Το δίλημμα Μαρτίνς και η εντολή-κλειδί με την ΑΕΚ

Το δίλημμα Μαρτίνς και η εντολή-κλειδί με την ΑΕΚ

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα με την ΑΕΚ, η απώλεια του Γκάρι Ροντρίγκες, το μεγάλο δίλημμα και η εντολή του Πορτογάλου...

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (20:00) για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Superleague και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν το τρίποντο προκειμένου να κάνουν ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τρίτου σερί πρωταθλήματος, κόντρα σε μια ομάδα που ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ξέρει τι θα πει ήττα στα 4 χρόνια που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 13 ματς, ενώ σκοπεύει να παρατάξει μια ενδεκάδα χωρίς πολλές αλλαγές, ειδικά σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, ο Μαρτίνς στις δοκιμές που έκανε όλη τη βδομάδα δεν έχει καταλήξει σε σχηματισμό για το αποψινό ματς, μιας και το απρόοπτο με τον Γκάρι Ροντρίγκες που υπέστη σκωληκοειδίτιδα και θα μείνει εκτός δράσης για τρεις βδομάδες, έχει βάλει στον προπονητή του Ολυμπιακού ένα μεγάλο δίλημμα. Τόσο για την ενδεκάδα αλλά και για τον σχηματισμό. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Στην περίπτωση που μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες αυτή τη στιγμή, αναμένεται να παίξει με 4-2-3-1. Κάτω από την εστία θα είναι ο Βατσλίκ, ενώ η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ, με τον Μανωλά να είναι αουτσάιντερ για τη θέση του Σενεγαλέζου. Από εκεί και πέρα ο Εμβιλά στη μεσαία γραμμή είναι ο σίγουρος, ενώ το δίλημμα είναι ανάμεσα σε Μπουχαλάκη ή Καμαρά στον άξονα, με τον Έλληνα μέσο να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Όσον αφορά την επίθεση, ο Ελ Αραμπί θα είναι στην κορυφή, ενώ στην τριάδα πίσω του θα είναι οι Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο και Μασούρας, που θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Γκάρι Ροντρίγκες.

Αυτή είναι η περίπτωση που μοιάζει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες, όμως δεν αποκλείεται ο Μαρτίνς να αλλάξει τελείως το πλάνο του και να παίξει με 4-3-3 και τον Μαντί Καμαρά αντί του Μασούρα, που η αλήθεια είναι πως έχει χάσει τις δυο περασμένες βδομάδες αρκετές προπονήσεις λόγω κορωνοϊού. Σε αυτή την περίπτωση θα καθίσει στον πάγκο και ο Αφρικανός μέσος θα τοποθετηθεί δίπλα στον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η εντολή-κλειδί που έχει δώσει ο Μαρτίνς στους παίκτες του για το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ορμώμενος και από τα προηγούμενα ματς κόντρα στην Ένωση, ο Πορτογάλος ζήτησε πίεση ψηλά από το πρώτο λεπτό και φουλ επίθεση, προκειμένου να «πνίξει» την ΑΕΚ.

Ο στόχος του Μαρτίνς τακτικά είναι να καταφέρει η ομάδα του να ανοίξει το σκορ κόντρα στην ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου, αφού όποτε συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους κιτρινόμαυρους την τελευταία τετραετία, συνήθως ο Ολυμπιακός κερδίζει εύκολα και με εμφατικό τρόπο. Κάτι που επιζητά ο Πορτογάλος…

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού:

Βατσλίκ, Κρίστινσον, Καραργύρης, Λαλά, Ανδρούτσος, Ο. Μπα, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κανέ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μ. Καμαρά, Φαντιγκά, Α. Καμαρά, Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Βρουσάι, Ονιεκούρου, Λόπες, Μασούρας, Φορτούνης, Τικίνιο και Ελ Αραμπί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ