Το επόμενο παράσημο του Σισέ (pics+vids)

Το επόμενο παράσημο του Σισέ (pics+vids)

Ο θηριώδης κεντρικός αμυντικός πήρε το Κόπα Αφρικα με τη Σενεγάλη, θέλει το νταμπλ με τον Ολυμπιακό και ψάχνει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ονειρική είναι η φετινή σεζόν για τον Παπέ Αμπού Σισέ. Ο Αφρικανός κεντρικός αμυντικός το περασμένο καλοκαίρι δούλεψε σκληρά και κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικούς στον Ολυμπιακό, ενώ παράλληλα με την καθιέρωση στην «ερυθρόλευκη» 11άδα εδραιώθηκε και στις κλήσεις της εθνικής ομάδας της Σενεγάλης.

Ο 26χρονος στόπερ μέχρι τώρα έχει πραγματοποιήσει 35 συμμετοχές με τα χρώματα των Πειραιωτών σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας 6 γκολ και 1 ασίστ σε 2.739 λεπτά. Εκτός από τις συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα, έχει αγωνιστεί επίσης σε 5 παιχνίδια με τη Σενεγάλη.

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, με τον Παπέ Αμπού Σισέ τον περασμένο Ιανουάριο να κατακτά το Κόπα Αφρικα με τους Λέοντες της Τερανγκά, παίζοντας μάλιστα στα τρία από επτά ματς της τελικής φάσης. Στα δύο ως βασικός.

Εκτός από την εθνική του ομάδα, την οποία βοήθησε να κατακτήσει το Κόπα Αφρικα, έχει βοηθήσει τα μέγιστα και τον Ολυμπιακό και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη φετινή σεζόν. Ο θηριώδης σέντερ μπακ έχει μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν φέτος οι Πειραιώτες, οι οποίοι οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Με 19 συμμετοχές και 4 γκολ ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον φετινό Ολυμπιακό και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 3ο πρωτάθλημα ως παίκτης των Πειραιωτών, καθώς είχε συμμετοχή και στο περσινό, αγωνιζόμενος συνολικά 12 φορές στη Super League, πριν δοθεί δανεικός στην γαλλική Σεντ Ετιέν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Παράλληλα, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ στην Ελλάδα, αφού η ομάδα του μεγάλου λιμανιού βρίσκεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

Μέσω των εξαιρετικών εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει φέτος με τον Ολυμπιακό, αλλά και τη συμμετοχή του στο πρόσφατο Κόπα Αφρικα, μάλιστα, ανέβασε κατά 1 εκατ. ευρώ τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο μέσα σε πέντε μήνες. Από τα 7 εκατ. ευρώ που τον κοστολογούσε το transfemarkt στην προηγούμενη ανανέωση (1/11/2021) η χρηματιστηριακή του αξία ανέβηκε στα 8 εκατ. ευρώ στις 22/2/2022.

Ποιο είναι το επόμενο… παράσημο για τον Παπέ Αμπού Σισέ; Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Η Σενεγάλη έχει προκριθεί στα πλέι οφ και θα αντιμετωπίσει την Αίγυπτο του Μο Σαλάχ σε διπλά παιχνίδια, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση.

Οι Λέοντες της Τερανγκά ολοκλήρωσαν τη δεύτερη φάση των προκριματικών στην πρώτη θέση του ομίλου τους με 16 πόντους σε 6 αναμετρήσεις (5 νίκες, 1 ισοπαλία). Στην πρώτη του ομίλου της τερμάτισε και η Αιγυπτος, που είχε 14 πόντους με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σενεγάλη – Αίγυπτος ήταν το ζευγάρι του τελικού του Κόπα Αφρικα, με την ομάδα του Παπέ Αμπού Σισέ να κερδίζει στα πέναλτι με 4-2.

Ο Αλιου Σισέ και οι παίκτες του θέλουν να επαναλάβουν τον θρίαμβο του τελικού και να πάρουν την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στην Σενεγάλη και την Αίγυπτο θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής (25/3, 21:30) και θα γίνει στο Κάιρο, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Τρίτη (29/3, 20:00) στο Διαμνιάδιο.

Ο Παπέ Αμπού Σισέ έχει κληθεί από τον Αλιού Σισέ για τις δύο αναμετρήσεις με την Αίγυπτο και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, έχοντας σφραγίσει το εισιτήριό του για το Κατάρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ