεία- να υποβιβάσει τον Παναιτωλικό. Τα παίζει όλα για όλα σε αυτή τη ζαριά προσλαμβάνοντας τον Αλέξη Κούγια όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο του τελευταίου:

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (2-4).

Στο δικηγορικό μας γραφείο ανατέθηκε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κο Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και το νομικό σύμβουλό της κο Βασίλη Γκαγκάτση η νομική εκπροσώπηση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ως έχουσας άμεσο έννομο συμφέρον επί της υποθέσεως του παράνομου στοιχηματισμού του γενικού διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ κου Χρήστου Κουτσοσπύρου και του φροντιστή της ως άνω ομάδας σε σημαντικές διαδικαστικές στιγμές, τις οποίες γνώριζαν εκ των προτέρων, άλλωστε γι’ αυτό στοιχημάτισαν, αναφορικά με τον αγώνα ΟΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ της 19ης αγωνιστικής της Super League 1 που έληξε με σκορ 2-4.

Η παράνομη συμπεριφορά των ως άνω έχει επιβεβαιωθεί στην πράξη από την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, αφού ήδη και οι δύο απολύθηκαν. Σήμερα το δικηγορικό μας γραφείο απέστειλε εξώδικη πρόσκληση προς: 1. Τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Πειθαρχικών Αδικημάτων σχετικών με το ποδόσφαιρο (Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα) της ΕΠΟ κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, 2. Τον κ. Πρόεδρο, τα Μέλη και τους Ερευνητές της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ και 3.

Τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ της Super League 1, τους οποίους προσκαλούμε να ενεργήσουν τάχιστα τις όποιες προβλεπόμενες διαδικαστικές νόμιμες ενέργειες, ώστε η διερεύνηση αυτής της ιδιαίτερα δυσφημιστικής για το ελληνικό ποδόσφαιρο παράνομης συμπεριφοράς να έχει ολοκληρωθεί σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας και να έχει εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση μέχρι την ημέρα επικυρώσεως της βαθμολογίας των play out της Super League 1. Αθήνα, 24/03/2022

Με εκτίμηση και σεβασμό Αλέξιος Χ. Κούγιας»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ