Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά…

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Έτσι δεν ΠΑΣ πουθενά…

Ο Άρης «έχασε» ένα ημίχρονο με την αλλαγή συστήματος (απο 4-2-3-1 σε 5-2-3), δεν κατάφερε για τρίτο παιχνίδι να κερδίσει (0-0) την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο τον κακό του «δαίμονα», ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη για ενα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Τεράστια ευκαιρία νσ ανέβει μόνος του στην τρίτη θέση της βαθμολογίας έχασε ο Άρης, που δεν κατάφερε για τρίτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να νικήσει (0-0) τον κακό του «δαίμονα», ΠΑΣ Γιάννινα και έχασε πολύτιμο έδαφος. Η ομάδα της Ηπείρου εφάρμοσε πίστα το αγωνιστικό της πλάνο, δίνοντας έμφαση στα ανασταλτικά της καθήκοντα και έφυγε αλώβητη από το Κλεάνθης Βικελίδης.

Η απόφαση για αλλαγή συστήματος (από 4-2-3-1 σε 5-2-3) «βγήκε» στον Ερναν Μπούργος, καθώς περισσότερο μπέρδεψε, παρά βοήθησέ την ομάδα του με αποτέλεσμα να «χάσει» ένα ολόκληρο ημίχρονο. Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και με την επιστροφή στο 4-2-3-1, ο Άρης κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς, όμως να καταφέρει να σκοράρει. Με αποτέλεσμα οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα να πανηγυρίσουν έναν σπουδαίο βαθμό στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Έκπληξη από τον Μπούργος

Διέψευσε όλα τα προγνωστικά ο Μπούργος, καθώς άλλαξε το σύστημα με το οποίο παρέταξε την ομάδα του, από 4-2-3-1 σε 5-2-3. Ο Αργεντινός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Σούντγκρεν και ξεκίνησε για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα τον Εμπακατά, που κάλυψε όλη τη δεξιά πλευρά με τον Γκάνεα φουλ μπακ απο αριστερά. Αντίθετα, το αγαπημένο του 4-4-2 επέλεξε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς. Οι Καργας και Εραμούσπε ήταν το αμυντικό δίδυμο, ενώ οι Σνάιντερ και Περέα ξεκίνησαν στην επίθεση.

Ξεκίνημα χωρίς φάσεις

Οι παίκτες του Άρη ξεκίνησαν δυνατά,σε μια προσπάθεια να πάρουν από την αρχή τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά και να βρούν τα πατήματα τους με την νέα διάταξη που επέλεγε ο Μπούργος. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να πιέζουν ψηλά, προκειμένου να δημιουργήσουν προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη των κιτρίνομαυρων. Μοναδικές προσπάθειες να απειλήσουν οι μακρινές μπαλιές προς τον Περέα, τις οποίες, όμως, αντιμετώπιζαν εύκολα οι στόπερ του Άρη.

Άκαρπη υπέροχη για τον Άρη

Χωρίς φάσεις τα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα, με εξαίρεση ένα δυνατό σουτ του Σάσα έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Λοντίγκιν να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς, όμως να μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Στο 32′ οι φιλοξενούμενοι έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι για την εστία του Κουέστα, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ μετά το σουτ του Σνάιντερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το παιχνίδι και στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Με τον Άρη να προσπαθεί, αλλά να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη και τους φιλοξενούμενους να του αφήνουν την κατοχή της μπάλας και να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στα ανασταλτικά τους καθήκοντα.

Αλλαγές σε πρόσωπα και σύστημα

Ο Μπούργος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και με το ξεκίνημα του δευτέρου έκανε τρείς αλλαγές, θέλοντας να δώσει ώθηση στην επιθετική της ανάπτυξη. Ο Ντουκουρέ αντικατέστησε τον Σάσα στα χαφ, ενώ οι Μανσίνι και Γκαρσία τους Εντιαγέ και Ιτούρμπε, αντίστοιχα. Ο Άρης ανέβασε ρυθμούς στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και περιόρισε τους φιλοξενούμενους σε παθητικό ρόλο. Στο 47′ ο Μανσίνι με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια απο αριστερά δεν κατάφερε να απειλήσει, καθώς έχασε την μπάλα πριν σουτάρει. Στο 50′ μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, όταν μετά από πάσα του Καμαρά ο Γκάνεα σούταρε δυνατά μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα, όμως κατέληξε άουτ. Στο 56′ ο Μπούργος έβγαλε τον τρίτο στόπερ (Μπεναλουάν) και πέρασε στο παιχνίδι τον Μπερτόλιο, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1. Στο 61′, μετά από κόρνερ του Ματίγια απο δεξιά,.ο Φάμπιανο έπιασε το απευθείας σουτ, όμως ο Λοντίγκιν μπλόκαρε την μπάλα.

Μεγάλες ευκαιρίες με Μανσίνι και Καμαρά

Ο Άρης έγινε πιο επίθετικός σε σχέση με το πρώτο μισό της αναμέτρησης μετά την αλλαγή συστήματος. Στο 65′, μάλιστα, έχασε μεγάλη ευκαιρία να άνοιξει το σκορ με τον Μανσίνι, που σούταρε από ευνοϊκή θέση μέσα από την μεγάλη περιοχή, χωρίς όμως, να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Εννιά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Καμαρά να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ, με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γκάνεα, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα, χωρίς, όμως επιτυχία. Ο Μανσίνι απείλησε και πάλι στο 83′ , όμως μετά το πλασέ του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφερναν να σκοράρουν στα εναπομείναντα λεπτά και οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα πανηγύρισαν έναν σπουδαίο βαθμό.

Άρης (Χ. Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν (56′ Μπερτόλιο), Μπράμπετς, Εμπακατά (80′ Σούντγκρεν), Σάσα (46′ Ντουκουρέ), Ματίγια, Γκάνεα, Εντιαγέ (46′ Μανσίνι), Ιτούρμπε (46′ Γκαρσία), Καμαρά

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρ. Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ (73′ Παντελάκης), Στάνκο, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ (83′ Λιάσος), Περέα (90+2′ Μέντες).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ