ΑΕΚ: Κινδυνεύει με «κατρακύλα» αν δεν βγει στην Ευρώπη

ΑΕΚ: Κινδυνεύει με «κατρακύλα» αν δεν βγει στην Ευρώπη

Η ΑΕΚ κινδυνεύει να κατρακυλήσει στο ranking της UEFA αν δεν καταφέρει να βγει στην Ευρώπη αλλά και να μπει στους ομίλους του Europa Conference League.

Η ΑΕΚ γνωρίζει πολύ καλά πως θα πρέπει να βγει να στην Ευρώπη μετά το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όχι μόνο για λόγους γοήτρου ή γιατί θα μπει στο νέο της γήπεδο και δεν θα αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αλλά γιατί πιθανή απουσία της από τις διεθνείς διοργανώσεις θα έχει συνέπειες στο εγγύς μέλλον.

Την δεδομένη χρονική στιγμή η Ένωση βρίσκεται στην 81η θέση της κατάταξης ομάδων στην UEFA, ωστόσο την επόμενη χρονιά θα «αφαιρεθεί» η τελευταία σεζόν της πενταετίας, δηλαδή το 2017/18, όταν συγκέντρωσε τους 9.000 από τους 20.000 βαθμούς της.

Έτσι λοιπόν πρακτικά αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πρέπει να βγει στην Ευρώπη τη φετινή χρονιά και να καταφέρει να μπει και στους ομίλους του Europa Conference League προκειμένου να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί για να καλύψει την απώλεια που θα υπάρξει.

Πάντως αν δεν συμβεί αυτό και οι κιτρινόμαυροι δεν καταφέρουν να βγουν στην Ευρώπη, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κατρακυλήσει πολύ στο ranking της UEFA, με ότι αυτό συνεπάγεται για μελλοντικές ευρωπαϊκές κληρώσεις, όπου η ομάδα θα μπαίνει στις περισσότερες εξ αυτών ως ανίσχυρη.

Έτσι η ΑΕΚ την επόμενη σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει από την 102η θέση της UEFA με 11.000 βαθμός και αν δεν καταφέρει να βγει στην Ευρώπη, ή ακόμα και αν βγει δεν μπει στους ομίλους του Europa Conference League η Ένωση θα πέσει κάτω από την 120 θέση του ranking της UEFA.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ